fbpx

Urheiluseurojen toiminta perustuu talkoohenkeen ja vapaaehtoisten antamaan panokseen. Suomi tunnetaan yleisesti maana, jossa talkoohenki on koettu erittäin arvokkaaksi. Tänään tiistaina 5. joulukuuta vietetään Kansainvälistä Vapaaehtoisten päivää, mutta muistettakoon jokaisen muunkin päivän olevan aivan yhtä lailla kaikkien vapaaehtoistyön sankareiden. Jippo on vuosien saatossa tarjonnut mahdollisuutta vapaaehtoistyölle, jonka kautta olemme halunneet kasvattaa yhteisömme kokoa ja parantaa seuramme toimintaa. Esimerkiksi ottelutapahtumat kaipaavat aina tekijöitä, sillä mikään ei tapahdu itsestään, eikä kuuluisa JOKU kykene kovinkaan moneen asiaan.
Petteri, 27, on yksi Jipon vapaaehtoistyöntekijöistä, mutta ensimmäinen side Jippoon ei ole kuitenkaan talkootyön kautta.
– Aloin käydä Jipon otteluissa viime vuosikymmenen lopulla Jipon pelatessa Ykköstä, ja pian ajauduinkin jo juuri perustetun kannattajaryhmä Rednecksin mukaan pitämään tunnelmaa yllä. Siitä lähtien rakkaus Jippoon on syventynyt vuosi vuodelta, vaikka eri puolella Suomea asuminen onkin tehnyt kotiotteluihin pääsemisestä ajoittain hankalaa.
Petteri on ollut tuttu näky Jipon kannattajakatsomossa, niin vieraissa kuin kotonakin. Puskaradion laulettua pätevästä miehestä, tuli esimmäinen kontakti vapaaehtoishommiin lopulta seuran suunnalta.
– Jiposta otettiin minuun yhteyttä vajaa vuosi sitten vapaaehtoishaun ollessa käynnissä. Kävi ilmi, että tarjolla olisi useampiakin hommia, joita pystyisi tekemään etänä. Koin, että minulla voisi olla annettavaa Jipon mediatiimille, joten päätin saman tien liittyä remmiin. Aloin alkukeväästä kirjoittamaan otteluennakoita, ja kauden alettua leikkaamaan ottelukoosteita. Tein näitä hommia kauden loppuun saakka, ja siinä ohessa laadin otteluista pientä tilastointia valmennukselle.
Petterin antama panos on ollut seuralle ja joukkueelle kullanarvoista, ja haluammekin hänen esimerkkinsä kautta kannustaa uusia jalkapalloihmisiä mukaan Jipon toimintaan.
– Vapaaehtoishommien tekeminen on saanut, jos mahdollista, eläytymään otteluihin entistäkin enemmän. Sitä kokee entistä vahvemmin olevansa osa yhteisöä, jonka pyrkimyksenä on viedä joensuulaista jalkapalloilua ja maakunnan ykkösseuraa eri tavoin eteenpäin. Se on sellainen juttu, mikä kannustaa itseäni jatkamaan näissä hommissa, ja minkä vuoksi suosittelen mukaan lähtemistä kaikille. Tekemistä eri vapaaehtoistiimeissä riittää varmasti!

Jippo haluaa lisätä mahdollisuuksia vapaaehtoistyön tekemiseen ja seurayhteisöön kuulumiseen kaikille halukkaille. Kysymys ei ole siitä mitä tehtäviä haluamme sinun tekevän, vaan siitä mitä sinä itse haluat tehdä. Kerro meille vapaaehtoishaku -lomakkeen kautta mitä olisit halukas tekemään, niin löydämme varmasti yhteisen tien ja olet Petterin tavoin erittäin tervetullut JIPPO-perheeseen!