fbpx

JIPPO on solminut kauden 2025 kattavan jatkosopimuksen Anton Eerolan kanssa. Joulukuussa 25 vuotta täyttävä kotkalaislähtöinen hyökkäyspään pelaaja aloittaa ensi vuonna joukkueessa jo kolmannen kautensa ja kertoo kotiutuneensa tässä ajassa Joensuuhun hyvin.

– On ollut kiva pelata tässä joukkueessa ja valmennuksessa!, Eerola kommentoi lyhyesti.

Aiemmin urallaan PeKaa, KTP:tä, FC Inter Leipzigia, FC Kaiserslautern II:ta ja Nõmme Kaljua edustanut 198-senttinen pelimies saapui Joensuuhun kesken kauden 2023. Eerola otti ensimmäisellä JIPPO-kaudellaan keskushyökkääjän roolin heilutellen Kakkosessa verkkoja maali per peli -tahtiin, mutta päättyneellä Ykkösliigakaudella 2024 hänen roolinsa vaihteli enemmän kauden aikana, ja ajoittain Eerola paiski hommia alempana keskikentän puolella. Tehomerkintöjä Eerola keräsi 25 ottelussa kolmen maalin ja neljän maalisyötön verran.

Eerola kertoo käyneensä tulevan kauden suunnitelmia ja rooliaan jo läpi päävalmentaja Mikko Hallikaisen kanssa.

– Todennäköisesti roolini tulee olemaan samanlainen kuin nyt loppukaudesta. ⁠Henkilökohtaisesti tavoitteeni on olla tehokkaampi ja joukkueena parantaa sijoitusta tästä kaudesta!

Tyytyväisyyttä jatkosopimukseen huokuva Hallikainen avaa Eerolan roolitusta laajemmin:

– “Antsalla” meni viime pre-season kuntoutuessa, ja hän pelasi yhdessä ainoassa pelissä ennen kauden alkua. Pitkä kuntoutumisjakso kuitenkin kannatti, sillä mies pysyi ehjänä koko kauden pelaten isot minuutit ja ollen kokonaisuuden kannalta todella tärkeä palanen JIPPO-palapelissä. Verraten edelliseen kauteen jouduimme muokkaamaan Antsan roolia osana pelimme kehitystä ja pelijärjestelmämme muutosta, joka tuki mielestämme sitä, että saamme käytettävistä pelaajista mahdollisimman paljon irti. Muutoksen kautta saimme myös Antsan paremmin sisään peliin ja hänen vahvimmat ominaisuutensa joukkueen käyttöön. Tilastot tukivat myös muutoksen onnistumista, sillä esim. sen jälkeen Antsa oli yksi pelaajista, joilla oli eniten peliä edistäviä pelitekoja ja avainsyöttöjä, myös maalintekotilanteisiin Antsa pääsi yhä useammin. Seuraavan kauden papereissa Antsa lasketaankin hyökkääväksi keskikenttäpelaajaksi. Uskon, että hyvän pre-seasonin kautta ja jatkamalla siitä mihin loppukaudella päästiin, tulemme saamaan miehestä entistä enemmän irti!

 

Sopimustilanne 2025

 

Päävalmentaja: Mikko Hallikainen

Pelaajat: Anton Eerola, Erol Erguner, Matias Juurikainen, Pyry Piirainen (mv), Nuutti Tykkyläinen, Verneri Vainikainen (mv)

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen