Jippo pelasi eilen lauantaina kauden ensimmäisen sarjaottelunsa Kakkosen A-lohkossa. Rantakylän liikuntahalliin talvisen kelin vuoksi siirretty ottelu sarjanousija Vantaan Jalkapalloseuraa vastaan päättyi lukemiin 0-0 (0-0). Ottelussa oli 247 katsojaa.

Ottelun alku oli tasainen, mutta ensimmäisen kunnon maalipaikan loi vierasjoukkue VJS. Jipon puolustaja Aapi Helvelahti onnistui siivoamaan pallon maaliviivalta jo varmalta maalilta näyttäneestä tilanteesta. Tämän jälkeen Jippo alkoi luomaan painetta VJS-maalille etenkin vasemman laidan ja Risto Kahelinin kautta. Vahvan ottelun pelannut Kahelin murtautui useita kertoja rangaistusalueelle syöttäen kaksi loistavaa puskupaikkaa Aleksi Nissiselle, mutta vieraiden maalivahti Elis Rintala ja muu puolustus saivat pelastattua vieraat takaiskuilta. Myös Jipon kapteeni Antti Åke pääsi kokeilemaan puskuaan kulmapotkusta, mutta pallo päätyi maalin sivuverkkoon.

Toisen jakson ensimmäiset 25 minuuttia olivat vahvaa Jipon hallintaa. Jippo piti paineen vastustajan kenttäpuoliskolla, eikä VJS päässyt juurikaan hallitusti Jipon päätyyn. Kahelinin lisäksi Timo Tahvanainen ja Tommi Tainio loivat vaarallisia hyökkäyksiä aina murtautumiseen saakka. Vain se maali jäi tekemättä. Toisen jakson paras paikka tuli jälleen Aleksi Nissiselle, kun hän pääsi nokikkain maalivahti Rintalan kanssa, mutta sijoitus napsahti suoraan maalivahdin käsiin keskelle maalia. VJS:n toinen vaarallinen paikka ottelussa tuli kulmapotkusta, kun etualueelta voitettu pallo puskettiin niukasti ohi Jipon ja Jirko Sorsan maalin. Aivan ottelun lopussa Jippo ei saanut enää samaa draivia voittomallin tekemiseen, mutta myöskään VJS ei saanut enää loppukiriään aikaiseksi, vaikka oikealle laidalla vaihdettu Isparov Murat tokin lisää puhtia vieraiden peliin. Aivan viimeisillä sekunneilla Jippo sai vielä boksin sisältä kaksi vetopaikkaa, mutta vieraiden puolustus blokkasi molemmat laukaukset. Kauden avauksesta näin ollen maaliton tasapeli.

Aivan kuten Timo Tahvanainen otteluennakossa kommentoi, niin kauden ensimmäisessä ottelussa purkautuu aina erityinen lataus. Niin myös tällä kertaa ja ottelussa oli ajoittain kuumiakin tilanteita. Tasapeli ei ollut lopputuloksena tästä hyvätasoisesta Kakkosen ottelusta vääryys, mutta Jippo oli ehkä lähempänä ”voiton ansaitsemista” kuin VJS. Jippo saa olla tyytyväinen omaan peli-ilmeeseen ja valmiustasoonsa aloittaa kausi, sillä VJS ei ole huono joukkue tähän sarjaan. Kausi jatkuu viikon päästä sunnuntaina Helsingissä FC Kiffenin vieraana.

Avaus: Sorsa; Tahvanainen, T. Kettunen, Åke, Helvelahti; S. Kettunen; Kahelin, Tainio, Saarenkunnas (77´ Vainikainen), Nissinen (71´ Hallikainen); Mäkirinne (89´ Niemeläinen)

Vaihdossa: Kaikkonen (MV), Hellsten, T. Tolonen, Häkki

Kuva: Marko Pennanen