fbpx

Reippaasti mennyt itäisen Nelosen A-lohkon kevätkausi saatiin pelattua pakettiin viime viikolla JIPPO-j/PunaMustan huikealla 0-8-voitolla Kuopiossa, joten on aika katsoa läpi mennyttä kautta.

Kulunut kausi nuorelle joukkueelle on mennyt erittäin lupaavasti, johtaen sarjaa 10 kierroksen jälkeen 9 voiton ja 1 tasapelin myötä. PunaMustan maaliero on ylivoimaisesti koko sarjan suurin; +45, päästäen vain 5 maalia. Vaikka kaikista peleistä on tullut pisteitä, sarjajohto on vain yhden pisteen verran Varkauden WJK:n edessä. Kauden päätteeksi sarjan kärjessä oleva joukkue nousee seuraavaksi kaudeksi Kolmoseen.

Toisena oleva WJK on pelannut 10 ottelua, voittaen niistä 9 ja häviten kertaalleen PunaMustalle Varkauden Kisapuistossa.

Otimme haastatteluun edustusjoukkueessakin pelaavan 17-vuotiaan puolustajan Erol Ergunerin.

Mitkä ovat olleet päätekijät hyvin menneeseen kauteen?

Kausi on mennyt todella mallikkaasti ja tällä hetkellä olemme sarjan kärjessä. Meillä on todella hyvä ja nuori nippu pelaajia edustusjoukkueesta ja B-junioreista, joka on suuri tekijä tämän kauden tulokseen. Valmennus on hyvä ja meillä on selkeä pelitapa joka on sekä edustusjoukkueelle ja B-junioreille tuttu. Vaikka onkin pelaajia eri ikäryhmistä, mielestäni olemme tosi hyvin oppineet pelaamaan yhteen hyvän joukkuehengen kanssa. Sekin myös auttaa kun osa edustusjoukkueen pelaajista ja B-junioreista on pelannut P17-joukkueissa yhdessä viime kausina.

Mitä pelin asioita on mielestäsi parannettava Kolmoseen nousua ajatellen?

Kolmosta ajatellen meidän on parannettava vielä enemmän maalintekoon keskittymistä ja olemaan vielä tehokkaampia maalin läheisyydessä. Myös riskialttiivisuutta meidän pitäisi vähentää. Meidän pitää olla fyysisempiä Kolmosessa, mutta toki fyysiset ominaisuudet kehittyvät iänkin myötä ja [PunaMustan] joukkueesta yli puolet ovat alle 18-vuotiaita.

Kuinka monta ”byyriä” aiot tehdä elokuun lopussa pelattavassa OuPa-kotipelissä, kun vastaan asettuu Timo ”Tinke” Tahvanainen?

Kotona OuPaa vastaan olisi tosiaan tavoitteena tehdä ainakin yksi ”byyri”, kuten joka pelissä on tavoitteena, kuitenkin heilutella verkkoa ainakin kerran. Innolla taas odotan kun pääsee ”Tinkeä” vastaan pelaamaan Mehtimäellä!

Haastattelimme myös PunaMustan päävalmentajaa sekä edustusjoukkueen valmentajaa Timo Ronkaista.

Mitä nimiä nostaisit esille lupaavimmin esiintyneistä uusista pelaajista?

Kaikki pelaajat ovat esiintyneet edukseen ja heistä kaikista näkyy että heillä on ollut laadukasta harjoittelua olivatpa he junioreita tai jo edustusjoukkueessa mukana olevia pelaajia. Moni näistä pelaajista on jo saanut peliaikaa Ykkösliigassa. Tulevaisuudessa uskon yhä useamman näistä pelaajista nousevan edustukseen.

Jäljitteleekö PunaMustassa käytetty taktiikka edustusjoukkueen vastaavaa vai onko joukkueella täysin omat kuviot?

JIPPO/PunaMustien pelitapa on lähes identtinen edustuksen kanssa. Muutamia asioita on muokattu paremmin joukkueeseen sopivaksi.

Mitä vahvuuksia näet joukkueen kokoonpanossa  ja mitä parantamisen kohteita Kolmoseen nousua ajatellen?

Nousu Kolmoseen on joukkueen tavoite, että se palvelisi paremmin koko seuran tarpeita. Joukkueen vahvuus on JIPPOn yhtenäinen ajatus jalkapallon pelaamisesta ja yhtenä joukkueena toimiminen, vaikka pelaajat kootaan useammasta joukkueesta. Seuran johtokunta päättää kauden jälkeen, mitä mahdollisuuksia siihen on panostaa ja kuinka sen toiminta saadaan parhaiten palvelemaan JIPPOn toimintaa. Toivottavasti nousu onnistuu ja yleisesti saadaan olosuhteita parannettua kaikissa harjoitus- ja pelipaikoissa. Haluan jo nyt kiittää kaikkia mukana olevia huoltajia, joukkueenjohtajia ja valmentajia. Ilman heitä pelaajien arki olisi huomattavasti vaikeampaa.

PunaMustassa pelanneita edustusjoukkueen pelaajia löytyy joukkueesta yhdeksän: Verneri Vainikainen, Topi Kela, Erol Erguner, Joona Malinen, Sami Aho (lainalla NiemU:ssa), Matias Juurikainen, Atte Nuutinen, Niko Niemeläinen sekä Eeli Kinnunen.

Sarjan maalipörssissä tällä hetkellä toisena on 13 maalia tehnyt PunaMustan Atte Nuutinen.

PunaMustan ottelut löydät täältä. Vielä ehdit tulla paikalle kahteen kotiotteluun seuraamaan nykyisten ja tulevien JIPPOn edustuksen pelaajien otteita.

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen