JIPPO aloitti kilpailullisen kauden 2020 tänään sunnuntaina vieraissa Järvenpään Palloseuraa vastaan. Ottelu päättyi JIPPOn ansaittuun voittoon lukemin 2-5 (2-3). Maalinteossa onnistuivat Tuomo Tolonen kahdesti, Nuutti Tykkyläinen, Aleksis Lehtonen ja Pavel Nazimov. Kotijoukkueelta osuivat Miro Schwalenstöcker ja Tuure Nummi. Yleisöä 121.

Ottelu alkoi JIPPOlta hyvin, kun Tuomo Tolonen vei Nuutti Tykkyläisen syötöstä punapaidat johtoon ajassa 16 min. JIPPO lisäsi johtoaan ajassa 27 minuuttia, kun pitkän hyökkäyksen päätteeksi Aleksis Lehtonen viimeisteli varmasti JIPPO-uransa ensimmäisellä virallisella maalillaan. Syöttäjänä jälleen hienon ottelun vasemmalla laidalla pelannut Tykkyläinen. JäPS ei luovuttanut, vaan kavansi Miro Schwalenstöckerin kimmonneella onnenkantamoisella maalin päähän. JäPS:in takaa-ajo koki kuitenkin kolauksen heti seuraavassa hyökkäyksessä, kun Tolonen vei Joona Hiltusen syötöstä JIPPOn taas kahden maalin johtoon. Ottelu oli jo menossa puoliajalle, kun JäPS-kapteeni Roope Autio hankki kotijoukkueelle kulmapotkutilanteesta rangaistuspotkun. Pallon maalin laukoi JäPS:n luottomies Tuure Nummi. Tauolle hieman rauhattoman jakson jälkeen kuitenkin maalin johdossa.

Toinen jakso oli JIPPOlta ehjempi esitys. JIPPO sai pidempiä hyökkäyksiä ja loi tasaisesti uhkaa JäPS-maalille. Ajassa 65 minuuttia Tykkyläinen kruunasi onnistuneen iltansa, kun hänen ”laukauksensa” leijaili pienestä kulmasta maalin takakulmaan. Ottelun loppulukemat viimeisteli pilkulta Pavel Nazimov, jolle ottelu oli ensimmäinen virallinen ottelu ja myös maali JIPPOn paidassa. Pilkkua edeltäneessä tilanteessa JäPS:n maalivahti kaatoi vaihdosta sisään tulleen Risto Kahelinin.

Onnistunut vierailu Järvenpään monitoimihalliin toi sen lopputuloksen, mitä JIPPO lähti hakemaankin. Kolmen maalin voitto Kakkosen kestomenestyjästä ei tullut ehjän pelin jälkeen, mutta ottelussa ja etenkin toisella jaksolla oli paljon hyviä hetkiä pallon kanssa. JIPPOn uudet pelaajat Lehtonen, Nazimov, Hiltunen ja Topi Pasi saivat vyölleen voitokkaan debyytin. Mainittavaa myös laitapuolustaja Tolosen kaksi pelitilannemaalia. Kakkosen Cup jatkuu viikon päästä sunnuntaina Rantakylän Liikuntahallissa Lappeenrannan PEPOa vastaan. Tasapeli riittää JIPPOlle jatkopaikkaan.

Avaus: Sorsa; Tahvanainen, Pasi, Åke, T. Tolonen (81´ Hellsten); Tykkyläinen (81´ Kähkönen), Tainio, S. Kettunen, Saarenkunnas (59´ Kahelin); Jo. Hiltunen (71´ Vainikainen), Lehtonen (71´ Nazimov)

Vaihdossa: Nevalainen (mv), J. Tolonen