Alaloppusarjan ottelut alkoivat JIPPO:n osalta KPV:n vieraana Kokkolassa. Neljän pisteen takamatkalta pykälän ylempänä olevaa MP:a jahtaamaan lähtevälle JIPPO:lle jokainen piste on siis kullan arvoinen jäljellä olevista peleistä. Tänään niitä ei kuitenkaan tarttunut matkaan, kun tuloksena oli kauden kahdeksas 0-1 tappio.

Ottelun alku oli isäntien hallintaa. Muutaman minuutin pelin jälkeen pallo toimitettiin hyvälle maalintekosektorille KPV-pelaajan päähän, mutta pusku meni hieman ohi maalin. Päivän ainoa maali nähtiin 9 minuutilla. Vihreäpaidat saivat vapaapotkun vasemmalta puolelta aivan rangaistusalueen laidalta. Tätä asettui laukomaan JIPPO:n edellisessä ottelussa upottanut Christian Andersen. Tarkka laukaus upposi Jirko Sorsan ohi etukulmaan. Tämän jälkeen JIPPO otti pelin hallinnan itselleen. Ensimmäisen kerran pallo saatiin ohi vieraiden maalivahti Sergei Lazarevin 14. minuutilla. Jordi Lahnalakson komea nosto linjan taakse Joona Hiltuselle, ja pallo Lazarevin längeistä sisään -avustava erotuomari liputti tämän kuitenkin JIPPO:n epäonneksi paitsioksi. Heti seuraavasta hyökkäyksestä toisessa päässä kenttää nähtiin lähes täysin samanlainen tilanne. Myös Harri Heiermannilla oli tilaisuus lisätä isäntien johtoa, mutta matala laukaus hieman ohi maalin. Keltapaitainen vierasjoukkue loi tukun laadukkaita maalipaikkoja. Hiltusen pusku kulmatilanteessa meni hieman ohi maalin ja puolen tunnin kohdalla Wilterlynd Inalien murtautui rangaistusalueelle oikealta, Lazarev torjui kuitenkin laukauksen kulmaksi. 35 minuutin kohdalla JIPPO sai toistamiseen pallon maaliin Timo Tahvanaisen kulmapotkun seurauksena, mutta ottelun erotuomarin näkemyksen mukaan keltapaitainen pelaaja oli rikkonut tilanteessa Lazarevia. ”Omasta mielestäni se maali mikä meiltä vietiin, ei ollut rike. Tuomaristo sanoi, että otin siinä maalivahtiin kontaktin mutta pitää katsoa tilanne vielä nauhalta. Tuntui siltä, että jos tuo oli rike niin ei saa mitään tehdä.” Hyvän ottelun pelannut Risto Kahelin kommentoi tilannetta Ruutu +:n haastattelussa pelin jälkeen. Viimeinen kymmenen minuuttia avausjaksosta mentiin KPV:n hallitessa peliä näennäisesti.

Toinen jakso jatkui Pallo-Veikkojen pallon hallinnalla, joskaan vaarallisia maalipaikkoja isännät eivät kyenneet Sorsan maalille luomaan. Tunnin kohdalla JIPPO pääsi peliin paremmin mukaan, kun se sai lyhyen ajan sisään peräti viisi kulmapotkua. Näistä neljäs oli vaarallisin, mutta jatkotilanteessa tulleeseen Inalienin laukaukseen Lazarev venytti näppinsä väliin. Kulmakimaran jälkeenkin peli pysyi hyvän tovin KPV-päädyssä, mutta ratkaisevien syöttöjen laatu maalipaikkojen rakenteluvaiheessa ei ollut keltapaidoilla yhtä hyvällä tasolla, kuin ensimmäisellä jaksolla. Ottelun viimeisten minuuttien ja lisäajan aikana isännät olivat lähempänä maalintekoa, joten kolmannen kerran tällä kaudella JIPPO joutui tunnustamaan KPV:n paremmakseen 1-0 lukemin.

”Harmittaa tosi paljon, ettei saatu tulosta. Pelin jälkeen tietysti vähän hankala analysoida tunnekuohussa, mutta tuntuu että KPV oli Andersenin verran parempi. Pystyttiin tappelemaan tosi monella osa-alueella ja tietyllä tavalla haluttiin hidastaa pelin tempoa. Onnistuttiinkin siinä ja saatiin luotua painetta.” ”Rise” kommentoi itse ottelua. ”Luotiin viikolla suunnitelma, miten halutaan tulla tähän matsiin. Tiedettiin, että ei varmaan kovin monella osa-alueella voida olla KPV:ta parempia. Mietittiin ne jutut pelaajien ja valmennuksen kanssa, missä voitaisiin olla ja toteutettiin niitä asioita koko matsin ajan aika hyvin.”

Ottelu oli JIPPO:lta varmasti yksi kauden parhaista, vaikka tulos jäi saamatta. Jäljellä olevista peleistä on kuitenkin vielä 12 pistettä saatavilla, eli mitään ei olla vielä hävitty. Seuraava tilaisuus pistepussin kasvattamiseen tarjoutuu ensi viikon lauantaina Porissa MuSaa vastaan. Ottelu alkaa kello 16.00 ja sekin välittyy kotivastaanottimiin Ruutu +:n kautta.