fbpx

JIPPO on solminut kauden 2024 kattavan sopimuksen hyökkääjä Jyri Kiurun, 24, kanssa. Viime kaudella VIFK:lle Kakkosen C-lohkossa kuusi maalia iskenyt Kiuru muutti syksyllä Joensuuhun opiskelujen perässä. Hyökkäyksen laidoilla parhaiten viihtyvä pelimies vakuutti JIPPO-valmennuksen harjoiteltuaan ja pelattuaan joukkueen mukana tammikuun alusta asti.

– Mahtavat fiilikset sopimuksesta, odotan innolla kauden alkamista. JIPPOssa pelaaminen oli tavoitteenani, kun opiskelupaikka täältä varmistui. Mikon kanssa juttelimme jo syksyllä mahdollisuudesta pelata JIPPOssa, ja jo silloin tuli hyvät fiilikset seurasta. Jengi on ottanut mut hyvin messiin heti alusta asti. Koen, että yhdessä saamme varmasti tehtyä alkavasta kaudesta todella hyvän.

NuPS:ssa jalkapalloilun aloittanut Kiuru siirtyi juniori-ikäisenä KäPaan, jossa hän teki debyyttinsä miesten sarjoissa Kakkosen kaudella 2016 vain 16-vuotiaana. Juniorimaaotteluita ison kasan U19-ikäiseksi asti kolunnut Kiuru siirtyi KäPasta HJK:hon kaudeksi 2018 pelaten Klubi 04:ssä täyden kauden Ykköstä. Tie HJK:n kivikovaan edustusjoukkueeseen oli kuitenkin tukossa, joten Kiuru vaihtoi keväällä 2019 SJK:hon. Seinäjoella hän pääsi debytoimaan Veikkausliigassa, mutta enimmäkseen peliaikaa tuli Ykköstä ja Kakkosta pelanneen SJK Akatemian riveissä. Kaudet 2021 ja 2022 Kiuru pelasi Ykköstä MuSan ja Gnistanin paidassa ennen kauden mittaiseksi jäänyttä stinttiä Kakkosen VIFK:ssä viime vuonna.

Helmikuussa 24 vuotta täyttänyt Kiuru on siis ikäisekseen varsin kokenut pelaaja. Hän on pelannut Ykkösliigassa (ent. Ykkönen) 81 ottelua tehden yhdeksän maalia ja Kakkosessa 53 ottelua tehden 17 maalia. Veikkausliigaotteluita kertyi SJK:ssa kahdeksan kappaletta.

Suomen suurimmissa jalkapallo-organisaatioissa pelannut ja ympäri maata jalkapalloilun perässä kiertänyt hyökkääjä päätti viime vuonna muuttaa Joensuuhun jalkapalloon liittymättömistä syistä, kun hänet valittiin Itä-Suomen yliopiston luokanopettajakoulutukseen yhtä aikaa mm. Niklas Haatajan kanssa (muista JIPPO-pelaajista Oskar Pihlaja aloitti samat opinnot vuotta aiemmin). Kevättalven harjoitusottelut ovat kuitenkin näyttäneet, että miehellä on kaikki mahdollisuudet tehdä JIPPO-paidassa entistä kovempaa jälkeä maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

– Kokemusta löytyy Suomesta tosiaan useastakin seurasta, ja junnumaaotteluitakin on joskus tullut pelattua aika paljon. Tällä hetkellä omat tavoitteeni ovat kuitenkin vähän lyhyemmällä aikavälillä. Yksinkertaisuudessaan haluan nauttia jalkapallosta, auttaa joukkuetta saavuttamaan tavoitteet ja kehittyä itse joka päivä paremmaksi pelaajaksi. Olisihan se myös siistiä saada sata Ykkösliigan/Ykkösen peliä täyteen alkavalla kaudella, Kiuru tuumii.

Päävalmentaja Mikko Hallikainen myhäilee tyytyväisyyttään, kun syksystä asti alkavan kauden suunnitelmissa mukana ollut peluri on viimein kiinnitetty joukkueeseen. Hallikainen kertoo olleensa Kiuruun yhteydessä jo ennen viime kauden loppua tämän aloitettua opintonsa Joensuussa.

– Sovimme keskusteltuamme uudelleen kauden päätyttyä, että “Jykä” tulee tammikuun alusta meidän mukaamme. On hienoa, että pääsimme lopulta yhteisymmärrykseen sopimuksesta. Jykä on taitava ja suoraviivainen hyökkäyspään pelaaja, joka pystyy pelaamaan laidan lisäksi keskellä. Hän tuo joukkueeseemme maalintekotaitoa, mutta lisäksi hän pystyy luomaan paikkoja myös muille. Näitä asioita ja vauhtia olemme häneltä nähneet, ja olen täysin vakuuttunut siitä, että Jykä sopii pelitapaamme hyvin. Lisäksi joukkueemme arvomaailma, esimerkiksi periksiantamattomuus, on paistanut esityksistä päivittäin, ja se on tärkeää. Kyseessä on myös pelaaja, joka tuo meille annoksen kokemusta toiseksi korkeimmalta sarjatasolta ja muutamien pelien verran myös Veikkausliigasta, Hallikainen toteaa.

Tervetuloa, Jykä! Hänet ja muut hyökkäyspään taiturimme näet toistuvasti tositoimissa, kun hankit kausikortin kauden 2024 peleihin verkkokaupastamme!

 

Sopimustilanne 2024

 

Päävalmentaja: Mikko Hallikainen
Valmentajat: Jalmari Sivonen, Timo Ronkainen

Pelaajat (25): Sami Aho, Anton Eerola, Erol Erguner, Lassi Forss, Niklas Haataja, Matias Juurikainen, Topi Kela, Yoshiaki Kikuchi, Jyri Kiuru, Joona Malinen, Victor Matheus, Niko Niemeläinen, Atte Nuutinen, Erkka Oikarinen (mv), Janne Partanen, Oskar Pihlaja, Pyry Piirainen (mv), Santeri Saarenkunnas, Terrence Smith, Eemil Tanninen, Nuutti Tykkyläinen, Verneri Vainikainen (mv), Junnosuke Watanabe, Eetu Viitaniemi, Aake Yletyinen

 

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen