fbpx

Joensuusta on pitkä matka lähes kaikkialle. JIPPO:n edustusjoukkueen ja U17-, U15-, U14- ja U13-juniorijoukkueiden edestakaisesta kuljettamisesta pelipaikkakunnille on vastannut outokumpulainen matkanjärjestäjä Hojo-Matkat Oy. Edustusjoukkueen ja Hojo-Matkojen yhteistyö alkoi vuonna 2023. 

JIPPO:n edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Ari Niskanen on istunut jo useamman vieraspelimatkan ajan Hojon bussin kyydissä. Linja-auton matkustamosta kantautuu varsin positiivisia kokemuksia bussissa vietetyistä kilometreistä. 

– Hojon kyydissä pelimatkat ovat sujuneet erinomaisesti! Kaikkien matkojen aikataulut on pitäneet hyvin. Olemme saaneet myös vinkkejä kuinka matkat tulisi aikatauluttaa, jotta kuljettajan kaikki lakisääteiset tauot täyttyvät ja näin ollen voidaan siltä osin luottaa turvalliseen kyytiin. Myös kuskien osalta ei ole kuin hyvää sanottavaa. He ovat ottaneet pelaajat hienosti vastaan ennen matkaa ja avustaneet tavaratilan kuormaamisessa.. unohtamatta pientä pilkettä silmäkulmassa matka-ajan keskusteluissa, joukkueenjohtaja Niskanen kertoo. 

Tilausajojen ajokalustosta Hojo-Matkoilta löytyy pienempää ja isompaa vaihtoehtoa, sillä autoja on aina 16-paikkaisesta minibussista 58 matkustajan linja-autoon saakka. Turvallisilla matkoilla kilometrit kertyvät huomaamatta matkamittariin, sillä moderneissa autoissa on vakiona mm. jääkaappi, ilmastointi sekä wi-fi. 

  – Bussit ovat olleet mukavan suuria, jolloin jokaiselle pelaajalle ja taustahenkilölle on saatu oma tuplapenkki.  Jokaisella penkkirivillä on puhelimen/tabletin latauspiste, joten ylimääräisiä latausjohtoja ei juurikaan ole tarvinnut. Taustojen tietokoneisiin on saatu tarvittava virta jatkojohdoilla.  Aikaa pelaajat kuluttavat katsomalla sosiaalista mediaa, elokuvia/sarjoja tai kuuntelemalla musiikkia omasta puhelimesta tai tabletista. Kaikilla taitaa olla omat kuulokkeet, jolloin ei häiritä vieruskaveria omilla jutuilla.  Kortinpeluu ei ole ollut tapetilla, mutta silloin tällöin pelaajat pelailevat omia pelejä ajan tappamiseksi.  Bussissa nukkuminen tapahtuu yleisemmin omalla tuplapenkillä, mutta onpa joku joskus tainnut nukkua myös bussin lattialla. Onneksi etelän reissuille on pääsääntöisesti saatu pelit alkamaan klo. 15 tai 16 alkaen, joten kotiinpaluu reissun jälkeen on ajoittunut vain puolenyön tietämille, ja näin saatu vielä hyvät yöunet reissun jälkeenkin, Niskanen kuvailee. 

Lisätietoa Hojo-Matkojen toiminnasta ja mm. tarjolla olevista matkapaketeista löydät kätevästi yrityksen verkkosivuilta.