fbpx

JIPPOn edustusjoukkueen taustoissa tapahtuu merkittävä muutos, kun ry-muotoisena koko yli 20-vuotisen historiansa ajan johdetun seuran operatiivinen toiminta siirtyy Joensuun Edustus jalkapallo Oy:n alaisuuteen. Reilut kaksi vuotta sitten perustetun osakeyhtiön toiminta lähtee nyt toden teolla käyntiin uuden hallituksen johdolla.

Osakeyhtiön hallituksen puheenjohtajaksi on nimetty Juha Maaranen, jonka vastuualueita hallituksessa ovat tapahtumat sekä ulkopuolinen liiketoiminta. Urheilutoiminnasta vastaa varapuheenjohtaja Kari Kuikka, joka edusti pelaajaurallaan JIPPOa Ykkösessä kausina 2006–10.

Hallitukseen kuuluvat lisäksi JIPPO ry:n johtokunnan puheenjohtajana edelliset vuodet toiminut Juha Purmonen (viestintä, olosuhteet, sidosryhmät), ry:ssä varapuheenjohtajana toiminut Jouni Turunen (talous ja hallinto), sekä Teemu Sutinen (myynti ja markkinointi).

Aiemmin JIPPO ry:n puolella talousvastaavana toiminut ja nyt osakeyhtiön hallituksessa taloudesta ja hallinnosta vastaava Jouni Turunen kertoo osakeyhtiömalliin siirtymisen taustoista ja hyödyistä:

– Tätä on suunniteltu useamman vuoden ajan. Osakeyhtiö antaa toiminnallemme laajemmat ja paremmat puitteet. Se antaa mahdollisuuksia rakentaa ja tehdä esimerkiksi erilaisia liiketoimintoja tai liiketoiminta-alueita urheilutoiminnan lisäksi. Toki meillä on ry:nkin puolella ollut esimerkiksi katujuna- ja jäätelökioskitoimintaa, mutta osakeyhtiö antaa vähän enemmän joustavuutta tuon toiminnan kehittämiseen.

– Saamme tällä muutoksella myös lisää toimijoita mukaan JIPPO-yhteisöön ja seuran toimintaan. Ihan jo osakeyhtiön hallituksen muodossa, mutta pystymme myös kehittämään operatiivista toimintaamme ja hallintoamme joustavammin ja paremmin, esimerkiksi Advisory board -tyyppisellä toiminnalla, jossa voi olla isompi joukko miettimässä ja tekemässä strategiaa ja suunnittelemassa tulevia toimintoja.

Turusen mukaan osakeyhtiön toiminnan käynnistämisestä huolimatta JIPPO ry:llä on edelleen merkittävä rooli ja oleellisia vastuualueita seuran toiminnassa. Ry:n johtokunnan muodostavat pj Ari Niskanen, vpj Jorma Karttunen sekä jäsenet Seppo Eskelinen ja Jenni Toppi.

– JIPPO ry on edelleen se virallinen taho, joka toimii Palloliittoon päin. Esimerkiksi kaikki sarjalisenssit ja niihin liittyvät toiminnot tapahtuvat ry:n kautta. Eli ry tekee yhdessä Oy:n kanssa hakemukset sarjapaikoista, ja Palloliitto myöntää lisenssit ry:lle. Toki ry:n rooli hieman pienenee, kun operatiivinen toiminta siirtyy Oy:lle, mutta sillä on kuitenkin paikkansa esimerkiksi talkootyön, varainkeruun sekä muutamien muiden hallinnollisten toimien, kuten esimerkiksi tiettyjen tukirahoitusmallien hallinnoinnin näkökulmasta. Ry on jatkossakin se taho, joka näitä asioita hoitaa.

Osakeyhtiön hallituksen jäsenten ajatuksia seurasta ja sen toiminnan kehittämisestä on luettavissa lähitulevaisuudessa tällä sivustolla. Seuraa siis JIPPOn nettisivuja ja somekanavia, niin pysyt kartalla.

Oy:n hallituksen ja ry:n johtokunnan kokoonpanot ja yhteystiedot löydät kootusti täältä.