JIPPO pelasi eilen lauantaina kauden 19:nnen ottelunsa, kun se kohtasi kotikentällä Mehtimäen tekonurmella Nurmijärven Jalkapalloseuran. NJS voitti ottelun lukemin 1-3 (0-1), Jipolta osui Aleksi Nissinen, vierailta Niko Aittasalmi sekä kahteen kertaan Miro Salminen. Kaikki päättyy aikanaan, niin myös Jipon tämän kauden tappioton 18 ottelun putki. Viimeksi Jippo oli hävinnyt sarjaottelun 18.8.2018 Järvenpään Palloseuraa vastaan. Kovia saldoja, mutta se ei juuri nyt lämmitä. Yleisöä 231.

Ottelun ensimmäinen 20 minuuttia oli Jipon hallintaa. Risto Kahelin pääsi kokeilemaan 8 minuutin kohdalla Toni Tahvanaisen syötöstä, mutta laukaus ohi takakulman. 13 minuutin kohdalla Aapi Helvelahti puski kulmapotkun tolppaan ja laukoi paluupallon pienestä kulmasta hieman ohi. Minuutti tästä ja Antti Åke laittoi Nuutti Tykkyläisen laukauksen paluupallon maaliin, mutta tilanne vihellettiin paitsioksi. NJS sai ensimmäisen kerran hallittua pallonhallintaa 20 minuutin jälkeen, kapteeni Niko Aittasalmi puski sivuvaparista hieman ohi takatolpan. NJS:n toinen hyökkäys ottelussa tuotti tulosta, Miro Salminen pelattiin maalin eteen vapaaksi ja mies niittasi pallon etukulmaan. Tämän jälkeen Jipon peli sekosi ja pelin taso ailahteli koko loppujakson. Molemmat joukkueet saivat vielä muutaman maalipaikan kuitenkaan niissä onnistumatta.

Toisen jakson alku oli Jipolta ensimmäisen jakson alun tapaan hyvä: Aleksi Nissinen toi Jipon tasoihin Risto Kahelinin syötöstä ajassa 47 minuuttia. Tämän jälkeen Jippo ei kuitenkaan onnistunut luomaan oikeastaan yhtään kunnon maalipaikkaa koko ottelussa. NJS hyökkäsi ensimmäisen jakson tavoin vaarallisesti vastaan ja ottelun loppupuolella ajassa 74 minuuttia oikealta laidalta lähtenyt keskitys tavoitti Jirko Sorsan käsien kautta Aittasalmen, joka laittoi pallon maalin edestä tyhjiin. Ottelun ratkaissut kolmas osuma tuli 82 minuutin kohdalla, kun vaarattoman näköisestä keskialueen pomppupallosta ohi rynnänneen Åken selustaan jäi juoksun mentävä rako, jonka Aaltonen illan toisella osumallaan käytti hyväksi sijoittamalla läpiajosta pallon maalin takakulmaan. Jipon kiriä ei nähty ja kauden ensimmäinen tappio oli tosiasia.

Jipon esitys oli yksi kauden heikoimmista ja syitä pohdittaneen maanantain harjoituksissa. Jippo jatkaa sarjassa toisena, mutta ero Mikkelin Palloilijoihin on kasvanut jo yhdeksään pisteeseen. Runkosarjaa on jäljellä 3 ottelua, Jipon ottelut ovat VJS vieraissa, MiPK kotona ja FC Viikingit vieraissa. Mikäli Jippo on sarjan neljän parhaan joukossa, niin edessä on vielä kolme lisäottelua. Seuraavan kerran Jippo pelaa Vantaan Jalkapalloseuraa vastaan Myyrmäki Stadionilla viikon päästä sunnuntaina.

Avaus: Sorsa; Tykkyläinen, Helvelahti, Åke, Hellstén; S. Kettunen; Kahelin, Saarenkunnas, Vainikainen (54´ Mäkirinne), Nissinen (76´ Kähkönen); To. Tahvanainen

Vaihdossa: Nevalainen (mv), T. Tolonen, J. Tolonen, Häkki