JIPPO pelasi kauden 14. ottelunsa eilen syksyisellä Mehtimäen tekonurmella Kokkolan GBK:ta vastaan. Ottelu päättyi JIPPOn 3-1 (2-0) -kotivoittoon, jonka myötä sarjan kärkipaikka siirtyi takaisin JIPPOn nimiin kahden pisteen erolla Oulun Herculesiin. JIPPOlta maalin makuun pääsivät Aleksis Lehtonen, Nuutti Tykkyläinen ja Jere Hiltunen. Yleisöä 337.

Ottelun ensimmäiset 8min oli tasaista jalkapalloa, jossa ei vieraiden Miika Hohenthalin kaukolaukausta parempia paikkoja nähty. Mutta ajassa 9 minuuttia JIPPO hyökkäsi ensimmäisen kerran kunnolla ja myös tehokkaasti. Joona Hiltunen haastoi oikealla laidalla oman miehensä voitokkaasti ja syötti oppikirjamaisen liikkeen maalilla tehneelle Aleksis Lehtoselle – pallo näyttävästi jalan takaa maaliin. Ottelun ja JIPPOn seuraava maalipaikka tuli ajassa 23 minuuttia. Jere Hiltunen antoi nopean vapaapotkun puolesta kenttää linjan taakse läpi juosseelle Nuutti Tykkyläiselle, joka nosti pallon varmasti yli vieraiden maalivahdin vieden JIPPOn kahden maalin johtoon. Puolen tunnin pelin kohdalla GBK sai ensimmäisen kulmansa, joka olikin vaarallinen. Jirko Sorsa selvitti etutolpan avustuksella kuitenkin tilanteen. Ensimmäinen puoliaika oli JIPPOlta pallonhallintaa, sekä äärimmäisen tehokasta viimeistelyä käytännössä kahdesta kunnon maalipaikasta.

Toisen jakson alussa GBK sai näennäistä painetta JIPPOn maalille mm. edelleen hyvässä vireessä olevan ruotsalaisen konkarihyökkääjä David Carlssonin avulla. JIPPO selvitti muutamat GBK:n kulmapotkut tyylikkäästi. Ajassa 52 minuuttia ensimmäisen maalin syöttänyt Joona Hiltunen vapautti Risto Kahelinin, joka nosti pallon maalivahdin yli – mutta vain tolppaan. Tästä muutama minuutti ja Kahelin pääsi laukomaan uudelleen boksista, mutta veto suuntautui liiaksi keskelle. Seuraavaksi oli Kahelinin vuoro keskittää: Joona Hiltunen pääsi puskemaan takatolpalta vapaan puskun, mutta sekin jäi vieraiden malivahdin syliin. Hetki tästä ja Timo Tahvanainen vapautti Tykkyläisen puolittain läpi, laukaus painui niukasti ohi takakulman. Tykkyläinen pääsi toistamiseen läpi, kun Jere Hiltusen pelasi jälleen toisen maalin tavoin nopean vapaapotkun selustaan. GBK-veskari torjui komeasti läpiajon. Ajassa 86 minuuttia JIPPO ratkaisi ottelun lopullisesti. GBK:n sivuvaparin jälkeen JIPPO voitti monta kakkospalloa peräkkäin, joiden seurauksen Jere Kähkönen vapautti vastahyökkäyksessä Jere Hiltusen läpiajoon. Muutama puolustaja kahville ja pallo varmasti maaliin. Juuri kun ottelu oli päättymässä sai GBK onnekkaan tasoituksen, kun pallo kimposi JIPPO-puolustajasta maalin takakulmaan, laukojana Jani Mäenpää.

JIPPO hoiti tämän ennakolta vaikeaksi arvioidun ottelun lopulta todella tyylikkäästi. Kotijoukkue jaksoi tehdä yhdessä töitä tuloksen eteen koko ottelun, ja tämän työnteon seurauksena arvokkaat pisteet. Ikävää jobinpostia JIPPOlle tuli Aleksis Lehtosen loukkaantumisen myötä, jonka vakavuudesta ei ole vielä varmaa tietoa. JIPPO meni tämän tuloksen myötä takaisin sarjakärkeen ohi Herculesin. Eroa JIPPOn hyväksi on kaksi pistettä, kun sarjaa on jäljellä vielä kolme kierrosta. Sarjan voittotaistelu käy siis tällä hetkellä todella jännittävänä, mutta JIPPO on edelleen hyvissä asemissa sarjan voittoa ajatellen. Seuraavan kerran JIPPO pelaa kahden viikon päästä la 24.10. Kemi City FC:tä vastaan.

Avaus: Sorsa; Tahvanainen, Pasi, Åke, Tainio; Tykkyläinen (76´ Nazimov), Je. Hiltunen, Lahnalakso (89´ S. Kettunen), Kahelin (76´ Nissinen); Jo. Hiltunen (89´ Vainikainen), Lehtonen (69´ Kähkönen)

Vaihdossa: Oikarinen (mv), T. Tolonen