fbpx

Suomen Cupin karsintalohkovaihe lähenee loppuaan, ja jäljellä on ainoastaan koronavirustartuntojen ja karanteenien vuoksi siirtyneet kolme ottelua. JIPPO kohtaa keskiviikkona lohkovaiheen päätöskierroksen ottelussa Mikkelin Palloilijat vieraskentällä. Urpolan tekonurmella suljettujen ovien takana pelattava ottelu alkaa klo 18.30, ja ottelua voi seurata kotikatsomoista Ruutu+:n kautta.

JIPPOn toisen kierroksen ottelu Gnistania vastaan oli varsin erilainen kuin cup-avaus HJK Klubi 04:ää vastaan, josta joensuulaiset nappasivat Nuutti Tykkyläisen maalilla kolme pistettä helsinkiläisten selkeästä pallonhallinnasta huolimatta. Gnistania vastaan JIPPO pystyi pelaamaan paremmin omaa peliään, mutta viimeiselle vartille asti tasaisena edennyt ottelu päättyi lopulta tappavan tehokkaasti viimeistelleen Gnistanin voittoon selvin 3-0-lukemin.

– Pelasimme Gnistan-ottelussa hyvin, ja saimme luotua hyviä maalipaikkoja. Pitää ottaa oppia niistä pienistä virheistä, joita kentällä teimme. Kun saamme hiottua ne pienet asiat kuntoon, niin lukemat kääntyvät toisinpäin, JIPPO-hyökkääjä Miro Turunen uskoo.

Viime kaudella B-junioreiden SM-sarjassa ja SM-karsintasarjassa tuhoisaa jälkeä tehnyt hyökkääjälupaus on noussut talven aikana edustusjoukkueeseen ja päässyt isoon rooliin. Nuorukaisen nopea kehittyminen on huomattu Joensuun ulkopuolellakin, sillä Turunen nousi muutaman poissaolon myötä varasijalta Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen leirille, joka pidettiin menneenä viikonloppuna Eerikkilässä.

– On ollut mahtavaa päästä pelaamaan Suomen Cupin otteluissa isoilla peliminuuteilla. Meno treeneissä ja peleissä on ollut vauhdikasta, ja olemme treenanneet hyvin koko alkuvuoden, Turunen hehkuttaa.

Keskiviikon vastustaja MP:n cup-taival on sujunut kangerrellen. Avauskierroksella mikkeliläiset johtivat ensimmäisen jakson jälkeen kotijoukkue Gnistania 0-2, mutta helsinkiläiset tulivat toisella jaksolla tasoihin, ja ottelu päättyi 2-2. Toisella kierroksella MP joutui kovien pakkasten vuoksi pelaamaan kotiottelunsa HJK Klubi 04:ää vastaan evakossa Helsingissä. Toisin kuin puolustusasemiin suosiolla ja voitokkaasti omassa kotiottelussaan asettautunut JIPPO, MP pyrki vastaamaan Klubin nuorten pallonhallintaan pallonhallinnalla. Tuloksena kuitenkin 0-3-voitto Klubi 04:lle.

JIPPO ja MP kohtasivat reilu kuukausi sitten Rantakylän Liikuntahallissa harjoitusottelun merkeissä. Ottelu eteni tasaisesti, mutta JIPPO nappasi lopulta 2-0-voiton Miro Turusen ja Teemu Hallikaisen maaleilla. Vastustaja on JIPPOlle siis tuttu.

– Tunnemme MP:n hyvin, ja odotan samankaltaista ottelua kuin tammikuussa. MP on hyvä joukkue, ja heillä on hyviä pelaajia koko joukkue täynnä. Odotan innolla keskiviikkoa!, Miro Turunen kertoo.

 

Tiesitkö

 

Ennen päätöskierrosta Suomen Cupin Ykkösen karsintalohko A:n kärkipaikkaa pitää hallussaan Gnistan, jolla on kahden kierroksen jälkeen neljä pistettä. Toisena lohkossa on HJK Klubi 04 kolmella pisteellään, JIPPOn ollessa kolmantena samoissa pisteissä huonommalla maalierolla. MP on lohkossa viimeisenä yhdellä pisteellään.

Lohkon voittaja etenee Suomen Cupin neljännesvälieriin. Myös toiseksi sijoittunut voi edetä jatkoon, mutta siihen ei välttämättä riitä voittokaan, sillä joukkueen pistemäärän ja tasapisteissä maalieron tai tehtyjen maalien on oltava parempia kuin kahden muun Ykkösen karsintalohkon kakkosella.

JIPPO etenee varmasti jatkoon yhdenkin maalin voitolla, jos Gnistan ja HJK Klubi 04 pelaavat keskinäisen ottelunsa torstaina tasan.

 

MP – JIPPO keskiviikkona 3.3. klo 18.30 Urpolan tekonurmella, Mikkelissä

Ottelua voi seurata kotikatsomoista suorana Ruutu+:n selostetusta lähetyksestä. Suora linkki otteluun: https://www.ruutu.fi/stream/3776149

Kuva: Mikko Kalavainen