fbpx

JIPPO:n kova ottelutahti jatkui kotiottelulla TPS:aa vastaan. Koruttomassa säässä pelattu ottelu ei joensuulaisittain ollut se kaikista hehkein -etenkään loppuratkaisu mukaan huomioiden. Tasatulos oli jo hennossa puristusotteessa, mutta ottelun viimeinen vastahyökkäys muutti ottelun vähintään yhtä ankeaksi kuin Joensuun tiistainen sää. 

Ottelu käynnistyi JIPPO:n pallonhallinnalla. JIPPO sai hallittua pelivälinettä vieraitaan enemmän, ja se sai myös muutamia erikoistilanteita hyviltä tonteilta. Vaaralliset maalipaikat karttoivat kuitenkin joensuulaisia, mutta TPS sen sijaan loi avausjaksolla muutaman hyvän maalipaikan. Mitä pidemmälle jakso eteni, sitä paremmin TPS pääsi peliin mukaan. Vartin pelin jälkeen TPS-pelaaja laukoi terävästi noin 16 metristä. Jirko Sorsa torjui tämän eteensä ja irtopallon JIPPO-puolustus putsasi pois kuljeksimasta. Puolen tunnin kohdalla TPS:n Juri Kinnunen latasi samoilta etäisyyksiltä kovaa, mutta Sorsa venytti näppinsä väliin. Myös Ilari Mettälälle tarjoutui paikka siirtää turkulaiset johtoon vielä ennen taukoa, mutta pusku meni ohi maalin. 

Toisen jakson alussa JIPPO sai hyvän maalipaikan, kun Nuutti Tykkyläinen laukoi päättäväisesti nousunsa jälkeen. Kohti oikeaa alakulmaa suuntautunut laukaus pysähtyi kuitenkin TPS-vahti Jere Koposeen. Tunnin kohdalla JIPPO-puolustuksesta heitettiin pitkä pallo kohti Risto Kahelinia, joka ehti palloon ennen kun se meni päätyrajasta yli. Keskitys rangaistusalueelle oli jopa mennä suoraan sisään maaliin, mutta vieraiden puolustus ja Koponen saivat selvitettyä tilanteen. Vieraiden hyökkäyspeli sai lisää virtaa ja luovuutta ratkaisumaalin tehneen Serge Atakayin tultua kentälle. Vartti ennen loppua JIPPO-puolustuksen sekoilun päätteeksi Atakayi pääsi laukomaan oikealta, mutta laukaus ohi maalin. Lisäajalla TPS käynnisti nopean vastahyökkäyksen. Pallo pelattiin oikealle laidalle päätyrajan tuntumaan, josta laitettiin keskitys takatolpalle kohti sinne noussutta TPS-pelaajaa. Ensimmäisen puskuyrityksen Jikke vielä torjui, mutta irtopalassa oli ensimmäisenä Atakayi, joka tökkäsi pallon maaliin. Ottelu päättyi välittömästi tämän jälkeen. 

”Minun mielestä pelattiin ihan meidän näköistä futista: taisteltiin ja oltiin intensiivisiä. Toki TPS piti enemmän palloa, en tiedä miten paljon saatiin sitten maalipaikkoja. Katkeraahan tuollainen lopun voittomaali on, mutta ei mahda mitään.” Timo Tahvanainen sanoi matsin jälkeen. 

Ottelut jatkuvat JIPPO:n osalta jo tällä viikolla, kun edessä on reissupeli Vaasaan VPS:n vieraaksi. Viimeiseltä retkeltä Elisa Stadionille on varsin hyviä muistoja, kun nousu Ykköseen varmistui viime marraskuussa FC Kiistoa vastaan. Poistutaanko Vaasasta jälleen hymy korvissa? Se selviää ensi sunnuntaina 8.8. kello 17.00 alkavassa ottelussa. 

Avaus: 

Sorsa 

Tainio 

Harju 

Pasi (C) 

Tahvanainen 

Kahelin (84’ Juurinen) 

Je. Hiltunen 

Lahnalakso 

Tykkyläinen 

Turunen (57’ Jo. Hiltunen) 

Inalien 

 

Yleisö: 268