fbpx

Jippo pelasi perjantain voitokkaan Cup-ottelun jälkeen jo heti perään tänään sunnuntaina, mutta tulessa olivat suurimmaksi osaksi eri miehet kuin perjantaina. Kolmosessa pelaava Savonlinnan Työväen Palloseura STPS kaatui selkein lukemin 9-1 (3-1). Jipolta maalinteossa onnistuivat kahteen kertaan Antti Kuosmanen, Teemu Hallikainen ja Otso Kosonen, sekä kertaalleen Miika Vainikainen, Matias Kellokumpu ja Alex Ilvonen.

Ottelu eteni kokonaisuudessaan Jipon hallinnassa, mutta ensimmäisen jakson aikana myös STPS pääsi hyökkäämään muutaman kerran laadukkaasti. Jipolta onnistui ensin hyökkääjänä pelannut Antti Kuosmanen kahteen kertaan, joista ensimmäinen oli komea kaukolaukaus ohi STPS:sän maalia vartioineen Jipon B-junioreiden maalivahti Erkka Oikarisen. Maalivahtiongelmista kärsinyt STPS pyysi Jipolta apuja tähän otteluun, ja niitä saatiin peräti kolmen eri maalivahdin muodossa. Oikarinen loukkaantui Kuosmasen toisen maalin jälkeen, jolloin Jipon penkillä aloittanut Jirko Sorsa vaihdettiin tilalle. STPS onnistui kaventamaan melko pian maalivahdin vaihdon jälkeen. Jakson lopulla Vainikainen vei Jipon kahden maalin karkumatkalle.

Toisella jaksolla ensimmäistä talven harjoitusotteluaan pelannut STPS putosi Jipon kelkasta, sillä Jippo teki peräti kuusi osumaa selustaan lisääntyneiden juoksujen seurauksena. Otso Kosonen toi lisää vauhtia Jipon hyökkäyksiin ja onnistui myös kahdesti maalinteossa. B-junioreista ensimmäistä kertaa edustuksen mukana ottelussa mukana olleet Markus Jalovaara, Joel Puolakanaho ja Alex Ilvonen esiintyivät kaikki miehekkäästi, joista viimeisin onnistui myös maalinteossa toisella jaksolla. Toisen jakson pelannut Matias Kellokumpu teki yhden maalin läpiajosta ja kaksi viimeistä osumaa viimeisteli tehot 2+4 tehnyt Teemu Hallikainen. Toiselle jaksolle Jipon maalilla aloittanut Nuutti Kaikkonen ja ensimmäisellä jaksolla STPS:sän maalille vaihdettu Sorsa vaihtoivat joukkueita päikseen.

Ottelussa Jipolta olivat sivussa Santeri Saarenkunnasta ja Sorsaa lukuun ottamatta kaikki perjantaina isot minuutit pelanneet pelaajat. Nuoret pelaajat saivat paljon vastuuta ja onnistumisia hyökkäyspäässä. Tänään selvisi myös Jipon Kakkosen Cupin välierän vastustaja, kun Gnistan voitti FC Honka Akatemian lukemin 1-3. Kotiottelu Gnistania vastaan pelataan viikon päästä Rantakylässä, mutta tarkka ajankohta ei ole vielä selvillä. Informoimme asiasta heti kun joukkueet saavat pelipäivän sovituksi.

Avaus: Kaikkonen (Sorsa); T. Tolonen, Jalovaara (Saarenkunnas), J. Tolonen; Koskinen (Ilvonen), Hatakka, Häkki (Puolakanoho), Hyttinen; Hallikainen, Vainikainen (Kosonen); Kuosmanen (Kellokumpu)

Kuva: Joona Kotilainen