fbpx

Ruuhkainen loppukesä jatkui JIPPO:n osalta Vaasassa sunnuntaina, jossa vastassa oli sarjan kärkeen hamunnut ja hyvän kesävireen löytänyt Vaasan Palloseura. Ottelu eteni pitkään tasaisena, mutta niin kuin tiistaina Joensuussa, joutui JIPPO taipumaan tänäänkin aivan ottelun loppuhetkillä. Näin jäi loppukautta ajatellen arvokas pistekin saamatta vierasreissulta. 

Avausjakso oli tasainen ja paremmat maalipaikat loi kotijoukkue. Viiden minuutin pelin jälkeen raitapaitojen vastahyökkäys päättyi Steven Morrisseyn laukaukseen, mutta hyvän ottelun tolppien välissä pelannut Jirko Sorsa torjui kovan vedon. Jälkitilanteesta Sebastian Strandvall pääsi kokeilemaan vapaapotkusta, mutta tämä painui vasemmalta hieman ohi maalin. JIPPO:kin sai pidettyä palloa VPS:n alueella, mutta maalipaikkojen luominen oli jälleen hankalaa. Sorsalla sen sijaan riitti hommia toisessa päässä, mutta niin Aleksi Pahkasalon yritys kohti etualakulmaa kulmapotkun jälkeen, kuin Aatu Laatikaisen hevosen potku pysähtyivät Jikkeen. Aivan jakson loppupuolella JIPPO:kin sai vielä maalipaikan, mutta ensin Jere Hiltusen laukaus kuudestatoista metristä pysähtyi puolustajaan ja tämän jälkeen Risto Kahelinin kääntölaukaus meni oikealta hieman ohi maalin. 

Toisen jakson alku tarjosi tapahtumia molemmissa päissä. Ensin Arttu Nuutinen haki kovalla laukauksellaan yläkulmaa jälleen kulmapotkun jälkeen, mutta Sorsa sai liipattua tämän kulmapotkuksi. Tämän jälkeen Wilterlynd Inalien oli pelaamassa itseään läpiajoon, mutta hävisi juoksukilvan isäntien alimpana miehenä olleelle Mikko Pitkäselle. Heti tämän jälkeen koettiin joensuulaisittain kauhunhetkiä, kun Jiken puskuvastaantulo meni suoraan Kalle Multaselle. Ykkösen kaikkien aikojen maalikuninkaalla häämötti jo tyhjä maali, mutta Topi Pasi sai häirittyä tilanteessa sen verran, että Multasen tuikkaus meni ohi maalin. JIPPO:n paras paikka tuli toisella jaksolla vaihdosta kentälle tulleelle Niko Niemeläiselle, mutta veto kuudestatoista metristä viuhui yli maalin. 86 minuutin kohdalla isännät hyökkäsivät oikealta. Riku Jääskä laittoi matalan keskityksen maalille, jonka takatolpalle juossut Joonas Vahtera sai tökättyä maaliin. Joensuulaisissa maali aiheutti närää, kun ottelun tuomaristo ei katsonut Jääskän syötön lähdettyä paitsiossa olleen Morrisseyn vaikuttaneen peliin. Näin JIPPO sai niellä katkeraa myrkkyä toistamiseen tällä viikolla, kun edessä häämöttänyt tasapeli vaihtui nollaan pisteeseen. 

JIPPO:n osalta ottelut jatkuvat ensi viikon lauantaina tärkeällä kotiottelulla KPV:a vastaan. Matsi alkaa Mehtimäellä kello 17.00, tervetuloa paikalle! 

Avaus: 

 • Sorsa 
 • Tahvanainen 
 • Pasi (C) 
 • Hölttä 
 • Tykkyläinen 
 • Je. Hiltunen 
 • Lahnalakso (90’ Juurinen) 
 • Tainio (90’ Kettunen) 
 • Kahelin (74’ Niemeläinen) 
 • Inalien 
 • Jo. Hiltunen (73’ Turunen) 

 

Penkki: Kaikkonen (mv), Harju, Saarenkunnas