JIPPO tavoitteli ensimmäistä voittoaan Gnistanista koskaan keskiviikkoiltana Mehtimäellä. Illan päätteeksi joensuulaiset saivat todeta “kipinän” jälleen vahvemmakseen. JIPPO:n maalin iski toisella jaksolla kauden kolmannellaan Nuutti Tykkyläinen.

Ottelu oli alusta alkaen tarkkaa pelaamista ilman maalipaikoilla iloittelua. Varsinkin avausjaksolla vaaralliset maalipaikat olivat kortilla molemmilla joukkueilla. Ensimmäinen tilaisuus maalintekoon tuli Joona Hiltuselle, mutta tämän ovela kääntö sivurajaheiton jälkeen ei yllättänyt maalivahti Samu Volotista. Hetkeä myöhemmin Wilterlynd Inalien ja Hiltunen rakentelivat paikan Jordi Lahnalaksolle, mutta matala laukaus 17 metristä meni hieman ohi maalin. 26 minuutin kohdalla vieraat iskivät ensimmäisen maalinsa. Maximo Tolosen antama kulmapotku tavoitti Fabian de Abreun pään, pusku ylärimaan ja irtopalan kävi tuikkaamassa sisään Topi Järvinen. Vielä ennen jakson loppua isännillä oli hyvä henki päällä tasoitusta hakiessa, mutta se jäi tulematta. 42 minuutilla Inalienille avautui boksissa maalipaikka, mutta viimeinen kosketus palloon oli liikaa ja Gnistan-puolustaja ehti väliin.

Toinen jakso oli ensimmäistä viihdyttävämpi. 50 minuutilla Kasperi Liikosella oli tilaisuus lisätä johtoa, mutta Jirko Sorsa venyi komeasti alakulmaan suuntautuneen laukauksen tielle. Hetkeä myöhemmin helähti toistamiseen. Nnaemeka Anyamelen vasemmalta tullut keskitys löysi tulikuuman Douglas Caen pään boksista, 0-2. Välittömästi tämän jälkeen tuli kuitti, kun Topi Pasi ja Jere Hiltunen pelasivat oikean laidan kautta pallon rangaistusalueelle Tykkyläiselle, joka laukoi komeasti ylärimaa hipoen kavennusmaalin. Tämän jälkeen JIPPO piti palloa ja haki tasoitusta, mutta tiiviisti puolustanut Gnistan piti punaiset vaarallisimmilta maalipaikoilta poissa. 74 minuutilla pallo jäi kulmapotkun jälkeen pyörimään JIPPO-alueelle, kun palloa ei saatu purettua kunnolla pois. Kolmannessa maalissa asialla sama mies, Douglas Cae. Tämän maalin jälkeen JIPPO:lla oli jälleen heti paikka kavennukseen, mutta Volotinen kurotti käden Tykkyläisen matalaan keskitykseen. Loppukiri jäi vaisuksi, vaikka miehiä nostettiin Gnistanin alueelle useampia. Santeri Kuivalaisen tekemä neljäs maali oli lopulta kosmetiikkaa.

”Tasaista vääntöähän se oli. Pari helppoa maalia päästettiin taas eikä saatu omista paikoista sisään, oikeutettu tulos. En osaa nyt nopeasti sanoa, mistä kiikastaa tällä hetkellä. Oma pelaaminen on ollut ihan ookoo, mutta eihän se paljoa lohduta vaikka maalin tekeekin. Joukkueen peli menee aina edelle.” pettynyt maalintekijä Tykkyläinen sanaili matsin jälkeen.

Seuraava matsi oli tarkoitus pelata tämän viikon sunnuntaina vieraissa PK-35:a vastaan, mutta tuo ottelu on jouduttu siirtämään PK:ssa tapahtuneen koronavirustartunnan vuoksi. Seuraava ottelu on siis näillä näkymin lauantaina 10.7. kotona porilaista MuSaa vastaan.

Avaus: Sorsa; Tahvanainen – Hölttä – Tainio; Tykkyläinen – Lahnalakso (63’ Turunen) – Pasi (C) – Je. Hiltunen; Jo. Hiltunen (89’ Saarenkunnas); Kahelin (75’ Juurinen) – Inalien (89’ Kettunen)

Penkki: Kaikkonen (mv), Niemeläinen, Hallikainen