fbpx

JIPPO jahtaa sunnuntaina pisteitä Mikkelissä, jossa Ykkösen ottelua isännöi Mikkelin Palloilijat. Ottelu vihelletään käyntiin Mikkelin urheilupuistossa klo 18.30.

Viime sunnuntaina JIPPO kärsi kotonaan kirvelevän 0-2-tappion yksin sarjakärkeen nousseelle FF Jarolle. Ottelu oli varsin tasainen, mutta Jaro onnistui kahteen kertaan maalinteossa ex-JIPPO-pelaaja Juuso Aallon antamista erikoistilanteista, samalla kun JIPPOn hyökkäykset eivät tuottaneet tulosta.

– Pelissä oli vaiheita, joissa emme pysyneet ihan oman pelimme periaatteissa, mitä kautta Jaro sai luotua painetta ja erikoistilanteita, joista maalitkin tulivat. Oli kuitenkin ilahduttavaa huomata, että sarjan kärkijengiä vastaan pystyimme kamppailemaan tasaväkisesti voitosta ja luomaan paikkoja, joista olisimme pystyneet voiton ottamaan. Jos joukkueella on ollut pientä alkujännitystä sarjan alussa, niin nyt se karisi viimeistään pois, JIPPO-hyökkääjä Risto Kahelin näkee.

Joensuulaisten runkopelaajiin jo useamman kauden ajan kuulunut Kahelin sai Ykkösen avauskierroksella vamman, jonka vuoksi mies oli sivussa neljästä seuraavasta ottelusta. Toissa viikolla VPS:ää vastaan “Rise” palasi kokoonpanoon penkin kautta, ja Jaroa vastaan hän oli jo avauksessa.

– MuSa-ottelussa napsahti kämmenestä luu poikki, mitä sitten parantelin muutaman viikon. Pystyin kuitenkin aika hyvin omatoimisesti harjoittelemaan ja pitämään kuntoani yllä. Aika hyvin olen päässyt taas kiinni hommaan, vaikka ottelu tai pari siinä aina tuollaisen tauon jälkeen menee, Kahelin toteaa.

Tulevana sunnuntaina JIPPOlla on jälleen edessään tärkeä ottelu, johon joukkue lähtee altavastaajana. Siinä missä vierasjoukkue JIPPO hävisi viime kierroksella, lähtee kotijoukkue MP otteluun allaan kaksi voittoa. Mikkeliläisten metkut kuitenkin tunnetaan Joensuussa.

– Meillä on ollut MP:n kanssa kovia vääntöjä harjoituskaudella ja aikaisemmilla kausilla. Odotan, että ottelusta tulee samankaltainen kuin mitä kaikki Ykkösen ottelut tuntuvat olevan, eli tasainen vääntö, joka voi ratketa kummin päin vaan. Lähdemme taistelemaan ja kehittämään omaa peliämme. MP on saalistanut viime aikoina muutaman kovan päänahan, otetaan me sellainen nyt heiltä, ennakoi Kahelin sunnuntain ottelua.

 

Nousukiidossa viilettävä kotijoukkue

 

Vuonna 1929 perustettu, 1970- ja 1990-luvuilla pääsarjatasolla mitalisijojakin saavuttanut Mikkelin Palloilijat on JIPPOlle tuttu vastustaja. Viimeksi joukkueet olivat samassa sarjassa kaudella 2019, jolloin MP voitti Kakkosen A-lohkon joensuulaisten jäädessä toiseksi. Viime kaudella MP pelasi nousijana vahvahkon kauden Ykkösessä sijoittuen lopulta seitsemänneksi.

Kevään Suomen Cupissa MP murskasi JIPPOn eriskummallisessa karsintalohkon ottelussa 5-0. JIPPO pelasi ison osan ottelusta kahden miehen vajaalla ulosajojen vuoksi, ja mikkeliläiset viimeistelivät rangaistuspotkusta kolmeen kertaan. MP kuitenkin jäi JIPPOn tapaan rannalle jatkopeleistä hävittyään HJK Klubi 04:lle ja pelattuaan lohkovoittaja IF Gnistanin kanssa tasapelin.

MP aloitti sarjakauden varsin mallikkaasti yllettyään ensin vajaamiehisenä tasapeliin RoPS:n vieraana ja voitettuaan sitten kotonaan EIF:n. Positiivista alkua seurasi kuitenkin kolme peräkkäistä tappiota Klubi 04:lle, TPS:lle ja VPS:lle. Kesäkuussa mikkeliläisten kurssi on kuitenkin kääntynyt, ja edellisiltä kierroksilta käteen on jäänyt 2-1-kotivoitto KPV:stä sekä 0-2-vierasvoitto Gnistanista. Sarjataulukossa MP on kymmenellä pisteellään kuudentena, vain pisteen päässä kakkossijasta, mutta toisaalta vain kaksi pistettä edellä yhdeksäntenä olevaa JIPPOa.

MP:n ykköstykki alkukauden otteluissa on ollut kolme maalia viimeistellyt, viime kaudella Kemi City FC:tä Kakkosessa edustanut nigerialaishyökkääjä Samson Ebuka Obioha. 21-vuotias toppari Oliver Kangaslahti on tehnyt kaksi maalia, loput neljä maalia ovat syntyneet neljän eri pelaajan toimesta. Luottotoppari Iiro Äijön loukkaannuttua vakavasti heti sarjakauden alussa Kangaslahti on ottanut ison roolin mikkeliläisten alakerrasta Reetu Räsäsen ja Killian Denoualin kanssa. MP:n keskikaistan vahvoja tukipilareja ovat myös maalivahti Jonne Uronen sekä keskikentän nigerialaistähti Jonathan Dunyin, Inter-laina Roope Kantola sekä kapteeni Antti-Ville Räisänen. Laidoilla MP:n tärkeimmät pelaajat ovat Nuutti Laaksonen ja Yassin Daoussi ja hyökkäyksiin Obiohan ohella vaaraa tuo Antti Ulmanen.

 

Tiesitkö

 

JIPPO ja MP ovat kohdanneet toisensa Ykkösen tasolla neljä kertaa aiemmin. Kaudella 2006 JIPPO voitti MP:n Mikkelin urheilupuistossa 0-1, ja Joensuun keskuskentällä joukkueet päätyivät 1-1-tasapeliin. Historiansa ensimmäistä Ykkösen kautta pelannut JIPPO sijoittui sarjassa lopulta viidenneksi, kun taas MP vasta sijalle 13., joka tiesi putoamista Kakkoseen.

Kaudella 2010 JIPPO kyykytti MP:tä kotonaan keskuskentällä 3-1. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Ville Strandman, Hans Ekroos ja Timo Tahvanainen, vieraille osui Justus Peitola. Mikkelin urheilupuistosta JIPPO haki pisteet 0-2 Jaakko Reposen ja Petteri Rönkön maaleilla. Maalinteko-ongelmista muuten koko kauden kärsinyt JIPPO sijoittui sarjassa yhdenneksitoista, joka oli viimeinen säilyjän paikka. MP oli 14. eli viimeinen, ja putosi suoraan Kakkoseen.

Kakkosessa 2018-2019 JIPPO ja MP kohtasivat yhteensä viisi kertaa. Kahdesti JIPPO oli parempi, kahdesti joukkueet päätyivät maalittomaan tasapeliin ja kertaalleen MP voitti.

 

 

MP – JIPPO sunnuntaina 20.6. klo 18.30 Mikkelin urheilupuistossa

Ottelua voi seurata myös kotikatsomoista suorana Ruutu+:n selostetusta lähetyksestä. Suora linkki otteluun: https://www.ruutu.fi/stream/3849505

 

Kuva: Mikko Kalavainen