fbpx

JIPPO hallitsi suurimman osan toukokuun ensimmäisen lauantaina pelatun Ykkösliiga-kamppailun tilanteita, mutta Joensuussa vieraillut SJK Akatemia ei taipunut.

Avaus: Piirainen; Forss – Huhtala – Kela; Yusei (64‘ Viitaniemi) – Watanabe – Yoshi – Tykkyläinen; Kiuru (78‘ Niemeläinen) – Eerola– Tanninen (46’ Smith)

Penkki: Vainikainen (mv), Malinen, Nuutinen, Saarenkunnas

 

1. puoliaika

 

Menestyksekkään FF Jaro -voiton jatkoksi JIPPO avaa pelin myös SJK Akatemiaa vastaan samaisessa 3-4-3 muodossa, jossa Lassi Forss pelaa oikeana topparina. Poissaolevia Victor Matheusia ja Niklas Haatajaa tuuraavat Roope Huhtala ja Topi Kela.

Alkuun seinäjokiset hieman hämääntyvät JIPPOn muodosta, ja vierailla aiheutuu päänvaivaa etenkin JIPPOn wingbackien nousujen merkkaamisen kanssa. Isoimmissa ongelmissa on vasemman laidan ghanalainen Emmanuel Essel, joka rikkoo Yusei Ohashia kahdesti ensimmäisen varttitunnin aikana. Toisesta rikkeestä hän nappaa keltaisen kortin. Seinäjokisten omat pelaajat joutuvat rauhoittelemaan Esseliä, sillä rikkeiden lisäksi pelaajan suu käy suhteellisen korkealla nuotilla.

Ottelun 20. minuutin jälkeen nähdään ensimmäiset kulmapotkut. Ensin SJK hassaa oman saumansa JIPPOn päädyssä. Kentän toisessa päädyssä Eemil Tanninen yrittää nenäkästä takajalan viimeistelyä etutolpalta Yoshin kulman jälkeen, mutta ohjaus on liian levyt painuakseen maaliin saakka.

Puolen tunnin kohdalla Ohashin vasurilaukaus pakottaa vieraiden Juho Kaunismäen venymään parhaimpaansa. Kaunismäen torjuntaa seuranneesta kulmapotkusta Forss puskee palloa maan kautta niin, että se ottaa tekonurmesta korkean kimmokkeen. Kaunismäki on pakotettu tyrkkäämään korkeuksista yläriman tienoille putoavan pallon taas päätyrajan yli. Seuraava erikoistilanne ei enää tuota edes vastaavanlaista tulosta.

Ennen taukoa Emmanuel Esselillä on paikka boksissa, mutta SJK-laiturin laukaus blokataan. Juuri ennen taukoa Jyri Kiuru painii pallon itselleen toisessa päässä. Vasurin laukaus kiitää yli vasemman ylänurkan.

 

2. puoliaika

 

Maalipaikoilla ei toisellakaan puoliajalla pröystäillä. Tappiokierteessä edellisten pelien jäljiltä oleva SJK Akatemia vaikuttaa oleva varsin tyytyväinen tasapeliin ja tarkkaan puolustamiseen. Toisen puoliajan parhaat paikat siunaantuvat näin ollen JIPPOlle.

Ottelun 50. minuutilla JIPPOlle lankeaa kaksi kulmapotkua perä perää. Jälkimmäisestä Roope Huhtala pääsee nikkaamaan palloa lupaavasti, mutta maaliviivan tuntumaan itsensä asemoinut mustapaitainen vastustaja puskee vuorostaan pallon lauas pois. Viitisen minuuttia myöhemmin Huhtala on jälleen akateemikkojen maalin takatolpalla ottamassa Terrence Smithin keskitystä vastaan. “Ropsin” ohjaus ei kuitenkaan päädy maalipuiden väliin.

Ottelun 79. minuutilla Anton Eerola pääsee lähimmäksi maalintekoa. Kookas kärkimies saa kymppitaskussa pallon haltuunsa. Eerola kääntyy, kuljetttaa ja laukoo napakan laukauksen – suoraan maalin vasempaan pystypuuhun. Reboundiin ei valitettavasti ole punapaitaisia menijöitä.

Yliajalla SJK Akatemia saa vielä tilaisuuden riistää kaikki kolme pistettä itselleen, kun Lassi Forss rikkoo aivan oman boksin vasemmalla rajalla vastustajaansa. Huolellisuus puuttuu vapaapotkusta, joka leijailee koko pelaajakatraan yli. Ottelu päättyy täten maalittomana.

Maalit jäivät JIPPOlla piippuun ensimmäistä kertaa tämän kauden Ykkösliigan peleistä. Aihioita parempaan oli, mutta vastustajan verkoista palloa ei tällä kertaa viety kertaakaan takaisin kentän keskipisteelle.

– Kontrollin kautta hyökkäämisessä – erityisesti murtautumisessa ja boksin täytössä – meillä on vielä paljon tekemistä, kun pelataan 3-4-3. Mutta se saadaan kyllä jumppaamalla kuntoon. Sen lisäksi vastustaja vei meiltä tänään pois isot tilat joihin hyökätä. Eivätkä he antaneet oikein saumaa korkealla prässilläkään saada riistoja ja sitä kautta mahdollisuuksia hyökätä epäorganisoitua muotoa vastaan. Propsit myös siitä, että vastustaja piti muotonsa aika hyvin. Tosin kyllä meillä rehellisesti kahteen maaliin oli saumat, vaikka viimeisen kolmanneksen toiminnot jättivät parantamisen varaa. Semmoinen viimeinen puristus runtata pallo maaliin jäi tänään uupumaan, päävalmentaja Mikko Hallikainen selittää ottelun maalittomuutta.

Viime ottelun jälkeen kokoonpanosta olivat pudonneet niin Victor Matheusin, Niklas Haatajan kuin Oskar Pihlajan nimet. Eemil Tanninen siirtyi tällä kertaa vasempaan laitaan täyttämään Pihlajan menevää rakoa. Toisella puoliajalla Tannisen korvasi täyteen kuntoon paluuta tekevä Terrence Smith. Lisää iloisia uutisia toivat Topi Kelan varusmiespalveluksen lomassa pelaamat ensimmäinet täydet Ykkösliigan minuutit. Myös Roope Huhtala oli muutaman ottelun jälkeen takaisin kokoonpanossa. Lisäksi Niko Niemeläinen palasi pitkän poissaolonsa jälkeen edustusjoukkueen riveihin lopussa pelaamansa varttitunnin ajaksi.

– Haastavasta topparitilanteesta huolimatta puolustaminen oli totuttuun tapaan pääosin oikein mallikasta. Eikä se näkynyt yhtään, että kentällä oli kaksi topparia, jotka eivät hetkeen olleet pelanneet. Hieno peli Kelalta ja hienoa olis myös se, että Niko Niemeläinen on saatu takaisin ja minuutteja tuli myös hänelle tänään. 

Seuraavaksi pelataan taas viikon kuluttua. Tällä kertaa edessä on vieraspeli Järvenpäässä JäPSiä vastaan. Päävalmentaja Hallikainen ja hänen joukkonsa viettävät äitienpäivää täten jalkapallon merkeissä. 

Seuraava ottelu: JäPS – JIPPO  I su 12.5. klo 18:00  I  Järvenpää

 

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen