fbpx

JIPPO on solminut sopimuksen kaudelle 2024 japanilaisen keskikenttäpelaajansa Junnosuke Watanaben, 24, kanssa. Watanabe saapui Joensuuhun viime keväänä ja ihastutti pitkin kautta kotiyleisöä näyttävillä riistoillaan ja katkoillaan keskikentän pohjalla. Kauden jälkeen kotimaahansa lentänyt pelimies herätti otteillaan mielenkiintoa ympäri Suomen, mutta hän päätti palata Joensuuhun.

– Olen todella iloinen, että pääsen taas pelaamaan JIPPOssa. Joensuu on todella mukava kaupunki, jossa on helppo kuluttaa aikaa. Halusin pelata täällä, koska pidän Joensuusta ja joukkuekavereistani sekä muista ihmisistä niin paljon. Tunnen myös joukkueen taktiikat pelattuani täällä jo vuoden, ja pystyn kasvamaan täällä pelaajana joukkueen mukana. JIPPOlla on myös loistavat kannattajat, “Junno” tietää.

Watanabe pelasi kaudella 2022 Espoon Palloseurassa 23 Kakkosen ottelua, joissa hän teki yhden maalin, sekä yhden Suomen Cupin ottelun Veikkausliigan IFK Mariehamnia vastaan. Viime kaudella hän pelasi JIPPOssa 21 Kakkosen ottelua, joissa hän teki yhden maalin, sekä yhden Suomen Cupin ottelun Veikkausliigan FC Lahtea vastaan. Lisäksi hän kellotti täydet minuutit kaikissa kolmessa Ykkösliigan karsintaottelussa. Ensi kaudella hän pääsee ottamaan askeleen tai kaksikin eteenpäin urallaan JIPPOn sarjanousun myötä.

– On hyväksi omalle uralleni päästä pelaamaan korkeammalla sarjatasolla. Uskon, että kykenemme pelaamaan ylempänä, vaikkei se tietysti ole helppoa. Uskon, että edessä on hieno kausi niin pelaajille, valmentajille kuin kannattajillekin. En malta odottaa sarjan alkamista!

Päävalmentaja Mikko Hallikaisen mukaan Watanabe on poikkeuksellinen pelaaja, jolle olisi ollut kysyntää isommistakin ympyröistä.

– Mister “hard yards”, jolla on suuri rooli pelifilosofiassamme, liima puolustuksen ja hyökkäyksen välissä. Hänen kykynsä ja kapasiteettinsa liikkua kentällä on seuraamisen arvoista, ja sen lisäksi hän pystyy rytmittämään pallolla peliä sekä huolehtimaan siitä ahtaissakin tilanteissa. Jos lohkossamme olisi valittu paras puolustava keskikenttäpelaaja, olisi se ehdottomasti ollut Junno. Samaan aikaan puhutaan kuitenkin vielä tietyllä tapaa raakileesta. Hän halusi oppia, ja oppikin viime kaudella joka päivä lisää, ja odotan, että hänellä on edelleen otettavissa suuriakin kehitysaskeleita, joita tietenkin tuleekin ottaa ylemmän sarjatason myötä. En näe mitään esteitä sille, etteikö hän voisi pelata toista yhtä hyvää kautta, olipa sarjataso mikä tahansa. Töitä se vaatii, mutta niitä Junno ei kaihda!

– Erityisen hienoa on myös se, että Junno itse halusi ehdottomasti jatkaa uraansa Joensuussa, ja me pystyimme hänet täällä pitämään. Se kertoo osaltaan myös siitä, että oikeita asioita tehdään hyvin seurassamme, Hallikainen huomauttaa.

Pääset nauttimaan Junnon otteista ensi kaudella Mehtimäellä säännöllisesti, kun ostat kausikortin verkkokaupastamme!

 

Sopimustilanne 2024

 

Päävalmentaja: Mikko Hallikainen

Pelaajat (18): Anton Eerola, Erol Erguner, Niklas Haataja, Matias Juurikainen, Topi Kela, Joona Malinen, Niko Niemeläinen, Atte Nuutinen, Erkka Oikarinen (mv), Janne Partanen, Oskar Pihlaja, Pyry Piirainen (mv), Terrence Smith, Eemil Tanninen, Nuutti Tykkyläinen, Verneri Vainikainen (mv), Junnosuke Watanabe, Eetu Viitaniemi

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen