fbpx

Maajoukkuetauko jäi taakse, ja Ykkösliiga jatkuu kolmossijalla olevan JIPPOn osalta huomenna torstaina nelossijaa pitävän Turun Palloseuran vieraana. Veritas Stadionilla pelattava ottelu potkaistaan käyntiin klo 18.30 ja sitä voi seurata kotikatsomoista Ruudun kautta.

JIPPOn mollivoittoinen elokuu sai kuun viimeisenä päivänä duurintäyteisen lopun, kun joukkue onnistui kaatamaan sarjakärki KTP:n Mehtimäellä 3-2. Pitkästä aikaa avauskokoonpanossa ollut Terrence Smith vei avausjakson upeilla maaleillaan JIPPOn kahteen otteeseen johtoon, mutta kotkalaisvieraat tulivat rankkasateessa tasoihin ensin vapaa- ja sitten rangaistuspotkusta. Aurinkoisemmalla toisella jaksolla oli JIPPOn vuoro saada rangaistuspotku, josta Yoshiaki Kikuchi viimeisteli näyttävästi voittomaalin.

– Oli todella tärkeää voittaa KTP-peli, ja se varmasti tuo joukkueelle tarvittavaa buustia loppukauteen. Osoitimme taas, että kun pelaamme omilla vahvuuksillamme, niin voimme voittaa kenet vain tässä sarjassa, luottotoppari Roope Huhtala myhäilee.

JIPPO nousi voitolla takaisin sarjan kolmossijalle kaventaen eroa sarjaa johtavaan KTP:hen kahdeksaan pisteeseen. FF Jaro on toisena kaksi pistettä JIPPOa edellä, torstain vastustaja TPS taas on kaksi pistettä JIPPOa perässä. Kun sarjaa on jäljellä enää viisi kierrosta ja kärkikastin joukkueet pelaavat vielä toisiaan vastaan, riittää kauden huipentavissa otteluissa vielä rutkasti panosta.

– ⁠Totta kai pelaajana aina unelmoi siitä, että pelattavaa riittää kauden viimeisiin peleihin asti. Nyt olemme joukkueena mahdollistaneet sen, että jokaisella jäljellä olevalla kierroksella on isot panokset. Tärkeintä on jatkaa hommia loppuun asti, Huhtala kertoo.

JIPPOn ja TPS:n kauden aiemmat kohtaamiset ovat olleet tasaisia ja molemmilla on vastustajastaan yksi 2-0-voitto. Huhtala uskoo, että JIPPOlla on torstaina ehjällä esityksellä kaikki saumat onnistua toistamaan heinäkuinen temppu Mehtimäellä.

– Olemme tosiaan pelanneet kaksi tasaista peliä tähän mennessä TPS:n kanssa, ja uskon, että samanlainen peli on tulossa torstaina. On erittäin tärkeää pystyä pelaamaan joukkueena ehjä 90 minuuttia, ja tämän tapahtuessa uskon meillä olevan kaikki mahdollisuudet lähteä kotimatkalle kolmen pisteen kanssa.

 

Uinuvan suurseuran esitykset ovat ailahdelleet

 

JIPPOn ja TPS:n kauden kaksi aiempaa kohtaamista noudattelivat hämmentävän samaa kaavaa. Ottelut olivat tasaisia, tarkkoja ja taktisia vääntöjä, joissa kotijoukkue siirtyi 1-0-johtoon viimeisen vartin aikana. Kesäkuussa Turussa toppari Mehdi Hetemaj ampui TPS:lle johtomaalin vapaapotkusta, heinäkuussa Joensuussa Jyri Kiuru vei JIPPOn johtoon keskialueen pallonriiston jälkeisestä vastahyökkäyksestä. Turun ottelussa TPS-hyökkääjä Albijon Muzaci viimeisteli lopussa kotijoukkueelle 2-0-voittomaalin prässättyään pallon JIPPO-kassari Pyry Piiraiselta, Joensuun ottelussa Yoshiaki Kikuchi viimeisteli kotijoukkueelle 2-0-voittomaalin prässättyään pallon Piiraisen virkaveljeltä Matias Niemelältä.

Pitkään JIPPOn kanssa samoista sijoista sarjataulukossa taistellut TPS ei päässyt elokuun aikana karkaamaan joensuulaisten ohi. Kuun alussa TPS pelasi maalittoman tasapelin SalPan vieraana, vaikka Mehdi Hetemaj pääsi yrittämään ottelun alussa rangaistuspotkua. Kotiottelussa KäPaa vastaan TPS näytti mihin parhaimmillaan pystyy, kun se löi kaksi maalia mieheen iskeneiden Albijon Muzacin ja Umar Bala Muhammedin johdolla toisella jaksolla taululle jo 5-1-lukemat, mutta lopussa turkulaiset päästivät helsinkiläisvieraansa hieman turhaan kahden maalin päähän.

Edellisessä vierasottelussaan TPS oli pulassa vahvassa vireessä viilettävää SJK Akatemiaa vastaan, mutta pitkäaikaisloukkaantumisestaan toipunut keskikenttä Niilo Saarikivi pelasti turkulaisille pisteen toisella jaksolla viimeistelemällään maalilla. Viime kierroksen kotiottelussaan TPS ei saanut hyödynnettyä pallonhallintaansa, ja fyysisenä sekä suoraviivaisena joukkueena tunnettu PK-35 karkasi jo avausjaksolla 0-2-johtoon kahdella kulmapotkumaalilla. Albijon Muzaci viimeisteli kotijoukkueelle laihaksi lohduksi jääneen kavennusmaalin lopussa rangaistuspotkusta.

TPS-hyökkäyksen ykkössyömähammas on kymmenellä maalillaan Ykkösliigan maalipörssin jaetulla kakkossijalla oleva Albijon Muzaci. Koko heinäkuun loukkaantumisen vuoksi sivussa kokoonpanosta ollut Muzaci on tarvinnut maalitehtailuunsa vain viisitoista pelattua ottelua. Nigerialaislaituri Umar Bala Muhammedilla maaleja on seitsemän ja Riku Sjöroosilla neljä.

TPS-kippari, keskuspuolustaja Atte Sihvonen sai edellisellä kierroksella kauden neljännen keltaisen korttinsa ja on torstaina pelikiellossa.

 

JIPPOn ykköstykki teki viime kierroksella historiaa

 

Viime kierroksen KTP-ottelun voittomaali oli Yoshiaki Kikuchille jo kauden yhdeksäs Ykkösliigassa. Kikuchi viimeisteli viime kaudella Kakkosessa yhdeksän osumaa, joten hän on vajaassa kahdessa kaudessa tehnyt JIPPOlle nyt 18 sarjaottelumaalia. Tällä saldolla japanilaistaikuri nousi JIPPOn kaikkien aikojen tehokkaimmaksi ulkomaalaispelaajaksi ohi 17 maalia Ykkösen kausina 2011-2012 JIPPOlle viimeistelleen Ariel “Tuco” Ngueukamin. Vuosien 2002-2011 aikana 43 maalia Ykkösessä ja Kakkosessa iskeneen Jaakko Reposen dominoimassa seuran kaikkien aikojen maalitilastossa “Yoshi” on 17 maalillaan kymmenes. Parantaako japanilainen tilastoasemiaan entisestään heti torstaina?

 

 

 

 

TPS – JIPPO torstaina 12.9. klo 18.30 Veritas Stadionilla, Turussa

Ottelua voi seurata kotikatsomoista suorana Ruudun selostetusta lähetyksestä. Suora linkki striimiin: https://www.ruutu.fi/stream/4579929

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen