fbpx

JIPPO on solminut kaudet 2022–2024 käsittävän sopimuksen 15-vuotiaan Eemil Tannisen kanssa. Viime talvena ensimmäisen kerran miesten edustusjoukkueen kanssa harjoitellut nuorukainen on pelannut tällä kaudella JIPPOn B-junioreissa SM-karsintaa ja Ykköstä. Tanninen teki debyyttinsä miesten tasolla viime lauantain vierasottelussa FC LaPaa vastaan, jossa hän pelasi reilut puoli tuntia lopusta.

– Olen rauhallinen mutta aktiivinen pallon kanssa viihtyvä pelaaja, ja viihdyn kymppipaikalla, hyökkääjänä tai laidassa. Oli hienoa tehdä debyytti edustusjoukkueessa, ja se meni mielestäni hyvin. Tuntuihan se erilaiselta pelata miesten kanssa, kun pelaajat olivat isompia, Tanninen toteaa.

Tanninen aloitti jalkapalloilun ilomantsilaisessa FC Pogostassa, mutta siirtyi pian JIPPO-junioreihin muutettuaan perheensä kanssa Kontiolahdelle. Hän nousi viime kaudella JIPPOn B-junioreiden SM-sarjajoukkueen avauskokoonpanoon jo 14-vuotiaana, ja oli tämän kevään SM-karsintasarjassa viidellä maalillaan joukkueen paras maalintekijä yhdessä Atte Nuutisen kanssa.

– Lyhyen tähtäimen tavoitteeni on, että pystyn kamppailemaan pelipaikasta miesten kanssa. Pitkällä tähtäimellä tavoittelen sitä, että pääsen pelaamaan ulkomailla ammattilaisena jalkapalloa, Tanninen kertoo.

Tanninen sai ensikosketuksensa maajoukkueympyröihin vuosi sitten, kun hänet valittiin muutaman muun JIPPO-juniorin tapaan Palloliiton järjestämään pelaajakehitystapahtumaan Huuhkajaturnaukseen, jossa hän lopulta oli koko turnauksen kolmanneksi paras maalintekijä. Viime keväänä Tanninen nousi mukaan 2007-syntyneiden maajoukkueeseen, jonka riveissä Tanninen debytoi toukokuussa Puolassa järjestetyssä maajoukkueturnauksessa onnistuen heti maalinteossa Unkaria vastaan.

Tällä viikolla Tanninen on mukana U16-maajoukkueen leirillä Ruotsin Åbyssa, jossa Minihuuhkajat kohtaavat isäntämaan sekä torstaina että sunnuntaina. Syksyllä Tannisella on edessä vielä testileiri hollantilaisen suurseuran PSV Eindhovenin vieraana. Tanninen näkee, että kansainvälisistä leireistä on hyötyä päivittäisessä tekemisessä.

– Se auttaa muistamaan, että pitää treenata kovaa menestyäkseen, ja että toteuttamalla oikeita asioita pystyn siihen. Myös vastusta pitää aina koventaa, ja miehissä sitä saa todella hyvin. Ulkomailla kilpailu on kovaa, ja pitää olla muita parempi, Tanninen tietää.

Eemil Tanninen on edustusjoukkueen ensimmäinen sopimuspelaaja kaudelle 2023.

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen