Jippo pelasi tänään torstaina kauden kymmenennen ottelunsa, kun se kohtasi erinomaisessa kunnossa olevalla Mikkelin Urheilupuiston nurmella Mikkelin Pallokissat. Ottelu päättyi molemmille joukkueille hieman eriskummallisen maali-ilottelun jälkeen Jipon voittoon lukemin 3-4 (0-2). Jipon maalit tekivät Aleksi Nissinen, Risto Kahelin ja ottelun toisella jaksolla ratkaissut Santeri Saarenkunnas kahdesti. Kotijoukkueelta osuivat Antti-Pekka Kesonen ja Rafael kahdesti. Yleisöä 412.

Ottelun ensimmäinen jakso oli Jipolta vahva. Pallonhallinta oli vahvasti vierailla ja etenkin vasemman laidan kautta tulleet hyökkäykset olivat usein vaarallisia. Ottelua oli pelattu vain 6 minuuttia, kun Kahelin keskitti vasemmalta Saarenkunnakselle. Hänen laukauksensa peitettiin, mutta Nissinen vei tarkalla kääntölaukauksellaan Jipon tyylikkäästi johtoon. Tämän jälkeen Jippo jatkoi pallonhallintaa, mutta ei saanut yhtä Miko Mäkirinteen nostoyritystä lukuun ottamatta mainitsemisen arvoisia paikkoja. MiPK sai ensimmäisellä jaksolla kaksi hyvää paikkaa: Ville Kirvesojan vapaapotkun torjui upeasti Jirko Sorsa, ja ex-Jippo Ville Teräsranta ohjasi läheltä yli. Jippo siirtyi 2-o johtoon jakson lopulla, kun Aleksi Nissisen vapaapotkun olkapäällään maaliin ”ohjasi” Kahelin.

Toinen jakso oli pelinkuvaltaan täysin erilainen kuin ensimmäinen. MiPK painoi päälle sen minkä kerkisi, ja kiri Jipon johdon umpeen kahdella erikoistilannemaalillaan ajassa 79 minuuttia. Kesonen laukoi takaviistosta pallon ruuhkan läpi maalin alakulmaan ja Rafael jatkoi Kivesojan laadukkaan kulman vitosen viivalta sisään. Peli näytti tässä vaiheessa karkaavan Jipon käsistä, sillä kotijoukkueella oli peli täysin hallussa. Tässä vaiheessa esiin nousi kuitenkin Santeri Saarenkunnas, joka laukoi vajaasta 20 metristä pallon täysillä maalin kattoon. Tästä kaksi minuuttia ja Jippo kaatoi lisää kylmää vettä kotijoukkueen niskaan saman miehen toimesta, murtautuminen boksiin ja pallo kimmokkeen kautta etuyläkulmaan. Kahelin syötti nämä molemmat osumat. Peli ei ollut kuitenkaan ohi, sillä Rafael kavensi lisäajalla jälleen kulmapotkusta. Ottelu päättyi kuitenkin pain tämän jälkeen ja Jippo vei tämän trillerin nimiinsä.

Ottelu oli hyvin erilainen, kuin mihin tällä kaudella ollaan Jipossa totuttu. Jippo teki neljä maalia, mutta omissa kolisi peräti kolmesti. Ensimmäisen jakson vahva ote jäi tauolla pukukoppiin, ja toinen jakso oli selviytymistä. Santeri Saarenkunnas ratkaisi tänään Jipolle voiton kahdella yksilösuorituksellaan, Jipolla ei ollut ottelussa maaliensa lisäksi kovin montaa maalipaikkaa. Jippo jatkaa sarjan kärkikolmikossa neljä pistettä sarjaa johtavan Mikkelin Palloilijoiden jälkeen. Seuraavan kerran Jippo pelaa reilun viikon päästä Joensuussa Mehtimäen tekonurmella, jossa vastaan asettuu tällä hetkellä yhden pisteen Jipon edellä oleva FC Viikingit Vuosaaresta (pelannut yhden ottelun vähemmän).

Avaus: Sorsa; Ti. Tahvanainen, T. Kettunen, Åke, T. Tolonen; S. Kettunen; Kahelin (87´ Niemeläinen), Tainio, Mäkirinne (75´ Hellstén), Saarenkunnas; Nissinen (70´ Vainikainen)

Vaihdossa: Kaikkonen (mv), To. Tahvanainen