fbpx

Viimeinen ottelu Ykköstä ainakin yli vuoteen pelattiin JIPPO:n osalta Mikkelissä lauantaina. Kotijoukkue MP lähti otteluun putoamisuhan alla, eli voitolla tai jopa tasapelillä JIPPO olisi voinut pilata mikkeliläisten viikonlopun.  

JIPPO tuli otteluun hyvin ja sai heti avausminuuteilla Nuutti Tykkyläisen ja Risto Kahelinin laidalta luotua painetta MP:n maalille. Risen keskitys puolustettiin kuitenkin kulmapotkuksi. Tämän jälkeen MP otti pelin hallinnan itselleen ja alkoi luomaan painetta JIPPO:n maalille. Viidennellä minuutilla Jirko Sorsan maalilla oli jo kauhunhetkiä halloween-tyyliin, mutta maaliin asti pallo ei mennyt. Reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen Kahelinia rikottiin keskialueella. Vapaapotku pelattiin nopeasti Jere Hiltuselle pystyyn, mutta Jonne Uronen torjui tämän yrityksen. MP jatkoi pelivälineen hallintaa, mutta JIPPO piti maalinsa puhtaana 37. minuutille asti. Jonathan Dunyinin oikealta tulleen keskityksen jälkeen pallo jäi pyörimään rangaistusalueelle, josta Samson Ebuka Obioha laukoi sen lopulta maaliin. Tauolle näissä lukemissa. 

Mikkeliläiset lisäsivät johtoa heti toisen jakson alussa oikealta laidalta tulleella Arjan Goljahanpoorin matalalla laukauksella. Tämän jälkeen ottelu jatkui tasaisena, ja JIPPO:kin otti pallonhallintaa enemmän itselleen. 53. minuutilla Joona Hiltunen oli kaventaa pelin ovelalla sijoituksella suoraan vapaapotkusta, mutta Uronen sai juuri ja juuri näppinsä väliin. Viimeinen terävyys puuttui JIPPO:n hyökkäysten rakenteluissa, eikä Urosta täysin päästy testaamaan. Ottelun lopun MP tyytyi puolustamaan johtoaan ja JIPPO:n kavennusmaali jäi syntymättä. Näin MP säilytti voitollaan sarjapaikkansa. 

”Haluttiin voittaa viimeinen peli tällä kaudella. Kaveri piti palloa enemmän ja taisteluksihan se meni. Aika normaali syksyn peli, kaveri ansaitsi tänään voittonsa ja onnittelut heille sarjapaikan varmistamisesta. Vaikea kausi on ollut. Tuloksia ei olla saatu silloin, kun olisi pitänyt saada ja se kuvastaa koko tätä kautta. Oli ylämäkiä ja ajoittain vähän pidempiä alamäkiä. Pitää totta kai olla ylpeä joka jätkästä, kun näytettiin että pystytään tässä sarjassa pelaamaan. Pettymys tietysti päällimmäisenä mielessä, kun ei pysytty sarjassa.” Tommi Tainio analysoi ottelu Ruutu +:n pelin jälkeisessä haastattelussa.  

Ottelu päätti myös Jussi Leppälahden kolmen kauden mittaisen aikakauden punaisten peräsimessä. ”Jussi on tuonut joensuulaiselle jalkapallolle, eikä pelkästään JIPPO:lle, paljon asioita ja vienyt sitä eteenpäin. Ei voi olla kuin kiitollinen Jussille. Itsekin hänen valmennuksessaan nämä kolme vuotta olleena, niin pakko sanoa että paras valmentaja mitä itselläni henkilökohtaisesti on ollut.” Tainio jakoi vielä ansaitut kiitokset koutsille. 

Nyt vedetään hetki henkeä ennen valmistautumista ensi kauteen. JIPPO kiittää kaikkia katsojia, faneja ja yhteistyökumppaneita kuluneesta kaudesta. Lämpimästi tervetuloa seuraamaan JIPPO:n matseja Kakkosessa ja Suomen Cupissa myös ensi kaudella! 

Avaus: 

Sorsa 

Tykkyläinen 

Pasi (C) 

Harju 

Tainio 

Tahvanainen (82’ Juurinen) 

Jo. Hiltunen 

Kettunen (68’ Saarenkunnas) 

Inalien (82’ Hallikainen) 

Je. Hiltunen 

Kahelin (50’ Turunen) 

Penkki: Kaikkonen (mv), Niemeläinen, J. Tolonen