fbpx

JIPPO pelaa lauantaina kotonaan Mehtimäellä Ykkösliigan toisen kierroksen viimeisen ottelunsa, jossa se kohtaa Turun Palloseuran. Ottelu vihelletään käyntiin klo 16.00, ja ennen sitä samalla kentällä pelataan Jarmo Korhosen testimonial-ottelu alkaen klo 14.00. Pääset molempiin otteluihin kausikortilla tai irtolipulla, jollaisen voit ostaa jo etukäteen verkkokaupastamme huokeaan hintaan.

Viime viikolla JIPPO matkusti kaksi kertaa Helsinkiin, jossa se jyräsi keskiviikkona KäPan 1-4 ja lauantaina PK-35:n 0-2. Keskiviikkona ottelun hahmo oli kaksi komeaa maalia viimeistellyt Oskar Pihlaja, mutta lauantaina tahtipuikkoa heilutti Yoshiaki Kikuchi, joka vei ensimmäisellä jaksolla JIPPOn johtoon rangaistuspilkulta ja lähetti toisella jaksolla matkaan vapaapotkun, jonka Victor Matheus puski verkkoon. Joensuulaiset lähtevät lauantain kotiotteluun vakuuttavassa neljän ottelun voittoputkessa.

– Kaksi massiivisen isoa voittoa lyhyessä ajassa, varsinkin kun ottaa huomioon matkustuskilometrimme. PK-35-ottelu oli meiltä melko hyvä ja solidi esitys, mutta pelistämme löytyy vielä parantamisen varaa loppukaudelle, joka kolkuttelee jo ovella, Victor Matheus kertoo.

– Voittaminen on aina mukavaa, ja sen vuoksi pelaamme jalkapalloa. Menneet hyvät tulokset eivät kuitenkaan automaattisesti tarkoita hyviä tuloksia tulevaisuudessa, ja sama toisinpäin. Meidän täytyy siis jatkaa töiden painamista ja pyrkimistä parempaan.

Lauantain ottelun panokset ovat isot, sillä vierasjoukkue TPS vaanii Ykkösliigan sarjataulukossa vain pisteen päässä kolmantena olevasta JIPPOsta. Toisena oleva FF Jaro on pisteen verran ja sarjakärki KTP neljä pistettä JIPPOn edellä. Lauantain täyden ottelukierroksen jälkeen kaksi kolmasosaa Ykkösliigakaudesta on pelattu, ja sarjan viimeisen kolmanneksen otteluohjelma laaditaan kuunvaihteessa niin, että joukkueet sijoilla 1.-5. saavat viisi kotiottelua ja neljä vierasottelua, kun taas joukkueet sijoilla 6.-10. saavat neljä kotiottelua ja viisi vierasottelua.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli pienten marginaalien ottelu, jossa kotijoukkueena pelannut TPS vei voiton. JIPPOn kapteenistoon kuuluva brassitoppari Victor Matheus tunnetaan todella ammattimaisena pelaajana, joka on siten luonnollisesti innoissaan lähestyvästä huippuottelusta.

– TPS on mielestäni sarjan organisoiduin ja vahvin joukkue. Lauantain ottelu tulee siis olemaan iso, ja rakastan isoja otteluita, joten odotukseni ovat korkealla. Odotan todella intensiivistä ja fyysisesti haastavaa ottelua, jossa vastustaja pyrkii varmasti prässäämään korkealta ja kontrolloimaan ottelua pallonhallinnan kautta. Olemme kuitenkin valmistautuneet hyvin, ja tavoitteemme on estää se. Lyhyesti sanottuna tämä tulee olemaan loistava ottelu.

 

Myös TPS päässyt hyvään vireeseen

 

TPS aiheutti joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa kesäkuussa JIPPOlle sen kauden avaustappion Ykkösliigassa. JIPPOllakin oli tasaisessa ja tasokkaassa ottelussa muutama mainio paikka kuparisen rikkomiseen, mutta ruuti oli märkää. TPS otti johdon vajaa vartti ennen täyttä aikaa, kun Mehdi Hetemaj ampui aivan boksin reunalta lujan vapaapotkun muurin läpi JIPPO-kippari Pyry Piiraisen käsien kautta maaliin. Ottelu ratkesi 88. minuutilla, kun TPS-hyökkääjä Albijon Muzaci prässäsi Piiraiselta pallon ja viimeisteli loppulukemat 2-0 tyhjään verkkoon.

Lauantain ottelussa Muzacia ei nähdä, sillä TPS:n paras maalintekijä loukkaantui muutama viikko sitten ja on syksyyn asti sivussa kentiltä. Muzacin loukkaantumisen jälkeen TPS nyhjäsi lukuisista yrityksistään huolimatta maalittoman tasapelin vieraskentällä KäPan kanssa. Sitä seuranneessa kotiottelussaan SalPaa vastaan TPS onnistui maalinteossa kahdesti, mutta vieraat rankaisivat turkulaisia kahteen kertaan erikoistilanteesta ja kerran kaukolaukauksella ryöstäen kolme pistettä 2-3-voitollaan.

TPS teki parin tuloksellisesti nihkeämmän ottelun jälkeen viime viikolla ryhtiliikkeen. Keskiviikkona se ryösti sarjakärki KTP:ltä täydet pisteet 1-2-voitollaan Riku Sjöroosin ja Riku Riskin maaleilla. Lauantaina se jyräsi kotonaan JäPS:n 4-0, maalintekijöinään Mehdi Hetemaj, Umar Bala Muhammed, Riku Riski sekä Eino-Iivari Pitkälä. Näin myös vierasjoukkue lähtee lauantain otteluun vahvassa vireessä.

Seitsemän maalia tehneen Muzacin lisäksi TPS:ltä puuttuu lauantaina myös joukkueen toiseksi paras maalintekijä, viisi osumaa viimeistellyt nigerialaislaituri Umar Bala Muhammed, jonka korttitili tuli täyteen JäPS-ottelussa saamansa keltaisen kortin myötä. TPS:n hyökkäyspäässä riittää kuitenkin laadukkaita pelaajia mm. kahdessa edellisessä pelaamassaan ottelussa maalinteossa onnistuneen laiturin Riku Sjöroosin sekä kokeneen ex-Huuhkajapelaajan Riku Riskin muodossa. Unohtaa ei sovi nuorta ja juonikasta keskikenttäpelaajaa Tuomas Pippolaa.

Pippolan ohella TPS:n keskikentän avainpelaajiin kuuluu monipuolinen Lasse Ikonen. Puolustusta johtaa topparin paikalta kapteeni Atte Sihvonen, jonka ohella TV:stä tutun päävalmentajan Miika Nuutisen luottomiehiin linjassa kuuluu oikea laitapuolustaja Joonas Lakkamäki. TPS:n kiistaton ykkösmaalivahti on kaikki tähänastiset sarjaottelut pelannut Matias Niemelä.

 

Esiotteluna Jarmo Korhosen testimonial

 

Lauantaina ennen JIPPOn Ykkösliigaottelua Mehtimäellä nähdään erityislaatuinen tapahtuma, jossa legendaarinen Jarmo Korhonen nähdään kentän laidalla komentamassa entisiä suojattejaan. Korhonen valmentaa testimonial-ottelussaan Jamo All Stars -joukkuetta, joka kohtaa JIPPO Alumnin. Jamo All Starsin riveissä kentällä nähdään mm. Tarmo Koivuranta, Mikko Ikonen, Raino Harinen ja Sasha Anttilainen, kun taas JIPPO Alumnia edustavat mm. Timo Tahvanainen, Irakli Sirbiladze, Kari Kuikka ja Sauli Kettunen.

Jarmo Korhonen valmensi JIPPOa seitsemän kauden ajana vuosina 2004–2007 ja 2011–2013. Jamon johdolla JIPPO nousi ensi kertaa historiassaan Ykköseen kauden 2005 päätteeksi ja saavutti seurahistorian tähän vuoteen asti parhaimman sijoituksen kaudella 2006, kun joukkue tuli Ykkösessä viidenneksi. Korhosen aikakausina JIPPO taisteli Ykkösessä todennäköisyyksiä vastaan sarjan pienimmillä resursseilla. Korhonen loi joukkueelle ja seuralle edelleen voimissaan olevan kurinalaisesti puolustavan ja loppuun asti taistelevan identiteetin.

Jarmo Korhosen testimonial-ottelu vihelletään käyntiin klo 14.00 ja se pelataan kahdessa 25 minuutin jaksossa. Testimonial-ottelun jälkeen yleisöllä on noin tunnin verran aikaa nauttia Mehtimäen palveluista ennen klo 16.00 käynnistyvää Ykkösliigan ottelua JIPPO – TPS. Odotettavissa on hieno ja kenties koskettavakin jalkapallopäivä, joten saavu ihmeessä todistamaan sitä joensuulaisen jalkapalloyhteisön kanssa!

 

 

 

 

JIPPO – TPS lauantaina 27.7. klo 16.00 Mehtimäen tekonurmella

Liput ennakkoon / portilta: 12 € / 15 € aikuiset, 9 € / 12 € erikoisryhmät (varusmiehet, työttömät, eläkeläiset), 6 € / 8 € koululaiset ja opiskelijat, kausikortilla ilmaiseksi sisään. Ennakkoliput ovat ostettavissa verkkokaupastamme.
Lapset alle 7v ilmaiseksi sisään, ja yli 75v ilmaiseksi sisään Suomen Seniorikodit tarjoamana.

Ottelutapahtuma alkaa jo klo 14.00 Jarmo Korhosen testimonial-ottelulla, ja samalla kioskipalvelut sekä anniskelu avautuvat.

Ottelupallot tarjoaa: verkkouutiset.fi

Ottelua voi seurata kotikatsomoista suorana Ruudun selostetusta lähetyksestä.

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen