fbpx

Jipolla on edessään kauden tähän asti isoin ottelu, kun joukkue matkustaa sunnuntaina sarjakärki Mikkelin Palloilijoiden vieraaksi. Kärkikamppailussa kohtaavat A-lohkon ainoat vielä tappioitta olevat joukkueet. Jipon ja MP:n toukokuussa Mehtimäellä pelattu kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi maalittomaan tasapeliin. Edellinen Mikkelin urheilupuistossa pelattu kohtaaminen viime kesänä päättyi MP:n 3-1-voittoon kotijoukkueen käännettyä Jipon 0-1-taukojohdon toisella jaksolla.

Suurena ennakkosuosikkina kauteen lähtenyt MP on voittanut kolmestatoista pelaamastaan ottelusta kahdeksan ja pelannut viisi kertaa tasan. Edellisellä kierroksella viime tiistaina joukkue haki varman 1-3-vierasvoiton FC Kiffenistä. MP pelasi heinäkuussa kaksi kotiottelua, joissa joukkue kaatoi paikalliskamppailussa MiPK:n 1-0 ja tasasi pisteet FC Viikinkien kanssa maalein 1-1 päättyneessä ottelussa.

Tärkeimpiä tekijöitä MP:n voittoisalle vireelle on ollut hyökkäyspään taitava brassikaksikko, kuusi maalia pyssyttänyt Lucas Dos Santos sekä viiden maalin mies Denis. Vahvaa kautta pelaa myös neljä maalia tehnyt laituri Joonas Nissinen. Edellisen kohtaamisen jälkeen MP on vahvistunut KPV:n organisaatiosta saapuneella, takavuosina JJK:ssa Veikkausliigaa pelanneella laitapelaaja Benno Hanslianilla.

– MP on ollut odotetun kova, mutta uskon, että pystymme horjuttamaan heitä. Heillä on hyviä yksilöitä joukkueessaan. Tiivis joukkuepuolustus on ollut vahvuutemme, se antaa meille aina mahdollisuuden voittaa. Puolustetaan MP:n aseet pois, ja hyökätään rohkeasti MP:n boksiin, niin pinnat lähtevät Pohjois-Karjalaan. Haetaan viimeistelyyn loppuviikolla vielä viimeinen silaus, Jipon keskikentän ankkuri Sauli Kettunen toteaa.

Kesän otteluista vuorotellen voittoja ja tasapelejä hakenut Jippo päätyi viime kierroksella taas tasapeliin Klubi 04:n vieraana. Hyvän ottelun pelannut joukkue oli kiinni voitossa keskikenttäpelaaja Tommi Tainion maalin ansiosta, mutta kotijoukkueen hieman onnekkaan vapaapotkumaalin ja Jipon epäonnistuneiden viimeistely-yritysten myötä ottelussa päädyttiin pistejakoon.

– Hyvissä asemissa ollaan edelleen, sunnuntaina on tiedossa hieno ottelu. Kärkikamppailun lähestyminen on ollut nähtävissä, treeneissä on odottava ja innostunut tunnelma. Ottelu on kuitenkin vain yksi pitkässä sarjassa, valmistaudumme tähän kuin muihinkin matseihin. Kiva mennä pelaamaan taas futista, Kettunen jatkaa.

Jippo sai juuri ennen viime ottelua jobinpostia toppari Tuomas Kettusen loukkaantumisen muodossa. Murtunut jalka pitää “Tumen” sivussa kokoonpanosta 6-8 viikkoa. Sairastupa täyttyi entisestään, kun farmijoukkue LehPan riveissä hyvään tahtiin maaleja pyssytellyt Väinö Häkki loukkaantui vakavasti Kolmosen ottelussa FC Blackbirdia vastaan ja on pitkään poissa. Viime kierroksella pelanneista Timo Tahvanaisen ja Risto Kahelinin pelaaminen MP-ottelussa ratkeaa myöhemmin.

– Kausi on ollut tähän asti onnistunut, tosin peliä tulee edelleen kehittää. Voitolla olisimme hyvissä asemissa loppukautta ajatellen, ja olisimme lähempänä muutamia lisäotteluita. Hienoa, että panokset kovenevat, Sauli Kettunen päättää.

Jippo tarjoaa ottelusta livelähetyksen kaikille, tällä kertaa siis muillekin kuin uutiskirjeen tilaajille. Suora linkki striimiin: https://www.youtube.com/watch?v=KNA32OgK24E

 

MP – JIPPO sunnuntaina 4.8. klo 18.30 Mikkelin urheilupuistossa

 

Kuva: Marko Pennanen