JIPPO pelasi kauden toisen sarjaottelunsa Mehtimäellä lauantaina. Vieraaksi saapunut Kuopion Palloseuran farmijoukkue SC KuFu98 jäi lopulta tylysti kotijoukkueen jalkoihin lukemin 4-0 (2-0). JIPPOn maaleista vastasivat hattutempun tehnyt Joona Hiltunen ja toisella jaksolla kertaalleen osunut Santeri Saarenkunnas. Yleisöä 291.

Ottelu oli harvinaisen epätasainen Kakkosen kamppailu, sillä JIPPO vei peliä suvereenisti täydet 90 minuuttia. Ensimmäisellä jaksolla ensimmäiset maalipaikat tulivat Nuutti Tykkyläiselle ja Timo Tahvanaiselle, ensimmäisen torjui JIPPO-kasvatti Aleksi Honka-Hallila ja toisessa Tahvanaisen yritys painui yli maalin. Paineesta huolimatta ensimmäistä osumaa saatiin odottaa aina 39 minuutille saakka. Joona Hiltunen vapautti Tuomo Tolosen boksiin, missä häntä rikottiin. Pilkun varmasti maaliin ampui Hiltunen itse. Ensimmäinen jakso oli umpeutumassa, kun JIPPO sai kulman. Jere Hiltunen keskitti pallon takatolpalle, mistä velipoika Joona pääsi puskemaan vapaasti JIPPOn kahden maalin johtoon.

Toisella jaksolla peli rullasi samalla tavalla kuin ensimmäisellä, vaikka KuFu hieman nostikin prässiään. Ajassa 57 minuuttia Joona Hiltunen sai pallon boksiin, seurauksena rike ja pilkku. Laukojaksi taas kerran sama mies – ja hattutemppu oli varman sijoituksen jälkeen tosiasia. JIPPO alkoi tämän jälkeen tehdä vaihtoja ja sai lisää tuoretta jalkaa kentälle. Pavel Nazimov peippaili itsensä vapaaksi vasemmalla, ja keskitti Santeri Saarenkunnaksen maalintekoon ajassa 75 minuuttia. Tämän jälkeen ottelun loppu oli kosmetiikkaa ja JIPPO pääsi juhlimaan sarjakauden ensimmäistä voittoaan.

Ottelun lähtökohdat olivat tiedossa, sillä KuFu ei ollut saanut liiga-apuja KuPS:lta. Myöskin seuran A-junioreilla on tänään sunnuntaina pakkovoitto A-SM-karsinnassa, joten sieltäkään ei tullut apuja. JIPPO oli ottelussa hyvällä jalalla liikkeellä ja teki alusta saakka varsin selväksi sen, kumpi ottelun tulee voittomaan. Joona Hiltunen oli ottelun ehdoton onnistuja hattutempullaan, viimeisin hattutemppu JIPPO-paidassa on viime kaudelta Kouvolan Susia vastaan Miika Vainikaisen toimesta. Ottelut jatkuvat viikon päästä Oulussa eri tason vastustajalla, kun Castrenin tekonurmella kohdataan uusi tuttavuus Hercules. Seuraava kotiottelu on kolmen viikon päästä la 18.7. klo 17 pelattava ”rokkipeli” GBK:ta vastaan.

Avaus: Sorsa; Tahvanainen, Pasi, Åke (62´ S. Kettunen), T. Tolonen; Tykkyläinen (62´ Saarenkunnas), Tainio, Je. Hiltunen, Kahelin (46´ Nazimov); Jo. Hiltunen (73´ Kähkönen), Lehtonen (64´ Vainikainen)

Vaihdossa: Oikarinen (mv), J. Tolonen