fbpx

JIPPO on tehnyt 1+1-vuotisen jatkosopimuksen laitapelaaja Jere Juurisen (25) kanssa. Tuleva kausi on mäntsäläläislähtöiselle pelimiehelle jo neljäs punapaidassa, joten hän alkaa olla jo joukkueen kokenutta kaartia.

– Erittäin hyvillä fiiliksillä jatkan. Hetken verran piti pyöritellä eri vaihtoehtoja, mutta loppupeleissä päätös jatkaa oli helppo, Juurinen kertoo.

Juniorivuosinaan Lahden Reippaassa, FC Kuusysissä ja FC Lahti/YJ:ssä pelannut Juurinen debytoi miesten tasolla kaudella 2017, jolloin hän pelasi yhden Suomen Cupin ottelun FC Lahden liigajoukkueen paidassa ja seitsemän Kakkosen ottelua FC Lahti Akatemian riveissä. Kausina 2018-2019 Juurinen edusti Kolmosessa pelannutta FC Kuusysiä ennen kuin opiskelut toivat miehen Joensuuhun.

Juurinen sai kaudella 2020 JIPPOssa tililleen vain kolme Kakkosen ottelua laitapuolustajan paikalla pelaten, mutta seuraavalla kaudella hän pelasi vakiovaihtomiehenä eri rooleissa 15 Ykkösen ottelua. Viime kaudella vastuuta tuli Kakkosessa niin laiturina kuin puolustuslinjassakin lopulta 11 ottelun verran, joista kuusi avauskokoonpanossa, vaikka Juurinen liittyi joukkueen mukaan vasta keskellä kesää vietettyään koko kevätkauden metsätalousinsinööriopintojensa vuoksi Tšekin Brnossa.

– Olihan sillä paljon vaikutusta. Ei ollut rakentunut samanlaista pohjaa kuin muilla, joten minulle tuli pieniä loukkaantumisia. Kesti hetki saada uudestaan kiinni valmentajan tavasta toimia. Uskon, että roolini olisi ollut huomattavasti isompi, jos en olisi lähtenyt. En silti kadu lähtöä, se oli jotain mitä olin jo pitkään halunnut tehdä. Viime kausi oli toki loppuun pettymys, joka on puitu jo moneen kertaan läpi. Tästä on hyvä lähteä rakentamaan eteenpäin, Juurinen näkee.

Juurinen viihtyy juoksuvoimaisena pelaajana kentällä niin puolustavassa kuin hyökkäävässäkin roolissa, kunhan pelipaikka on laidalla. Mies jahtaa vielä ensimmäistä virallista maaliaan JIPPO-paidassa, mutta tavoitteista mieheltä kysyessä joukkue tulee ensin.

– Tavoitteenani on pelata ehjä kausi, auttaa joukkuetta parhaani mukaan kehittymään ja olemaan parempi päivä päivältä, Juurinen toteaa.

 

Sopimustilanne 2023

 

Pelaajat (11): Jens Harju, Jere Juurinen, Topi Kela, Remu Koikkalainen (mv), Niko Niemeläinen, Janne Partanen, Pyry Piirainen (mv), Niklas Sottinen, Eemil Tanninen, Nuutti Tykkyläinen, Eetu Viitaniemi


Koe koko kausi ostamalla kausikortti – klikkaa tästä.

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen