fbpx

JIPPO pelasi tänään sunnuntaina Tampereen Pirkkahallissa Tampereen Pallo-Veikkoja vastaan Kakkosen Cupin välierän. Ottelu päättyi varsin kaksijakoisen kamppailun päätteeksi JIPPOn vierasvoittoon lukemin 1-3 (0-2), maalit Aleksis Lehtonen 2x ja Jere Hiltunen. Yleisöä 292.

Ottelun alku oli tasainen, mutta sen jälkeen JIPPO otti ensimmäisellä jaksolla kuskin paikan. Ottelua oli pelattu 13 minuuttia, kun vasemmalla laidalla jälleen vahvan ottelun pelannut Nuutti Tykkyläinen prässäsi pallon vastustajan maalivahdin jalasta Aleksis Lehtoselle, joka sivalsi vasurillaan JIPPOn johtoon. Tämän maalin jälkeen JIPPO alkoi luoda painetta suoraviivaisilla hyökkäyksillä TPV:n päätyyn. Tästä seurasi palkinto ajassa 22 minuuttia, kun Tykkyläinen pelattiin päätyrajalla keskittämään – pallo takaviistoon Lehtoselle, joka sijoitti kauniisti oikeaan alakulmaan. Myös TPV pääsi ensimmäisellä jaksolla kertaalleen vaarallisesti JIPPOn boksiin, mutta toppari Ardian Kovaqin pusku pysähtyi JIPPO-veskari Jirko Sorsan upeaan jalkatorjuntaan. Myös Joona Hiltunen pääsi puskemaan vapaasti 5m viivalta, mutta pusku suoraan maalivahdin syliin.

Toinen jakso oli pelinkuvaltaan erilainen, sillä TPV alkoi nostaa miehitystään ja söi JIPPOn pelinrakentelun pois. Koko alkujakson peliä hallinnut TPV sai hyvästä hallinastaan palkinnon ajassa 73 minuuttia, kun vasemmalla laidalla monessa mukana ollut Jesse Oksanen laukoi haltuunottonsa jälkeen pallon komeasti etuyläkulmaan. JIPPO selvitti tämän jälkeen useat TPV:n erikoistilanteet, mm. Kovaqin puskun tolppaan ja kerran Henrik Hellsten pelasti varman maalin maaliviivalta. Ottelun viimeinen 10 minuuttia taas oli JIPPOlta vahvaa pelaamista johtoasemalla, tästä iso kiitos kuuluu vaihdosta lisää jalkoja peliin tuoneille Santeri Saarenkunnakselle, Miika Vainikaiselle ja Jere Kähköselle. Aivan ottelun lopussa läpi karannutta Vainikaista rikottiin boksissa ja tilanteesta tuomitun pilkun laukoi varmasti sisään Jere Hiltunen. Ottelu päättyi pian tämän jälkeen JIPPOn voitonjuhlat olivat valmiit. Iso voitto!

Ottelussa TPV:n ryhmitys vaikeutti JIPPOn omaa pallollista peliä, mutta JIPPOn suoraviivainen pelityyli etenkin ensimmäisellä jaksolla oli lopulta ottelun ratkaissut asia. Toisen jakson 20 minuutin mittainen heikko jakso selvittiin yhdellä takaiskulla, joten lopulta tasainen ottelu (huom. ottelun maaliodottamat 1,71 – 1,71) päättyi JIPPOn nimiin. Tämän voiton seurauksena JIPPO pääsee kesällä pelattavaan Kakkosen Cupin finaaliin Kaarinan Poikia vastaan. Lisäksi viikon päästä lauantaina Joensuuhun saadaan todellinen herkkupala, kun JIPPO selvitti tällä voitollaan tiensä myös Suomen Cupin 16 joukkoon Veikkausliigan ja Ykkösen joukkueiden sekaan. JIPPOn vastustaja on viime kaudella Veikkausliigassa hopeaa Kuopion Palloseuran jälkeen napannut Turun FC Inter. Ottelu pelataan Rantakylän liikuntahallissa tulevana lauantaina 14.3. klo 19. Ottelusta ja lipunmyynnistä tulee lisäinfoa pian. Nyt voimme infota jo seuraavaa: HALLI TÄYTEEN JA CUPISSA JATKOON!

Avaus: Sorsa; Tahvanainen, Pasi, Åke, Hellsten; Tykkyläinen, Tainio, Je. Hiltunen, Kahelin (55´ Saarenkunnas); Jo. Hiltunen (81´ Kähkönen), Lehtonen (75´ Vainikainen)

Vaihdossa: Nevalainen (mv), T. Tolonen, J. Tolonen