fbpx

JIPPO on tehnyt kauden 2024 loppuun kattavan sopimuksen hyökkääjä Eetu Venäläisen, 19, kanssa. Venäläinen on JIPPOn oma kasvatti, joka on edustanut tällä kaudella Ykkösessä pelaavaa JJK:ta. Jyväskyläläisseura ja Venäläinen päätyivät kuitenkin purkamaan sopimuksensa, mikä mahdollisti vikkeläkinttuisen kärkimiehen paluun kasvattajaseuraansa kesken kauden.

– Saavun JIPPOon hyvillä fiiliksillä, mukava palata takaisin Joensuuhun! Odottavaiset fiilikset kaiken kaikkiaan. Joukkueeseen on helppo tulla mukaan, sillä treenasin talvella JIPPOn kanssa, ja pelaajiston ja valmennuksen tunnen hyvin, Venäläinen kertoo.

– Eetu on profiililtaan puhdas ysipaikan pelaaja, jonka vahvuudet tulevat esiin boksissa, jossa hän liikkuu fiksusti ja pystyy viimeistelemään molemmilla jaloilla sekä päällä. Nuori kaveri, joka on kuitenkin jo osoittanut, että pystyy tekemään maaleja myös tällä sarjatasolla. Lisäksi Vänällä on paljon kavereita joukkueessamme, ja miellyttävänä persoonana hän solahtaa joukkoomme varmasti oikein hyvin. Odotan, että Vänä heittäytyy täysillä mukaan ja lähtee sitä kautta tavoittelemaan vastuuta. Kun näin tapahtuu, niin se nostaa varmasti joukkueen sisäistä kilpailua, mutta myös ulkoista kilpailukykyämme lisäämällä laatua yläkertaan, JIPPOn päävalmentaja Mikko Hallikainen kommentoi.

Venäläinen pelasi JIPPOn B-junioreissa mm. Terrence Smithin, Aake Yletyisen, Eetu Viitaniemen, Topi Kelan ja Joona Malisen joukkuetoverina P17 SM-sarjaa kaudella 2020, jonka jälkeen hän siirtyi RoPS:iin. Venäläinen teki Rovaniemellä läpimurtonsa aikuisten tasolle jo ennen täysi-ikäistymistään kaudella 2022, jolloin hän tuli Kakkosen C-lohkon maalipörssissä toiseksi pommitettuaan RoPS:lle 13 maalia.

Läpimurto poiki Venäläiselle siirron Ykköstä pelanneeseen JJK:hon. Miehen ensimmäinen kausi kettupaidassa sujui lupauksia herättävästi, sillä hän onnistui vaihtopelaajan roolista käsin maalinteossa kolmeen kertaan maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. JJK kuitenkin putosi täksi kaudeksi uuteen Ykköseen, jossa Venäläiselle irtosi yhdeksässä ottelussa vain 116 peliminuuttia ennen sopimuksen purkua.

– Varmasti suurin syy siihen, miksi peliaikaa ei tullut, oli talvella käymäni armeija Tikkakoskella. Vaikka sieltä ihan hyvin pääsikin treenaamaan, niin tuli myös paljon vajaita viikkoja, eli en päässyt jokaisiin treeneihin mukaan, Venäläinen kertoo.

Nyt intti ja Keski-Suomi ovat takanapäin, ja kotikulmilleen palannut mies uhkuu intoa Ykkösliigakauden viimeisen kolmanneksen alla.

– Tavoitteenani loppukaudelle on näyttää valmennukselle, että olen ansainnut peliaikaa, ja sitä kautta auttaa joukkuetta mahdollisimman hyvin. Tietenkin hyökkääjänä tavoitellaan aina myös onnistumisia! Pidemmän tähtäimen tavoitteenani on pelata mahdollisimman korkealla tasolla ja auttaa joukkuetta eteenpäin omalla tekemiselläni!

Vastikään jatkosopimuksen JIPPOn kanssa tehneen Mikko Hallikaisen mukaan Venäläisen tilannetta on seurattu jo kauemman aikaa, ja vaikka lupaavan hyökkääjän tuore sopimus on vain kuluvan kauden loppuun asti, on se tehty tulevaisuus mielessä.

– Kävimme Eetun kanssa keskusteluja hänen paluustaan JIPPOon molemmilla johtamillani pre-seasoneilla, ja mies on myös harjoitellut talvisin jonkun verran kanssamme. Aika ei kuitenkaan ole ollut oikea, johtuen tietenkin futikseen liittyvistä asioista, mutta myös siviiliasioista, kuten esim. armeijasta, jonka Eetu on nyt käynyt. Eetulla on ollut nyt hankalampi kausi Jyväskylässä, mutta vaikka vastuuta ei ole tullut, olin iloinen, että Eetu oikeasti halusi palata Joensuuhun ja liittyä meidän matkaan.

– On hienoa, että saamme oman kasvatin takaisin, ja vaikka sopimus on tässä vaiheessa vain loppukaudeksi, niin taustalla on tietenkin yhteinen ajatus myös ensi kaudesta, kuten myös Pasi Forsmanin kohdalla. Meillä ei ollut mitään akuuttia tarvetta tuoda ketään sisälle siirtoikkunassa, mutta juuri tällaiset hyvät pelaajat, joiden kohdalla on selvä ajatus myös pidemmästä yhteistyöstä, ovat aina kiinnostavia.

Tervetuloa kotiin, Eetu!

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen