Jippo aloitti taipaleensa Suomen Cupin karsintakilpailussa Kakkosen Cupissa eilen sunnuntaina. Vastassa ollut Mikkelin Palloilijat oli joutunut tuomaan oman kotiottelunsa olosuhteiden pakosta Joensuuhun ja Rantakylän Liikuntahalliin. Ottelu päättyi Jipon 1-3 (1-2) -voittoon, Jipon maalit tekivät Miika Vainikainen ja Aleksi Nissinen kahdesti, MP:ltä osui testipelaaja Jose Rocha. Ottelussa oli 149 katsojaa.

Ensimmäisen jakson ensimmäiset 25 minuuttia olivat yhtä päätä, sillä Jippo otti kenttätapahtumista selvän otteen passiivista vastustajaa vastaan. Ottelua oli pelattu 5min, kun Miika Vainikainen ohjasi Tommi Tainion pallon taidokkaalla puskullaan kauniisti takakulmaan. Ajassa 11min Kuopiosta Jippoon siirtynyt Santeri Saarenkunnas lähetti pitkän laatupallon linjan taakse juosseelle Aleksi Nissiselle, joka sijoitti pallon hyvän ensimmäisen kosketuksensa jälkeen maalin alakulmaan ohi Sammy Ndjockin. Vaikka pallonhallinta oli koko jakson Jipolla, niin maalien lisäksi Jippo pääsi vain yhteen hyvään paikkaan, jossa Ndjock venytti kätensä läheltä tulleeseen Nissisen vetoon. MP pääsi kaksi kertaa vaarallisesti hyökkäämään; toisessa tilanteessa Juuso Liukkonen laukoi boksin sisältä yli, toisesta hyökkääjä Jose Rocha laittoi liian pitkään Jipon päässä pyörineen pallon läheltä sisään. Puoliajalle lukemissa 1-2 Jipolle.

Toinen puoliaika oli tasaisempaa jalkapalloa, sillä MP ryhdistäytyi, alkoi hyökätä ja lopulta otti jopa otteen kenttätapahtumista. Jakson parhaat paikat tulivatkin ”kotijoukkueelle”, joista mainittakoon Juuso Liukkosen täysin vapaa pusku läheltä Jirko Sorsan vartioimaa maalia. Lisäksi MP:llä oli monia vaarallisia hyökkäyksiin lähtöjä, mutta ne eivät ikinä päätyneet maalipaikoiksi. Jippo ei saanut pidettyä palloa MP:n kenttäpuoliskolla, mutta toisaalta piti myöskin maalinsa puhtaana. Ottelun lopullinen niitti nähtiin lisäajalla, kun vaihdosta Jipon peliä rauhoittamaan tullut Teemu Hallikainen syötti Nissisen boksin sisälle, jossa hänet jouduttiin haaston jälkeen kaatamaan. Mies itse laukoi pilkun sisään ja pian tämän jälkeen ottelu päättyi.

Panoksellinen ottelu pitkästä aikaa päättyi Jipon voittoon, joten tästä on erittäin hyvä jatkaa kohti tulevan sunnuntain PEPO-kamppailua. Pelin teema viikon päästä on se, että PEPO menee voitolla Cupissa jatkoon, kun taas JIPPO ottaa jatkopaikan voitolla ja tasapelillä. MP-ottelussa Jippo ei missään nimessä pelannut tasapainoista ottelua, mutta ainakin joukkue tarjoili katsojille kaksi hienoa maalia Vainikaisen ja Nissisen toimesta. Viralliset debyytit Jipon paidassa tekivät Santeri Saarenkunnas, Arttu Hyttinen, Matias Kellokumpu ja Daniel Harakka.

Avaus: Sorsa; Hyttinen, T. Kettunen, Åke (Helvelahti 46´), S. Kettunen; Kahelin (Kellokumpu 87´), Tainio, Saarenkunnas, Nissinen; Vainikainen (Harakka 77´); Niemeläinen (Hallikainen 57´).
Vaihdossa: Kaikkonen (MV), T. Tolonen ja Hellstén.

Viikon päästä mennään taas Cupissa, ja senkin jälkeen kotiotteluita on luvassa suuri määrä jo talven aikana. Osta lippusi PEPO-otteluun, tai kausikorttisi kaudelle 2019 Jipon nettikaupasta!