fbpx

Jippo pelasi torstaina kauden 12:n ottelunsa, ja samalla viimeisen ottelun ennen reilun viikon mittaista joukkueen lomaa. Vastassa ollut helsinkiläinen perinteikäs FC Kiffen jäi Jipon jalkoihin lukemin 3-0 (2-0). Jipon maalit tekivät Aapi Helvelahti, Miko Mäkirinne ja Henrik Hellstén. Yleisöä 402.

Jippo aloitti ottelun vahvasti ja pelasi myös koko ottelun samalla linjalla. Jipon piti palloa ja hyökkäsi molemmilta laidoilta, kun taas Kiffenin pelinrakentelu ei lähtenyt Jipon prässin alla käyntiin. Jipon ensimmäinen maali tuli kulmapotkun jälkitilanteesta ajassa 17min, kun erittäin vahvoja otteita jälleen kentällä esittänyt Risto Kahelin syötti pallon maalin eteen Aapi Helvelahdelle. Helvelahti sijoitti pallon varmasti maalin ja vei kauden ensimmäisellä osumallaan Jipon johtoon. Jippo lisäsi johtoaan puolen tunnin pelin kohdalla, kun Timo Tahvanainen syötti Mäkirinteen läpiajoon ja pallo varmasti maalin taka-alakulmaan. Tämän upean ”pelikirjamaalin” myötä tauolle siirryttiin Jipon kahden maalin johdossa, ensimmäinen jakso oli Jipolta vahva.

Toinen jakso alkoi siitä, mihin ensimmäinen jäi. Jippo hallitsi kenttätapahtumia ajoittain jopa suvereenisti. Oli ajan kysymys, milloin verkko heiluu uudestaan. Tahvanaisen suora vapaapotku kilahti tolppaan, ja tästä seuranneesta hässäkästä Tuomas Kettunen ja Tommi Tainio sutivat epäonnisesti tuloksetta. Jipon kolmatta maalia saatiin odottaa aina minuutille 80, kun kaksi minuuttia ennen tätä kentälle vaihdettu Henrik Hellstén rymisteli yhden miehen prässinsä päätteeksi pallon liukuen maaliin. Jippo vaihtoi lopussa kentälle vielä kesän ensimmäiset minuuttinsa armeijan jälkeen pelannut pelanneen Markus Swahnen, joka tulikin pirteästi peliin mukaan. Ottelu päättyi tasapainoisen esityksen päätteeksi Jipon ansaittuun kolmen maalin voittoon.

Ottelu oli Jipon päävalmentaja Jussi Leppälahden mukaan kenties kauden parasta Jippoa. Kauden toinen puolikas on nyt startattu onnistuneesti ja joukkue lähtee viettämään viikonlopun Ilosaarirockin kautta reilun viikon mittaista harjoitustaukoa. Seuraavan kerran Jippo on tulessa heinäkuun lopussa 28.7. vieraissa Klubi 04:sta vastaan. Nyt vedetään hetki happea ja ladataan akut kauden jälkimmäiseen puolikkaaseen, Jippo on tällä hetkellä pelin enemmän pelanneena sarjassa toisena kolme pistettä sarjaa johtavasta Mikkelin Palloilijoista.

Avaus: Sorsa; Ti. Tahvanainen, T. Kettunen, Åke, Helvelahti; S. Kettunen; Kahelin, Tainio, Mäkirinne (63´ Vainikainen), Saarenkunnas (78´ Hellstén); Nissinen (86´ Swahne)

Vaihdossa: Kaikkonen (mv), Häkki, T. Tolonen