fbpx

JIPPO on solminut kauden 2024 kattavan jatkosopimuksen oman kasvattinsa Aake Yletyisen, 21, kanssa. Debyyttinsä jo Ykkösen kaudella 2021 tehnyt, mutta välissä yhteistyöseura LehPan riveistä vastuuta hakenut väkivahva hyökkäyspään pelaaja nousi viime kaudeksi kokonaan edustusjoukkueen miehistöön ja lähtee nyt taistelemaan peliajasta Ykkösliigassa.

– Hyvät fiilikset sopimuksesta. Jatko JIPPOssa oli koko ajan päällimmäisenä ajatuksena, ja hyvä, että sopimus on nyt tehty. ⁠Tavoitteenani ensi kaudelle on saada onnistumisia sekä kehittyä pelaajana, Yletyinen toteaa.

Vahvana 1vs1-haastajana ja pallon suojaajana tunnettu Yletyinen kuului viime kauden ensimmäisellä puoliskolla joukkueen vakioavauskokoonpanoon, mutta kauden toisella puoliskolla tutummaksi tuli vaihtopelaajan rooli. Kolme maalia viimeistellyt ja neljä syöttänyt Yletyinen pelasi koko kauden laitahyökkääjän paikalla, mutta kuluvan talven harjoitusotteluissa hän on pelannut piikissä.

– ⁠Ihan hyvältä on tuntunut pelata keskellä. Alkuun se on toki vaatinut vähän totuttelua, kun kyseessä on uusi pelipaikka.

Päävalmentaja Mikko Hallikainen pitää Yletyisen jatkosopimusta tärkeänä ja odottaa miehen kehittyvän edelleen.

– ⁠Viime kausi ei ollut täysin sellainen kuin Aake, minä tai muut odottivat, mutta kokonaisuudessaan kuitenkin positiivinen, ja sen pelkän “pelikuvan” taakse mahtui lukuisia hyviä asioita, joiden uskon olevan pohjana myös tälle kaudelle. Jatkamalla ja jalostamalla niitä uskon, että tulevasta kaudesta tulee taas parempi kuin edellisestä. Se, kuinka paljon parempi, jää nähtäväksi, mutta työkaluja pelata Ykkösliigaa ja olla jatkuva uhka hyökkäyspään pelaajana on Aakella ehdottomasti olemassa. Pyritään yhdessä tuomaan parhaita puolia esiin yhä vahvemmin ja kehittämään kehitettäviä asioita. Yksi näistä on myös pelipaikan muutos: Aake tulee lähtökohtaisesti pelaamaan ysipaikalla, kuten on nyt talven treenipeleissä jo nähtykin.

 

Sopimustilanne 2024

 

Päävalmentaja: Mikko Hallikainen
Valmentajat: Jalmari Sivonen, Timo Ronkainen

Pelaajat (22): Sami Aho, Anton Eerola, Erol Erguner, Lassi Forss, Niklas Haataja, Matias Juurikainen, Topi Kela, Yoshiaki Kikuchi, Joona Malinen, Niko Niemeläinen, Atte Nuutinen, Erkka Oikarinen (mv), Janne Partanen, Oskar Pihlaja, Pyry Piirainen (mv), Terrence Smith, Eemil Tanninen, Nuutti Tykkyläinen, Verneri Vainikainen (mv), Junnosuke Watanabe, Eetu Viitaniemi, Aake Yletyinen

 

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen