fbpx

Sarjakärki Pietarsaaren Jaro vieraili sunnuntaina Mehtimäellä. Ottelu JIPPO:a vastaan oli joukkueiden kaikkien aikojen ensimmäinen kohtaaminen. Vierasjoukkue Jaro poistui tästä kohtaamisesta voittajana vieden täyden pistepotin mukanaan ”Jeppikseen”.

Ottelun avausjakso oli tasainen. Jos aiemmin JIPPO:n ottelujen alut ovat olleet punaisille hieman hankalia, tuli isäntäjoukkue tänään hyvällä jalalla peliin. Jakson edetessä Jaro alkoi ottaa enemmän otetta pelistä ja pallo oli yhä enemmän vieraiden hallussa. JIPPO sai avausjaksolla muutaman kulmapotkun ja pari vapaapotkua hyviltä paikoilta, mutta näistä toivottu tulos jäi uupumaan. Ripaus huolellisuutta olisi myös kaivattu punaisten syöttötyöskentelyyn. Joona Hiltusen vapaapotkuyritys lensi oikealta puolelta hieman yli maalin, muut erikoistilanteet vieraiden puolustus sai selvitettyä melko helposti. Vieraiden kenties paras tilanne tuli jälkimmäisen maalin tehneelle Macauley Chrisantusille, mutta ohjaus keskitykseen etutolpalta meni sivuverkkoon. 28 minuutilla Tuomas Lähdesmäki oli päästä läpiajoon, mutta hyvän ottelun pelannut Samuli Hölttä liukui upeasti palloon ja pelasti tilanteen.

Toisen jakson alku oli täysin vieraiden hallintaa. Isäntäjoukkue ei päässyt keskiviivaa pidemmälle, kun taas vieraat loivat painetta JIPPO-alueella. Ottelun avausmaali syntyi 51 minuutilla. Jaron kulmapotkun jälkeisessä hässäkässä Jirko Sorsa sai torjuttua kädellään ensimmäisen yrityksen, mutta ei enää toista. Samuel Haglund sai laukauksellaan ylitettyä maaliviivan. Tämän jälkeen JIPPO piristyi hieman. 59 minuutilla se sai ottelun parhaan maalipaikkansa, kun Jere Hiltunen ja Nuutti Tykkyläinen loivat rangaistusalueelle paikan Joona Hiltuselle, joka pääsi laukomaan hyvästä paikasta. Laukaus kuitenkin epäonnistui ja meni ohi maalin. Hetkeä myöhemmin Risto Kahelin harhautteli oikealla laidalla itsensä tekopaikkaan ja sai laukauksenkin lähtemään. Veto jäi kuitenkin heppoiseksi ja vieraiden maalivahti Thomas Olsen sai torjuttua. 66 minuutilla Jaro sai sivuvapaapotkun vasemmalta. Pallo matalana boksiin, jossa Chrisantus oli tökkäämässä pallon takatolpalla maaliin, 0-2. JIPPO piti enemmän palloa hallussaan viimeiset 20 minuuttia hakien kavennusta, mutta maalit jäivät uupumaan.

”Pelissä oli meilläkin hyviä vaiheita. Toisella puoliajalla, kun Jaro nosti prässiään niin ei ihan pysytty mukana siinä. Nuo pari erikoistilannemaalia syö miestä, kun olisi tästä pelistä ollut jotain otettavissa mukaankin. Tällä kertaa ei riittänyt.” Timo Tahvanainen sanoi ottelun jälkeen. JIPPO:n kauden 8:sta päästetystä maalista suurin osa on tullut erikoistilanteista tai niiden jälkimainingeissa. ”Nyt ollaan parissa viime ottelussa pystytty tukkimaan se, ettei niitä ole tullut. Pitää totta kai katsella videolta, mitä me tehdään siinä väärin. Varmasti osa on vastustajien hyvyyttä ja osa meidän huonoutta.”

JIPPO:n kausi jatkuu ensi viikon sunnuntaina Mikkelissä ”paikalliskamppailulla” MP:a vastaan. MP on JIPPO:a tasaisessa sarjassa 2 pistettä edellä sijalla 6, JIPPO tippui tämän kierroksen myötä sijalle 9.

Avaus: Sorsa; Tahvanainen – Hölttä – Pasi (C); Tykkyläinen – Lahnalakso (Kettunen 81’) – Je. Hiltunen – Tainio (Juurinen 81’); Jo. Hiltunen; Inalien – Kahelin (Hallikainen 71’)

Penkki: Kaikkonen (mv), Harju, Saarenkunnas, Niemeläinen