Jipolla on tällä hetkellä menossa talvikaudelle harvinainen otteluruuhka, sillä viikon sisään pelataan peräti kolme ottelua. Keskiviikkoillan ottelu Rantakylän Liikuntahallissa Kuopiolaista SC KuFua vastaan oli näistä otteluista keskimmäinen ja pelattiin kolme päivää edellisen PEPO-ottelun jälkeen. Seuraavan kerran Jippo taas pelaa jo sunnuntaina. Ottelu KuFua vastaan päättyi vieraiden selkeään voittoon lukemin 1-5 (1-3). Vierailta onnistuivat Eetu Rissanen kolmeen kertaan sekä Taneli Heiskanen ja Joel Vartiainen kertaalleen. Jipon maalin teki Miika Vainikainen.

Ottelu lähti ensimmäisiltä minuuteilta saakka kotijoukkueen kannalta hieman väärille raiteille, vaikkakin Jippo onnistui tulemaan muutamaan otteeseen varsin näyttävästikin KuFun prässin alta pois. Ottelua oli pelattu 8 minuuttia ja tulostaululla olivat jo lukemat 0-2. Taneli Heiskanen sekä viime kaudella PK 37:ssa miesten tasolla läpi lyönyt Eetu Rissanen tekivät maalit mieheen täysin Jipon omista henkilökohtaisista virheistä. Jippo kavensi pelin, kun Aapi Helvelahti syötti Miika Vainikaisen läpi ja tämän onnisti sijoittaa pallo ohi maalivahti Miika Töyräksen. Ottelun kolmas maali oli liiga-apu Joel Vartiaisen upea volleysijoitus etukulmaan ohi Jipon maalilla debyyttinsä tehneen vuonna 2003 syntyneen Nuutti Kaikkosen. Jakso oli KuFun, mutta Vainikainen pääsi aivan jakson loppuun puskemaan loistavasta paikasta Jippoa jo maalin päähän. Pusku yli.

Jipolla oli sunnuntain PEPO-ottelun avauksesta seitsemän samaa pelaajaa avauksessa myös tässä ottelussa, mutta toiselle jaksolle Jippo teki paljon vaihtoja. Täydet minuutit pelasivat ainoastaan Sauli Kettunen, Tuomas Kettunen, Henrik Hellsten ja maalivahti Nuutti Kaikkonen. Toisen jakson pelinkuva oli se, että KuFu jaksoi tehdä aktiivisesti töitä, kun heillä oli pallo ja Jippo oli lähes koko ajan askeleen myöhässä. Ajassa 50 minuuttia Jipon keskialueen harhasyötöstä Kufu pääsi vastahyökkäykseen kahdella nollaa vastaan ja pallo maaliin. Tämän jälkeen Jippo pääsi Timo Tahvanaisen ja Aleksi Nissisen myötä muutamaan puolittaiseen murtautumiseen vasenta kaistaa pitkin, mutta ei maaleja. Rissanen ”ratkaisi ottelun” ajassa 65 minuuttia, kun hän pääsi laukomaan pallon maaliin boksin sisältä. Vaihdosta sisään Tahvanaisen tilalle vasemmaksi pakiksi tullut Arttu Hyttinen syötti kaksi hyvää pallon linjan taakse, joista toisesta Oskari Koskinen pääsi nokikkain Töyräksen kanssa, mutta maalivahti torjui.

Ottelu oli Jipolle testi, kuinka selviytyä väsyneenä kovaa vastustajaa vastaan, ja huonosti kävi. KuFulla oli kentällä nuorten maajoukkuepelaajia ja Veikkausliigapelaajia hyvällä jalalla joukkueen ensimmäisessä yhteisessä ottelutapahtumassa. Sininen myrskytuuli puhalsi tulostaululle ihan oikeutetut lukemat. Jippo jatkaa otteluitaan sunnuntaina Rantakylässä, jolloin vastassa on Iisalmen PK-37.

Avaus: Kaikkonen; Tahvanainen (60´Hyttinen), Helvelahti (45´Åke), T. Kettunen, Hellsten; Hallikainen (45´Nissinen), S. Kettunen, Tainio (60´Harakka), Saarenkunnas (45´Koskinen), Vainikainen (45´Häkki); Kahelin (45´Niemeläinen)

Vaihdossa: Sorsa (MV)

Kuva: Vesa-Pekka Reponen