fbpx

Menestyvät yritykset, menestyvä Suomi

“Haluatko olla askeleen edellä kilpailijoitasi ja varmistaa yrityksesi menestyksen muuttuvassa maailmassa? Tiedätkö, miten voit valmistautua tuleviin haasteisiin ja tarttua uusiin mahdollisuuksiin? Nyt sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus saada vastauksia näihin kysymyksiin.”

Tule mukaan JIPPO:n järjestämään “Menestyvät yritykset, menestyvä Suomi” -iltapäiväfoorumiin Joensuun Tiedepuistolla, Temple of Challenge -tilassa maanantaina 30.10.2023 klo 11-16. Foorumi kokoaa yhteen yritykset ja elinkeinoelämän edustajat kuulemaan ajankohtaista tilannekuvaa liike-elämästä, tulevaisuuden näkymistä sekä kasvun ja kehittymisen mahdollisuuksista. Huippupuhujat ja monipuolinen ohjelma tarjoavat varmasti mielenkiintoisia näkökulmia liike-elämän eri puolilta.

Osta lippusi ajoissa (hinta 200€+alv 24%). Tapahtumalippu sisältää ohjelman lisäksi lounas- ja kahvitarjoilun. Lippuja myynnissä rajoitetusti. Liput alla olevasta verkkokaupan linkistä, lisätietoa tapahtumasta alempana. Ryhmävaraukset (yli 4 lippua) tai liput laskutuksella: Timo Tahvanainen, puh. 050 5622 066, timo.tahvanainen@jippo.fi. Viimeinen ilmoittautumispäivä 20.10.2023 (tai niin kauan kuin lippuja riittää).

Yritys- ja urheilukaupunki Joensuu
Jere Penttilä, Joensuun Kaupunki

Jere Penttilä aloittaa Joensuun kaupunginjohtajana 1.10.2023. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Riihimäen kaupunginjohtajana, Kontiolahden ja Pyhäselän kunnanjohtajana sekä Keskon aluejohtajana. Koulutus: YTM, eMBA. Jere Penttilä harrastaa kuntoliikuntaa, penkkiurheilua ja yhteiskunnallisten asioiden seuraamista.

Penttilä tulee kertomaan tapahtumassa paikallisen näkökulman yritysten mahdollisuuksista tulevaisuudessa. Millainen paikka Joensuu tulee olemaan yrityksille, ja miten urheilu linkittyy Joensuun kaupungin toimintaan tulevaisuudessa?

Talouden suuntaviivat tulevaan
Jukka Appelqvist, Keskuskauppakamari

Jukka Appelqvistilla on pitkäaikainen kokemus talouden analyysistä ja suhdanne-ennusteista. Vuodesta 2021 hän on toiminut Keskuskauppakamarin pääekonomistina. Ennen sitä hän on työskennellyt muun muassa ekonomistina Danske Bankissa ja Eläketurvakeskuksessa sekä valtiovarainministeriön työmarkkina-analyytikkona ja Tilastokeskuksen suhdannetilastoihin keskittyvänä yliaktuaarina. Hänellä on valtiotieteiden maisterin ja filosofian maisterin tutkinnot Helsingin yliopistosta sekä Master of Arts -tutkinto Marylandin yliopistosta Yhdysvalloista.

Esityksessään Appelqvistin tarkoituksena on ensisijaisesti käsitellä ajankohtaista suhdannetilannetta (bkt, työllisyys, inflaatio, korot). Pääpaino on kotimaassa, mutta esityksessä käydään läpi myös maailmantaloutta. Lisäksi esityksessä Appelqvist kertoo muutaman sanan julkisen talouden haasteista ja pohtii ajankohtaisia talouspolitiikan kysymyksiä.

Start-up sektori – uusi suomalainen talouden kivijalka?
Riikka Pakarinen, Suomen Startup-yhteisö & Suomen Urheiluliitto

Riikka Pakarinen toimii tällä hetkellä Suomen startup-yhteisön toimitusjohtajana ja Suomen urheiluliiton hallituksen puheenjohtajana. Hän on toiminut aiemmin mm. Euroopan parlamentin jäsenenä, pääministerin ja valtiovarainministerin EU-neuvonantajana, toimitusjohtajana Panimo-ja virvoitusjuomateollisuudessa sekä edunvalvontajohtajana Metsäteollisuus ry:ssa.

Pakarinen tulee kertomaan esityksessä mitä startup-yhteisönä tavoittelee, miten startup-sektorista voi todella kasvaa Suomen talouden vahva kivijalka 2030 mennessä ja mitkä ovat Startup-yhteisön tärkeimmät tavoitteet hallitusohjelmassa.

Urheilumarkkinointi kasvun moottorina
Jukka-Pekka Vuori, Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO

Jukka-Pekka Vuori on valtiotieteen maisteri, jolla on 25 vuoden kokemus eri yritysten (Metsä Group, Veikkaus, Fonecta, Grano) johtotehtävistä (brändi, markkinointi, yhteiskuntasuhteet, myynti). Luottamustehtäviä Vuorella on ollut RUK:sta ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan edustajistosta lähtien, sittemmin mukana eri markkinointialan yhdistyksissä ja kolmannella sektorilla. Hallitustehtäviä mm. Ellun Kanoissa ja Granossa.

Urheilun parissa Vuori on toiminut Hiihtoliiton puheenjohtajana ja varapuheenjohtajana 2012-2017 sekä Lahden MM-kisojen 2017 puheenjohtajana. Näiden lisäksi hän on toiminut usean suomalaisen urheilun lajiliiton (Palloliitto, SUL, Uimaliitto) kaupallisten yhtiöiden hallituksen jäsenenä. Hänelle on myönnetty Suomen Urheilun ja Liikunnan ansioristi 2020.

Nykyisin Vuori toimii Urheilun ja Liikunnan kulttuurikeskus Tahdon toimitusjohtajana, jossa muutosjohtajana hän toteutti kahdessa vuodessa liikevaihdon kaksinkertaistumisen ja laittoi oman pääoman kuntoon. Tämän lisäksi mies toimii Suomen Urheilugaalan palkintolautakunnan puheenjohtajana vuodesta 2022 alkaen.

Vuorella on kymmeniä palkintoja markkinoinnin ja myynnin tuloksellisuudesta. Vuori on kirjoittanut kirjan “Kasvun paikka” (Talentum), jossa kerrotaan tarinoita ja faktoja kasvusta ja sen luomisesta.

Foorumissa Vuori tulee kertomaan kokemuksiaan ja näkemyksiään siitä, miten urheilumarkkinoinnilla voidaan edistää kasvua ja vahvistaa brändiä.

Tehtävänä hyvä tulevaisuus
Harri Broman, Elinkeinoelämän keskusliitto & Broman Group

Kauppaneuvos Harri Broman toimii perheyritys Broman Group Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Broman Group -konserniin kuuluvat valtakunnallisesti toimivat Motonet- ja AD-ketjut, maahantuontiyhtiö Broman Logistics sekä teknisen tukkukaupan Finntest. Konserni työllistää lähes 2000 henkilöä. Hän toimii myös Elinkeinoelämän keskusliiton hallituksen puheenjohtajana.

Broman käy esityksessä läpi niitä asioita, jotka ovat elinkeinoelämälle elintärkeitä tavoitteita. Hän peilaa tavoitteita myös hallituksen ohjelmaan, joka julkaistiin 16.6.2023.

“Menestyvät yritykset, menestyvä Suomi”-foorumin alustava ohjelma Ma 30.10.2023

klo 11.00 -12.00 lounas, Serendipity Café, Joensuun Tiedepuisto
Temple of Challenge -kokoustila
klo 12.00 -12.15 Foorumin avaus
Juha Purmonen, JIPPO & Photonics Finland/Business Joensuu
klo 12.15 -12.50 Yritys- ja urheilukaupunki Joensuu
Jere Penttilä, Joensuun Kaupunki
klo 12.50 -13.25 Talouden näkymät tulevaisuuteen
Jukka Appelqvist, Keskuskauppakamari
klo 13.25 -13.55 Kahvitauko
klo 13.55 -14.30 Start-Up sektori – uusi suomalainen talouden kivijalka?
Riikka Pakarinen, Suomen Startup-yhteisö & SUL
klo 14.30 -15.05 Urheilumarkkinointi kasvun moottorina
Jukka-Pekka Vuori, Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO
klo 15.05 -15.40 Tehtävänä hyvä tulevaisuus
Harri Broman, Elinkeinoelämän keskusliitto & Broman Group
klo 15.40 -16.00 Loppukeskustelu

Aiemmat Jipon järjestämät seminaarit Joensuussa

Myös aiemmat Jipon järjestämät seminaarit ovat olleet suosittuja. Edellinen seminaari järjestettiin teemalla “Talous 2023”.

Katso alla olevista kuvista aiemman seminaarin tunnelmia!

Foorumin hinta, lipunmyynti ja tiedustelut

Hinta
200€ (+ alv 24%)/kpl, viimeinen ilmoittautumispäivä pe 20.10.2023. Ilmoittautumisajan jälkeen “Late registration”-lippu 240€ (+alv 24%). Lippuja tarjolla rajoitetusti. Tapahtumamaksu sisältää ohjelman lisäksi lounas-ja kahvitarjoilun.

Tiedustelut ja isommat, useamman tapahtumalipun tilaukset tai lippujen osto laskulla
Timo Tahvanainen (JIPPO myynti- ja markkinointijohtaja), puh. 050 5622 066, timo.tahvanainen@jippo.fi