Eilen sunnuntaina Joensuun keskuskentällä järjestettiin Karjalaiset Futisfestarit. Tapahtuman tarkoitus oli koota koko jalkapalloileva Pohjois-Karjala yhteen, sekä rikkoa maakunnan yksittäisen jalkapallo-ottelun yleisöennätys 1827 katsojaa Jipon Suomen Cupin ottelusta vuodelta 2007. Tapahtuma oli hieno osoitus jalkapalloyhteisöstä ympärillämme, vaikka loppujen lopuksi yleisötavoitteesta jäätiinkin. Kiitos kaikille 872 katsojalle, jotka kävivät päivän aikana tapahtumassa. Illan pääottelussa Jippo voitti Lappeenrannan PEPO:n lukemin 2-1 (1-1), Jipon maalit tekivät Aleksi Nissinen ja Toni Tahvanainen, vierailta osui ex-Jippo Jens Harju.

Ottelu oli kokonaisuudessaan maalipaikoiltaan tasainen. Ensimmäisellä jaksolla PEPO:n aktiivisin pelaaja pallon kanssa oli maalivahti Miko Sederholm, jonka Jippo antoi rauhassa pitää palloa jalassa omalla puolikkaallaan vieraiden toppareiden kanssa. Kun ottelua oli pelattu 10 minuuttia, niin Jippo onnistui maalinteossa. Keskialueen riiston jälkeen Toni Tahvanainen voitti kaksinkamppailun vieraiden järkelemäistä Alieu Ceesayta vastaan ja syötti Aleksi Nissiselle 1v1 -tilanteen boksin eteen. Nissinen haastoi, sai jalkansa vapaaksi ja laittoi pallon maaliin. Ottelu eteni tasaisesti, mutta vähitellen PEPO alkoi saada hyökkäyksiä, joiden seurauksena he pääsivät kokeilemaan vaaralliseksi tiedettyjä erikoistilanteitaan. PEPO:n Jens Harju tasoitti ottelun kulmapotkusta ajassa 31 minuuttia. Aivan jakson lopussa loistavan vastahyökkäyksen ja tästä seuranneen Santeri Saarenkunnaksen riiston jälkeen Risto Kahelinille avautui puskupaikka, josta pallo vain hieman ohi.

Toiselle jaksolle Jippo nosti ryhmitystään ja alkoi paineistaa hieman enemmän toppareita. Tämä tuottikin tulosta, sillä Jippo sai useita riistoja hyökkäysalueella, joiden kautta pallonhallinta alkoi kääntyä kotijoukkueelle. Aapi Helvelahti nosti pallon boksiin Saarenkunnakselle ajassa 50 minuuttia, mutta laukaus vitosen alueen sisältä pienestä kulmasta voimalla yli ja ohi. Tästä neljä minuuttia ja Jippo onnistui! Toni Tahvanainen voitti ensin laidalla pääpallon, jonka jälkeen Nissinen jätti oikealla laidalla puolustajan telineisiin ja rynnisti boksiin. Syöttö takaviistoon Tahvanaiselle, joka sivalsi napakan kudin etualakulmaan. Tämän jälkeen ottelussa ei maalipaikoilla juhlittu, peli oli Jipon hallussa eikä PEPO päässyt yrittämään kertaakaan ennen ottelun lisäaikaa. Jerry Särkän antaman kulmapotkun jälkitilanteessa oli aitoa paniikin tuntua, sillä PEPO pääsi laukomaan viiden sekunnin sisällä kolme kertaa, joista yksi osui Jipon pelaajien ja Jirko Sorsan uhrautuvaisen peiton seurauksena ylärimaan. Tästä kuitenkin selvittiin ja näin ollen voitto ja Karjalan Herruus jäivät Joensuuhun.

Jippo pelasi hyvän ja tasapainoisen ottelun, jonka kruunuksi joukkue taisteli itselleen kotivoiton. Heikkoja lenkkejä ei löytynyt, mutta Jipon parhaimmistoa ottelussa olivat hurjan määrän keskellä töitä tehnyt Saarenkunnas, sekä tehot 1+1 merkkauttaneet Tahvanainen ja Nissinen. Jippo on hyvissä asemissa sarjataulukossa kolmantena kaksi pistettä sarjaa johtavasta Mikkelin Palloilijoista. Ottelut jatkuvat jo torstaina vieraissa Nurmijärven Jalkapalloseuraa vastaan, jonka jälkeen nautitaan muutama päivä Suomen kesää ja juhannusta.

Avaus: Sorsa; Ti. Tahvanainen, T. Kettunen, Åke, Helvelahti; S. Kettunen; Kahelin, Tainio, Saarenkunnas (85´ Niemeläinen); Nissinen (68´ Vainikainen); To. Tahvanainen (88´ Hellstén)

Vaihdossa: Kaikkonen (mv), T. Tolonen

Kuva Marko Pennanen, lisää kuvia ottelusta ja koko tapahtumasta TÄÄLTÄ.