fbpx

JIPPO on solminut vuodesta 2022 joukkueen itseoikeutettuna ykkösmaalivahtina torjuneen Pyry Piiraisen kanssa kaudet 2025 ja 2026 kattavan jatkosopimuksen.

Myötätuulessa kulkenutta kautta 2024 on vielä kolmanneksen verran jäljellä, mutta joukkueen kapteenina tällä ja jo edeltävällä Kakkosen kaudella toiminut Piirainen ja JIPPO löysivät yhteisen sävelen sopimusneuvotteluissa jo hyvissä ajoin ennen kesken olevan kauden loppumista.

– Isoimpia syitä jo tässä vaiheessa tehtyyn jatkosopimukseen oli se, että minkälainen projekti JIPPOssa on suunnitteilla seuraavalle kahdelle vuodelle. Olen jutellut näistä suunnitelmista sekä päävalmentaja Hallikaisen ja seurajohdon kanssa, ja ne suunnitelmat motivoivat jatkamaan täällä. Myös joukkueessa saamani vastuu ja nykyinen roolini oli olivat tärkeitä tekijöitä uuden sopimuksen osalta. Vastuun tai oman roolin etsimisen takia ei tarvitse lähteä muualle Joensuusta, Piirainen kertoo.

Liiketalouden opintoja Piiraisella on hänen kertomansa mukaan Karelia-ammattikorkeakoulussa jäljellä vielä puolisen vuotta kestävän lähiopetuksen, sen jälkeen koittavan työharjoittelun ja ajallisesti ensi syksyyn ajoittuvan opinnäytetyön verran. Opintojen valmiiksi saattaminen olisi onnistunut myös muualta käsin, mutta veskarin mukaan opintojen viimeisteleminen kahden vuoden sopimusjakson yhteydessä tutulla opiskelupaikkakunnalla on myös ehdoton plussa JIPPOon jäämisen kannalta.

Piirainen otti JIPPOn ykkösmaalivahdin paikan varmoilla otteillaan heti ensimmäisellä kaudellaan. Ykkösmaalivahdin paikkaa aikuisten tasolla kotkalaisesta KTP:sta Joensuuhun etsimään lähtenyt 190-senttinen veräjänvartija on ollut ensimmäisiä kokoonpanon kirjoitettuja nimiä niin Sami Okkosen kuin Mikko Hallikaisen valmentamissa joukkueissa. Kahden ja puolen kauden aikana Piirainen on torjunut 47 Kakkosen ottelussa, viidessä Suomen Cupin pelissä ja kuluvan kauden mittaan myös 19 Ykkösliigan mittelössä. Viime kaudella Piiraiselta jäi ulosajon takia väliin kaksi Kakkosen runkosarjan ottelua. Lisäksi Ykkösliigan ratkaisevaa nousukarsintaa edeltävän kotiottelun viimeistelyharjoituksissa sattunut ikävä sormivamma piti käsillä pääasiassa tapahtuvien torjuntatöiden ohella myös jalalla tarkasti syöttävän Piiraisen ulkona kauden päättäneestä PK-35 -kohtaamisesta.

Kaudella 2022 Piirainen palkittiin Kakkosen A-lohkon parhaana maalivahtina. Tällä kaudella palkintokaappiin voi tulla lisää täydennystä, sillä kotkalaislähtöinen pelaaja on torjunut jo yhdeksän nollapeliä. Piirainen antaa tolppien välissä nousijajoukkueena kauteen lähteneelle JIPPOlle mahdollisuuden voittaa joka ikisessä ottelussa. Lisäksi hänellä on ollut tärkeä rooli kapteenina toimiessaan myös joukkueen pukukopissa.

– Asiat ovat menneet omalla painolla kapteenina olemisen suhteen. Ei meidän joukkueessa ole eteenpäin potkittavia persoonia, vaan JIPPOssa on vain nöyrää porukkaa pelaajistossa ja valmennuksessa. Kukaan viime kauden runkopelaajista ei ole lähtenyt keulimaan menestyksen myötä. Uudet kauden alussa joukkueeseen tulleet pelaajat ovat taas tuoneet esimerkkiä koppiin uuden sarjatason vaateesta. Omaa kapteenin rooliani ei ole tarvinnut siis paljon miettiä.

Päävalmentaja Mikko Hallikainen kuvaa Piiraisen jatkosopimusta erittäin tärkeäksi palaseksi ensi kauden joukkueen osalta.

– Tulevan kauden joukkueen rakentaminen on nyt virallisesti aloitettu, ja valmentajana voin olla todella tyytyväinen siihen, että suuressa roolissa joukkueessa ollut Pyry haluaa jatkaa yhteistä tarinaa myös jatkossa. Hän on osoittanut olevansa sarjan eliittiä omalla pelipaikallaan ja lisäksi kantanut kapteeninnauhaa kunnialla ja menestyksekkäästi. Pyry edustaa identiteettiämme ja samalla haluaa kehittyä päivä päivältä paremmaksi – sellaisia pelaajia haluamme JIPPOon. Nyt keskitymme vain ja ainoastaan seuraavaan otteluun, mutta samalla kun puhutaan jatkuvuudesta ja prosessista tulevaisuutta ajatellen, ovat nämä (Piiraisen jatkosopimus) konkreettisia asioita siitä mitä se meille tarkoittaa, JIPPOn päävalmentaja Mikko Hallikainen kommentoi.

Piiraisen itsensä mukaan Hallikaisen mainitsemaa kehitystä on tällä kaudella tapahtunut etenkin pelinopeudessa ja itse pelin ymmärtämisessä. Suomen toiseksi korkeimman sarjatason tempo ja pelaajien keskimääräinen taito on kovempi kuin mitä se oli Kakkosessa kausina 2022 ja 2023, ja itsessään niihin sopeutuminen on kasvattanut pelaajaa paremmaksi. 

Lopuksi Piirainen lähettää vielä terveisiä Mehtimäen lehtereille.

Suuri kiitos kaikille JIPPOn kannattajille kaikesta tuesta niin koti- ja vieraspeleissä. Etenkin vieraspelit tuntuvat tietyillä paikkakunnilla Rednecksin ansiosta melkein kotiotteluilta! Kotiyleisön tuki tarvitaan tällä sarjatasolla joukkueen taakse. Tulkaa kaikki todistamaan vielä loppukaudesta toteutuvaa JIPPO-historiaa, kun meillä on täysi mahdollisuus pelata noususta Veikkausliigaan

JIPPOn pelaajarintamalla on tapahtunut toisenkinlaista liikehdintää jo viime viikon puolella, kun keskikenttämies Niko Niemeläinen siirtyi loppukaudeksi lainalle Kolmosessa pelaavan Niemisen Urheilijoiden riveihin. Niemeläinen debytoi NiemU:n paidassa jo viime lauantain ottelussa iisalmelaista PK-37:ää vastaan.

Ykkösliiga jatkuu sunnuntaina 18. elokuuta kello 16:00 pelattavalla ottelulla PK-35:ttä vastaan. Liput otteluun löydät verkkokaupastamme.

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen