fbpx

JIPPO on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Yoshiaki Kikuchin (27) kanssa. Keskikentän hyökkäävissä rooleissa viihtyvä japanilainen edusti viime kaudella helsinkiläistä IF Gnistania, jota ennen hän on pelannut Portugalissa, Saksassa sekä kotimaansa sarjoissa.

– Olen kiitollinen JIPPOn seurajohdolle tästä mahdollisuudesta. Tavoitteenani on olla nostamassa joukkuetta ylempiin sarjoihin. Henkilökohtaisesti haluan tehdä tulosta ja päästä tulevaisuudessa pelaamaan eurokentillä asti. Olen erittäin iloinen päästessäni ottamaan seuraavan askeleen urallani täällä. Haluan kuitenkin keskittyä nyt tämän kauden aloittamiseen joukkueemme kanssa, Kikuchi toteaa.

Kikuchi pelasi viime kaudella kaikissa Gnistanin 27:ssä Ykkösen ottelussa mukaan lukien viisi alemman jatkosarjan ottelua. Japanilainen oli avauskokoonpanossa 20 kertaa ja tuli seitsemän kertaa vaihdosta kentälle. Maaleja Kikuchi viimeisteli neljä ja maalisyöttöjä kertyi viisi kappaletta. Gnistan pelasi useimmiten hyökkäävällä 4-3-3-ryhmityksellä, jossa Kikuchi pelasi toisena ylempänä keskikenttänä.

– Tykkään pelata etenkin vapaassa roolissa keskellä kymppipaikalla. Pystyn kontrolloimaan ja lukemaan peliä hyvin, joten voin auttaa joukkuekavereitani ja tukea joukkuettani siinä roolissa. Haluan myös olla mukana hyökkäysten päättämisessä, Kikuchi kertoo.

Japanin Miyazakissa vuonna 1995 syntynyt pelaaja saapui Eurooppaan kaudeksi 2018–2019, jonka hän vietti Saksan viidennellä sarjatasolla pelanneessa FC Hennef 05:ssä viimeistellen neljä sarjamaalia. Seuraavat kaudet Kikuchilla menivät Portugalin kakkosliigan Leixões SC:n organisaatiossa. Vastuu Leixõesin edustusjoukkueessa jäi kuitenkin vähiin, ja Kikuchi pelasi loukkaantumisten sävyttämien kausien aikana lähinnä alemmilla sarjatasoilla lainapelaajana. Portugalista hän saapui Suomeen vuosi sitten hakemaan uutta nostetta uralleen.

 

“Yhteinen sävel alkoi muodostua äkkiä”

 

Päävalmentaja Mikko Hallikainen kertoo, että Kikuchi oli täsmähankinta seuralla pitkään etsinnässä olleeksi hyökkääväksi keskikenttäpelaajaksi. Ahkerasti töitä painavan ja hyvän pelinäkemyksen omaavan pallotaiturin ominaisuudet osuivat monella tapaa hakukriteereihin.

– “Yoshi” on taitava molempijalkainen pelaaja, joka liikkuu kevyesti sekä havainnoi ja ymmärtää peliä mainiosti. Jos etsimme topparin tontille kauan pelaajaa, niin myös keskikentän hyökkäävämpään rooliin on ollut niin sanotusti tutka päällä jo pidemmän aikaa. Yoshi tuo hyökkäyspelaamiseemme ennen kaikkea monipuolisuutta, uhkaa ja luovuutta. Lisäksi mies on käyttökelpoinen myös hyökkäyspään erikoistilanteissa, ja samalla edustaa meille tärkeitä arvoja kuten ahkeraa työmoraalia molempiin suuntiin.

JIPPO teki Kikuchin kanssa sopimuksen ilman testijaksoa, mutta pelaaja pystyttiin silti skouttaamaan tarkkaan ennen sopimusneuvotteluja. Prosessi eteni Hallikaisen mukaan nopeasti, ja näin osapuolet päätyivät pian lopputulokseen, johon kaikki osapuolet olivat tyytyväisiä.

– Kun Yoshi tutkaamme sattui ja keskusteluyhteys oli avattu, niin yhteinen sävel alkoi muodostua äkkiä. Sen lisäksi, että olin tutkinut Yoshista löytyvää dataa, klippejä ja pelejä, sain hänestä pelkkää positiivista viestiä myös ulkopuolisilta. Sen jälkeen olin vakuuttunut siitä, että hän voisi ehdottomasti olla se, jota olemme etsineet, ja kun “Lanttu” (Kari Kuikka, toim. huom.) lopulta hoiti diilin loistavasti maaliin, oli valmentajana helppo hymyillä. Ja mikä tärkeintä, Yoshi halusi myös tulla JIPPOon!, Hallikainen huomauttaa.

Tervetuloa, Yoshi! Japanilaistaiturin otteita pääset ihastelemaan koko kauden Mehtimäellä. Kausikortin löydät verkkokaupastamme!

 

Sopimustilanne 2023

 

Päävalmentaja: Mikko Hallikainen
Maalivahtivalmentaja: Jarkko Ojaniemi

Pelaajat (24): Sami Aho, Jens Harju, Jere Juurinen, Topi Kela, Sauli Kettunen, Yoshiaki Kikuchi, Eeli Kinnunen, Joona Malinen, Niko Niemeläinen, Atte Nuutinen, Erkka Oikarinen (mv), Janne Partanen, Victor de Paula, Veeti Piiparinen, Pyry Piirainen (mv), Santeri Saarenkunnas, Terrence Smith, Niklas Sottinen, Toni Tahvanainen, Eemil Tanninen, Nuutti Tykkyläinen, Miika Vainikainen, Eetu Viitaniemi, Aake Yletyinen


Koe koko kausi ostamalla kausikortti – klikkaa tästä.

Kuvat: Jari Mäensivu