JIPPO pelasi eilen kauden kymmenennen ottelunsa Mehtimäellä FC Vaajakoskea vastaan. Viihdyttävä ottelu päättyi lopulta tasatulokseen 2-2 (0-1). JIPPOlta osuivat vaihdosta vahvasti peliin tulleet Aleksis Lehtonen ja Jere Kähkönen, vieraiden molemmat maalit viimeisteli Peetu Lintinen. Yleisöä tässä Pohjois-Karjalan Maakuntaliiton isännöimässä ja tarjoamassa ilmaisottelussa oli 503 katsojaa.

Ottelun alku oli FCV:ltä vähintäänkin vahva. Ottelua oli pelattu vain minuutti, kun pallo kimpoili 20 metriin Peetu Lintiselle. Lintinen pommitti ilman vauhtia vasurillaan millintarkan kudin vasempaan yläkulmaan ohi JIPPO-maalivahti Jirko Sorsan. 10 minuutin kohdalla Timo Tahvanainen sai vapaan puskun kulmapotkusta, mutta FCV-maalilla Ville Viljala koppasi kohti suuntautuneen puskun varmasti. Seuraava paikka tuli vajaan puolen tunnin pelin kohdalla vieraiden Valtteri Lohelle, joka ohjasi maalin edestä Lintisen syötön hieman ohi JIPPO-maalin. Tämän jälkeen Nuutti Tykkyläinen pääsi kokeilemaan vasuriaan Joona Hiltusen syötöstä, mutta hieman ohi takakulman. Hetki tästä ja paljon maalipaikkoja sisältäneen ottelun seuraava tilaisuus avautui Peetu Lintiselle, mutta yritys Kimmo Huismanin keskitykseen meni yli. FCV:n Valtteri Lohi pääsi yksin läpi hienon kombinaation jälkeen, mutta Sorsa torjui läpiajon komeasti. JIPPO sai tämän jälkeen tilaisuutensa, kun Joona Hiltunen pääsi laukomaan 7 metristä. Vieraiden Tomi Karlstedt kuitenkin pelasti pallon maaliviivalta. Risto Kahelin pääsi kokeilemaan puskuaan Jere Hiltusen nostosta, mutta Viljala selvitti riman alta.

Toisen jakson alkuun FCV sai taas lentävän lähdön. Sivuvapari oikealta laidalta tuotti hyvin kyseenalaisen rangaistuspotkun, kun Masa Malen pyllähti nurin JIPPO-boksissa. Pilkun ampui sisään ensimmäisen maalinkin viimeistellyt Lintinen. Tämän jälkeen JIPPO vaihtui lisää voimaa hyökkäykseen Aleksis Lehtosen ja Jere Kähkösen muodossa, puoliajalla sisään tuli myös ensimmäiset minuutit tällä kaudella kellottanut viime kauden JIPPOn maalikuningas Aleksi Nissinen. Peli kääntyi JIPPOlle, vaikka vieraiden Lari Liukkonen kokeilikin kerran kauempaa vaarallisesti. Ottelua oli pelattu 68 minuuttia, kun JIPPO kavensi: Lehtonen ohjasi Nuutti Tykkyläisen laukauksen maalin edestä maalin kattoon. JIPPO jatkoi painamistaan ja ajassa 71 minuuttia Lehtonen ohjasi samoilta jalan sijoiltaan Risto Kahelinin keskityksen ainoastaan ylärimaan. 84 minuuttia JIPPO sai vihdoin ansaitsemansa kavennuksen, kun Lehtonen ja Tykkyläinen prässäsivät Viljalaa ja Malenia FCV:n alakerrassa. Lopputulemana Tykkyläinen kiersi Viljalan ja syötti Jere Kähkösen viimeistelemään tyhjään maaliin. Ottelu oli jo lisäajalla, kun JIPPO hyökkäsi vasemmalta Kahelinin ja Nissisen voimin. Nissinen haastoi ja vieraiden Teemu Roponen joutui kaatamaan hänet nurin boksissa. Pilkkua ei koskaan vihelletty, mutta Nissisen otti filmauksesta itselleen kortin. Ottelu päättyi jännittävien vaiheiden ja JIPPO komean takaa-ajon jälkeen tasatulokseen.

Ottelu jätti molemmille joukkueille varmasti paljon jossiteltavaa, mutta selväksi kävi ainakin se, ettei JIPPO suostu helpolla häviämään. Toisen jakson vahvalla esityksellä JIPPO nousi kahden maalin takaa tasoihin yli 500 katsojan edessä, jotka varmasti näkivät yhden tämän kauden viihdyttävimmistä matseista Mehtimäellä. Kiitos kaikille katsojille! JIPPO jatkaa otteluitaan vastan puolentoista viikon päästä ke 9.9. JJK:n vieraana. JIPPO jatkaa edelleen sarjan kärjessä kolmen pisteen erolla Kuopion KuFu:un.

Avaus: Sorsa; Tahvanainen, Pasi, Tainio, T. Tolonen (46´ Nissinen); Tykkyläinen, Je. Hiltunen, S. Kettunen (63´ Kähkönen), Kahelin; Jo. Hiltunen, Nazimov (52´ Lehtonen)

Vaihdossa: Oikarinen (mv), Åke, Saarenkunnas, Vainikainen