fbpx

JIPPO jatkaa lauantaina kauttaan Kakkosen A-lohkossa kotiottelun merkeissä. Joukkue isännöi Mehtimäen tekonurmella klo 17.00 helsinkiläistä FC Kiffeniä, joka hamuaa sarjassa neljän parhaan joukkoon.

Joensuulaiset hakivat viime lauantaina selkeän 0-4-voiton Lappeenrannasta sarjajumbo FC LaPan kustannuksella. JIPPO meni jo ottelun alkuminuuteilla johtoon Miro Turusen maalilla, ja kokenut puolustaja Jens Harju lisäsi ennen taukoa johtoa kahteen maaliin. Kyseessä oli Harjun toinen sarjaottelumaali JIPPO-paidassa, heti kymmenen vuotta ensimmäisen perään. Toisella jaksolla Turunen iski toistamiseen ja Miika Vainikainen kaunisteli lukemat 4-0:aan Aleksi Nissisen vahvan haaston jälkeen.

– Näytimme vastustajalle, minkä takia olemme taulukon eri päissä. Sami (päävalmentaja Okkonen, toim. huom.) oli painottanut koko viikon ajan, ettei tästä tule helppo peli, jos menemme vain pelailemaan ottelun pois alta, ja että meidän pitää tehdä sovittuja asioita hyvin ja hyvällä asenteella, minkä sitten teimmekin. Ottelu olisi voinut päättyä suuremmillakin numeroilla meille, mutta tärkeintä on, että saimme kolme pistettä mukaamme, Vainikainen huomauttaa.

Kuudetta kauttaan JIPPOn edustusjoukkueessa pelaava, syksyllä 24 vuotta täyttävä keskikenttäpelaaja palasi täksi kaudeksi kasvattajaseuraansa pelattuaan viime vuonna isossa roolissa MiPK:ssä. Vainikainen on pelannut kauden aikana kaikissa otteluissa, ja on joukkueen sisäisen maalitilaston jaetulla kolmannella sijalla neljällä maalillaan, vaikka mies on useimmiten tullut kentälle vaihdosta.

– Vaihtopelaajan rooli on tällä kaudella sopinut minulle yllättävän hyvin. Aiemmin urallani minun on ollut suht vaikeaa päästä vaihdosta sisään peliin, mutta tällä kaudella olen onnistunut siinä paremmin, ja tulostakin on syntynyt sen myötä. Ainahan sitä haluaisi pelata mahdollisimman paljon, mutta pitää myös miettiä sitä, miten pystyy auttamaan joukkuetta parhaiten. Maaleja on aina kiva tehdä, ja paikkoja on ollut useampaankin, joten toivottavasti yhden kauden maaliennätykseni menisi vielä rikki tällä kaudella, Vainikainen pohtii.

Joukkue kohtaa lauantaina kuusi tappiotonta ottelua putkeen pelanneen Kiffenin. Kaikki tähänastiset kotiottelunsa voittanut JIPPO hakee ottelussa revanssia, sillä joukkueiden edellinen kohtaaminen Helsingissä kesäkuun alussa päättyi Kiffenin 2-0-voittoon JIPPOn pallonhallinnasta huolimatta. Vainikainen odottaa tiukkaa taistelua, johon mahdollisesti hellelukemiin yltyvä sää ei tuo helpotusta.

– Kiffen osaa puolustaa tiiviisti ja fyysisesti, joten joudumme tekemään paljon töitä päästäksemme tekopaikoille, minkä jouduimme toteamaan jo Helsingissä, jossa hakkasimme päitämme koko ottelun ajan Kiffenin puolustukseen. Tuskin peli täysin meidän yksipuoliseksi pallonhallinnaksi menee, vaikka todennäköisesti pidämmekin enemmän palloa. Kiffeniltä löytyy pallollisesti hyviä pelaajia, jotka pystyvät luomaan uhkaa ylöspäin niin vastahyökkäyksistä kuin erikoistilanteistakin. Tällä kaudella yksikään vierasjoukkue ei ole pystynyt hakemaan pistettä Joensuusta, ja luotan kovasti siihen, että lauantainakin kaikki pisteet jäävät tänne, Vainikainen uskoo.

 

Vieraat Helsingistä

 

Sarjakauteen yhtenä ennakkosuosikeista lähtenyt, Mako Tukiaisen valmentama FC Kiffen on pelannut tuloksellisesti hieman epätasaisesti, mutta taistelee silti edelleen kärkipään sijoituksista ja siten paikasta nousukarsintasarjassa.

Nihkeästi kauden aloittanut Kiffen otti kauden toisen voittonsa kotonaan Töölön pallokentällä kesäkuun alussa JIPPOn kustannuksella. Joensuulaisvieraat pitivät enemmän palloa, mutta helsinkiläisten puolustus oli raudanlujassa tikissä, eikä päästänyt JIPPOa maalintekoon. Kiffen meni ensimmäisellä jaksolla johtoon keskikenttäpelaaja Riku Heinosen lauottua kulmapotkun jälkitilanteesta pallon verkkoon, ja varsinaisen peliajan jo päätyttyä Kiffen-hyökkääjä Eetu Kolu viimeisteli vastahyökkäyksestä loppulukemat 2-0.

Kiffen saavutti JIPPO-voiton jälkeen hyviä tuloksia kaataen Atlantiksen vieraissa 0-3, murskaten LaPan vieraissa 0-6 ja taisteltuaan 1-0-kotivoiton Reippaasta, mutta hävisi välissä yllättäen FC Futuralle kotonaan 1-2. Reipas-voiton jälkeen Kiffenin heinäkuu oli tuskainen, sillä se jäi tasapeliin kolmessa peräkkäisessä ottelussa, vaikka voitto oli jokaisessa tarjottimella.

Joukkue oli jo ottamassa vierasvoittoa PKKU:sta tuulennopean hyökkääjän Tejan Deenin maalilla, mutta kotijoukkue tuli tasoihin viime minuuteilla. NJS-vierasottelussa kävi vielä harmillisemmin, sillä joukkue johti puolustaja Pyry-Ville Korhosen maalilla aina lisäajan kuudennelle minuutille asti, kunnes viimeisillä mahdollisilla sekunneilla NJS tuli tasoihin. Kotiottelussaan PPJ:tä vastaan Kiffen johti ottelua 2-0 argentiinalaisen Misael Rearten puskulla ja Korhosen kaukolaukauksella vielä tunnin kohdalla, mutta sekin johto suli lopulta tasapeliksi.

Kiffen palasi voittojen teille viime kierroksella vierasottelussaan PeKaa vastaan. Avausjakso oli helsinkiläisille vaikea, ja tauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa. Toiselle jaksolle Kiffen tuli uudella ilmeellä, ja meni heti jakson alussa johtoon kapteeni Severi Murron maalattua paluupallosta PeKa-veskarin torjuttua laituri Peik Koskisen laukauksen eteensä. Vain muutama minuutti myöhemmin Koskinen murtautui boksiin ja viimeisteli itse 0-2-lukemat, ja pian oli Tejan Deenin vuoro maalata Koskisen esityöstä. Vartti ennen loppua Koskinen kruunasi tehoiltansa laukoen 0-4-maalin, joka jäi ottelun viimeiseksi.

JIPPO-otteluun lähdettäessä Kiffenin sisäisen maalitilaston kärjessä ovat Peik Koskinen sekä Tejan Deen, joista kumpainenkin on tehnyt viisi maalia. Vaihdosta yleensä aloittanut Eetu Kolu on osunut neljästi ja keskikentän luottomies Riku Heinonen kolmesti. Pyry-Ville Korhonen ja vakavasta vammasta pelikuntoon kauden aikana toipunut hyökkääjä Samuli Heiska ovat tehneet kaksi maalia mieheen.

 

Tiesitkö

 

JIPPO on viikonlopun ottelukierrokselle lähdettäessä Kakkosen A-lohkon kirkkaasti paras kotijoukkue. Se on voittanut kaikki seitsemän tähänastista kotiotteluaan yhteismaalein 19-3. Vire ei ole näyttänyt riippuvan kentästä eikä alustasta, sillä joukkue pelasi ensimmäisen kotiottelunsa Mehtimäeltä siirretyllä, liki kymmenen vuotta vanhalla tekonurmella Koillispuistossa, viisi seuraavaa kotiottelua Joensuun keskuskentän priimakuntoisella luonnonnurmella ja viimeisimmän kotiottelunsa Mehtimäen vasta asennetulla tekonurmella.

Koillispuistossa JIPPO kaatoi Atlantiksen 3-0, keskuskentällä FC LaPan 4-0, Reippaan 2-1, NJS:n 4-0, PeKan 1-0 ja KuPS Akatemian 2-1 ja Mehtimäen tekonurmen ensimmäisessä ottelussa FC Futuran 3-1.

FC Kiffen on ollut lohkon kolmanneksi paras vierasjoukkue, edellään kaikki kuusi vierasotteluaan voittanut KäPa sekä neljä voittoa ja kaksi tasapeliä kahdeksasta ottelustaan ottanut JIPPO. Kiffen on voittanut vieraissa Atlantiksen 0-3, LaPan 0-6 ja PeKan 0-4. Vierastasapelejä se on pelannut KuPS Akatemiaa (1-1), PPJ:tä (2-2), PKKU:ta (1-1) ja NJS:ää (1-1) vastaan. Kiffenin toistaiseksi ainoa vierastappio tuli toukokuun lopussa, jolloin joukkue hävisi KäPan vieraana 3-1.

 

 

 

 

JIPPO – FC Kiffen lauantaina 20.8. klo 17.00 Mehtimäen tekonurmella

Liput 10 € aikuiset, 8 € erikoisryhmät (opiskelijat, varusmiehet, työttömät, eläkeläiset), 5 € lapset 7-15v, kausikortilla ilmaiseksi sisään. Liput ovat jo nyt ostettavissa verkkokaupastamme.

Ottelukumppani Honkalampi-säätiö tarjoaa EU-vammaiskortilla ilmaisen sisäänpääsyn otteluun!
Lisäksi sata ensimmäistä katsojaa saa ilmaisen makkaran!

Ottelupallot tarjoaa: verkkouutiset.fi

Sanomalehti Karjalainen toteuttaa ottelusta livelähetyksen, joka on katsottavissa tilaajille maksutta lehden verkkosivuilla. Jos et ole tilaaja, voit ostaa vuorokauden tilauksen hintaan 3,90 euroa. Tilauksen pääsee tekemään täällä.

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen