JIPPO pelasi lauantaina vasta kauden kolmannen kotiottelunsa, kun aurinkoisessa Karjalaisten Futisfestareiden mittelössä kohdattiin Jyväskylän JJK. Ottelu oli kotijoukkueella hyvin hallussa, minkä seurauksena täydet kolme pistettä jäivätkin Joensuuhun lukemin 2-0 (1-0). JIPPOlta maalinteossa onnistuivat Aleksis Lehtonen ja Joona Hiltunen. Yleisöä 454.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli hyvää jalkapalloa, jossa JIPPO oli niskan päällä. Ensimmäisen puolittainen maalipaikka tuli Jere Hiltuselle, joka laukoi pallon boksin rajalta vieraiden Aati Riihimäen vartioiman maalin katolle. Tämän jälkeen JJK oli erittäin lähellä maalintekoa, kun Eeli Liukkosen lähettämästä vapaapotkusta pääsi puskemaan toppari Sami Nissinen. JIPPO-maalilla Jirko Sorsa onnistui kuitenkin olemaan tilanteessa isona ja maalia kohti matkalla ollut pallo pysähtyi hänen käteensä. Hetki myöhemmin Jere Hiltunen vapautti Aleksis Lehtosen nokikkain Riihimäen kanssa, mutta nostoyritys pysähtyi torjuntaan. Vieraiden monissa liemissä keitetty Mikko Manninen pääsi purjehtimaan estelyistä huolimatta boksiin vasemmalta laidalta, päätyrajalta lähteneen syötön kuitenkin vitosen viivalta ohi laukoi puolustaja Joonas Madetoja. Kuumista kelistä seuranneen juomatauon jälkeen JIPPO hyökkäsi maalipotkusta vahvasti: Timo Tahvanaisen puolenvaihto Tuomo Toloselle, Risto Kahelin pystyyn ja keskitys takatolpalle. Paikalla oli edellisessäkin JJK-ottelussa osunut Lehtonen, joka vei varmasti JIPPOn johtoon. JIPPO oli lisätä johtoaan, kun Tahvanaisen nousun ja laukauksen jälkeen Jere Hiltunen haki irtopallon boksissa ja laukoi napakasti Riihimäen käsien kautta ylärimaan, josta pallo pomppasi maaliviivalle. JJK sai vielä jakson loppuun mahdollisuutensa tasoittaa, mutta Robin Saastamoisen ruuti oli märkää vitosen viivalta Mannisen syötöstä. Maalipaikkoja molemmilla, mutta JIPPOn jakso.

Toiselle jaksolle tultiin samoin eväin, kuin parin viikon takaisessa JJK-vierasottelussa. JIPPO vetäytyi ja JJK siirteli palloa. Tällä kertaa noin 20 minuutin mittainen vierasjoukkueen hallinta tuotti kuitenkin ainoastaan yhden paikan puolikkaan, kun Saastamoisen ahdistettu vasemman jalan laukaus yli ja ohi Sorsa maalin. Tuomari Ayhan Dag teki JJK:n kannalta yhden ison virheen, kun hän vihelsi pelin poikki JIPPO-pelaajan rikkeen seurauksena juuri Eeli Liukkosen päästessä boksiin yksin läpi. Toisella jaksolla Lehtonen ja Tommi Tainio pääsivät molemmat kokeilemaan vasemman jalkansa laukaustaan boksin rajalta, mutta niistä ei tulosta. Myös vierailta kentälle vaihdettu Ville Kirvesoja kokeili kauempaa, mutta Sorsa torjui kulmaksi. Hyvät paikat siis loistivat toisella jaksolla poissaolollaan, kunnes JIPPO vaihtoi kentälle vauhtikone Jere Kähkösen. Kähkönen toi pelin ratkaisseen piristysruiskeen JIPPOn pelaamiseen: vahva prässi Tuure Fagerströmiin ja Joonas Madetojaan, riisto ja kulmapotku JIPPOlle. Tämän kulmapotkun toisen vaiheen JIPPO pelasi loistavasti, kun Sorsalle palautettu pallo heitettiin uudestaan linjan taakse Kähköselle. Riihimäki torjui laukauksen, mutta paluupallossa oli Joona Hiltunen. Varma sijoitus ja kauden seitsemäs osuma Hiltuselle. Aivan ottelun lopussa JJK sai vielä pilkun, kun rikkeeltä haiskahtaneessa tilanteessa pallo osui lentopallon iskulyönnin tapaan JIPPO-boksissa Tainion käteen. Maalilla Sorsa kuitenkin torjui JJK:n ja Robin Saastamoisen viimeiset rimpuilut ja Mehtimäellä päästiin juhlimaan tyylikästä kahden maalin kotivoittoa sarjan kärkikamppailusta.

Ottelu oli JIPPOlta laadukasta tekemistä alusta loppuun. JIPPO oli kotikenttänsä herra loppujen lopuksi melko selvällä erolle vierailijoihin. Ainoastaan toisen jakson alun passiivinen vaihe antoi pallonhallinnan hetkellisesti JJK:lle, mutta he eivät saaneet rakennettua oman momenttuminsa aikana mitään vaarallista. Karjalaiset Futisfestarit kokosivat Mehtimäelle hyvän määrän ihmisiä ja iloisen tunnelman, vaikka yleisöennätyksiin ei päästykään. Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille. Elokuun aikana JIPPO pelaa vielä kaksi kertaa kotona, kun ensi viikon torstain FCV-vierasottelun jälkeen la 22.8. kohdataan RFA ja la 29.8. FCV.

Avaus: Sorsa; Tahvanainen, Pasi, Tainio, T. Tolonen (85´ Juurinen); Tykkyläinen, Je. Hiltunen, S. Kettunen (85´ Saarenkunnas), Kahelin (59´ Nazimov); Jo. Hiltunen, Lehtonen (73´ Kähkönen)

Vaihdossa: Nevalainen (mv), Vainikainen, Åke