fbpx

JIPPO on solminut kauden 2024 kattavan jatkosopimuksen hyökkääjä Anton Eerolan kanssa. Joulukuussa 24 vuotta täyttävä 198-senttinen kärkimies saapui Joensuuhun kesken viime kauden ja kuului syksyn aikana joukkueen ehdottomiin avainpelaajiin.

– Todella hyvä fiilis jatkosta. Pidin hetken vaihtoehtoja auki, mutta se oli lopulta helppo päätös jatkaa JIPPOssa!

Aiemmin urallaan KTP:ssä Ykköstä ja Veikkausliigaa pelannut kotkalaislähtöinen hyökkääjä pelasi kalenterivuonna 2022 Saksan Oberligaa FC Inter Leipzigissä ja FC Kaiserslautern II:ssä ja keväällä 2023 Viron pääsarjaa Nõmme Kaljussa. Kalju-pesti päättyi ennenaikaisesti osin loukkaantumisen takia, ja vammasta toivuttuaan Eerola siirtyi vapailla papereilla JIPPOon heinäkuun lopussa.

Eerola pelasi kahdeksan ensimmäistä otteluaan JIPPOssa maali per peli -tahdissa, mutta yhdeksännen sarjaottelun alussa mies sai alaraajavamman, joka piti hänet sivussa kahdesta viimeisestä Kakkosen ottelusta. Eerola palasi tositoimiin Ykkösliigan karsinnoissa ja viimeisteli JIPPOn ensimmäisen maalin kauden päättäneessä karsintafinaalin toisessa osaottelussa Mehtimäellä.

JIPPO jäi Ykkösliigan karsintafinaalissa niukasti kakkoseksi, mutta joukkueen ensi kauden sarjataso saattaa vielä vaihtua Ykkösestä Ykkösliigaksi, kun konkurssin tehneen FC Hongan poistuminen Veikkausliigasta laittaa täydennysmenettelyprosessit käyntiin ainakin kolmella ylimmällä sarjatasolla, ja Ykkösliigan täydennysmenettelyssä ensimmäisenä oleva JIPPO ilmoitti viime keskiviikkona ottavansa paikan vastaan, sikäli kun sitä tarjotaan. Eerola toivoo sarjatason selviävän mahdollisimman pian.

– Toivoisin tietenkin, että pelaisimme mahdollisimman korkealla sarjatasolla, mutta tärkeintä olisi tietää sarjataso mahdollisimman nopeasti.

Päävalmentaja Mikko Hallikainen on tyytyväinen, että kesän täsmävahvistus saatiin kiinnitettyä joukkueeseen ensi kaudeksikin.

– Anton osoitti kentällä juuri niitä asioita, joita häneltä odotimme ja joiden vuoksi hänet halusimme. Pelillisten kykyjensä lisäksi hän osoitti ammattimaisuutta kentän ulkopuolella sekä asennetta ja joukkuepelaajan profiilia mm. pelaamalla kauden viimeisissä ja isoimmissa peleissä loukkaantuneena. Loukkaantuneenakin hän pystyi auttamaan joukkuetta, ja ennen kaikkea halusi tehdä parhaansa joukkueen eteen, vaikkei varmasti helppoa aina ollutkaan. Nyt vammoja on saatu paranneltua, ja tammikuun alussa Antonin pitäisi olla täysin kunnossa.

– Oli siis helppo päätös pyrkiä jatkamaan yhteistyötä, ja on hienoa, että Antonkin näki parhaaksi vaihtoehdokseen jatkaa täällä, vaikka muitakin ottajia olisi ollut, Hallikainen hehkuttaa.

 

Sopimustilanne 2024

 

Päävalmentaja: Mikko Hallikainen

Pelaajat (13): Anton Eerola, Erol Erguner, Niklas Haataja, Matias Juurikainen, Topi Kela, Joona Malinen, Atte Nuutinen, Erkka Oikarinen (mv), Janne Partanen, Pyry Piirainen (mv), Eemil Tanninen, Verneri Vainikainen (mv), Eetu Viitaniemi

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen