fbpx

JIPPO Ry ja Lehmon Pallo -77 Ry ovat sopineet monivuotisesta seurojen välisestä yhteistyöstä koskien molempien seurojen edustusjoukkueita. Seurojen tavoitteena on rakentaa pitkäaikainen ja monivuotinen yhteistyömalli, jossa seurat hyödyntävät useissa eri osa-alueissa molempien organisaatioiden vahvuuksia ja toimintaympäristöä. Käytännön tasolla tämä näkyy mm. edustusjoukkueiden välisenä yhteistoiminta- ja farmisopimuksena, joka sisältää valmennuksellista yhteistyötä, harjoitusolosuhteiden parempaa hyödyntämistä ja totta kai tiivistä yhteistyötä pelaajien kehittymisen ja pelaamisen osalta.
Konkreettisesti yhteistyö näkyy jo tällä hetkellä siten että Jipon farmijoukkueena toimivan LehPa:n valmennuksesta vastaa Johannes Mononen Jiposta yhteistyössä LehPa:n Juha Kinnusen kanssa. Lisäksi talviaikana jo pelatuissa farmijoukkueen harjoituspeleissä mukana on ollut Jipon edustusjoukkueen pelaajia.
– Seurojen välisen tiiviin yhteistyön tavoitteena on parantaa ja kehittää junioripuolelta miesten sarjoihin siirtyvien pelaajien pelaajapolkua ja kasvamista Jipon edustusjoukkueen vaatimalle tasolle. Aiemmin B-junioreista miesten sarjoihin siirtyneet nuoret ja lahjakkaat pelaajat, jotka eivät ole vielä aivan valmiita edustusjoukkueen vaatimalle tasolle, jäivät ilman selkeää kasvu- ja kehityspolkua. Tämä johti monien kohdalla siihen, että joko nuoret pelaajat lopettivat pelaamisen kokonaan tai heidän lupaava kehityksensä pysähtyi uran kriittisessä vaiheessa. Tällä uudella tiiviillä yhteistyöllä halutaan kasvattaa pelaajia edustusjoukkueen käyttöön farmijoukkueen kautta, jossa valmennus toimii suorassa yhteistyössä edustusjoukkueen kanssa esim. pelitavan, harjoituskulttuurin ja monien muiden pienien mutta tärkeiden osa-alueiden osalta, toteaa Jipon edustusjoukkueen päävalmentaja Jouni Lehtimäki
– LehPa:n omien pelaajien näkökulmasta yhteistyö tarjoaa loistavan kehityspolun seuramme pelaajille niin LehPa:n edustukseen kuin Jippoon päin ja tuo laajuutta joukkueeseen sekä valmennuksen että pelaajavirran osalta. Pyrkimyksenä Lehmossa on, että pelattaisiin 3 divisioonatason jalkapalloa toivottavasti jo vuonna 2019, ja myös LehPa 2- joukkueen osalta tämä antaa parempia mahdollisuuksia pelata jatkossa ylemmällä tasolla, mikäli tarvetta ilmenee. Lisäksi tämä edesauttaa etenkin seuran omia junioreja tulevaisuuden pelaajapolulla eteenpäin niiden osalta, joilla halua kehittyä mahdollisimman pitkälle jalkapalloilijana. Eduksi myös se, että samalla saadaan kehitettyä aidosti alueellista pelaajapolkua, mikä hyödyntää varmasti kaikkia osapuolia, kertoo Lehmon Pallo -77 puheenjohtaja Tero Vornanen.