fbpx

Viime vuosikymmenen alusta asti JIPPOn epävirallisena kannattajaryhmänä toiminut Rednecks-nimellä tunnettu sekalainen joukko järjestäytyi viimein viime vuonna, kun JNS Rednecks ry rekisteröitiin viralliseksi yhdistykseksi. Perustamiskokous pidettiin jo 27.5.2023, mutta ensimmäisen vajaan kalenterivuoden aikana yhdistyksellä ei vielä ollut varsinaista toimintaa. Vuodenvaihteen jälkeen rattaat ovat lähteneet pyörimään. Suosiollisella yhteistyöllä seuran kanssa JIPPOn kausikortin on voinut saada tavallista edullisempaan hintaan JNS Rednecks ry:hyn liittymällä. Yhdistyksen puheenjohtajaksi vuodelle 2024 valittiin seuran pitkäaikainen kannattaja Pietari Akujärvi.

– Rednecksin kannattajatoiminta on ollut läpi vuosien aktiivista, mutta pienimuotoista. Kun Juha Maarasesta tuli seuran hallituksen puheenjohtaja, hän halusi tavata kannattajia ja kuulla Rednecksin mielipiteitä etenkin ottelutapahtumista. Keskusteluissa nousi esille mahdollisuus yhdistyksen perustamiseen. Rekisteröidyn kannattajaryhmän jäsenet voivat saada seuralta etuja ja tarjouksia, rekisteröitymättömänä tämä ei ole mahdollista. Yhdistys antaa myös mahdollisuuden varojen keräämiseen ja toiminnan kehittämiseen. Jos haluamme unelmoida esimerkiksi bussilastillisesta kannattajia JIPPOn vieraspelissä huutamassa, täytyy ensin koota kannattajat yhteen ja kerätä varat toimintaan, Akujärvi kertoo.

Jäseneksi liittymällä saa siis JIPPOn kausikortin alkavalle kaudelle. Muista jäsenyyteen sisältyvistä eduista on puhuttu, mutta niitä ei vielä tätä kirjoittaessa ole lyöty lukkoon seuran ja yhdistyksen välisissä keskusteluissa.

– Yhdistyksen jäsenyydellä saa halvemman kausikortin lisäksi tarjouksia ottelutapahtumissa, mahdollisuuden vaikuttaa yhdistyksessä sekä tietenkin oikeuden osallistua Rednecksin virkistystoimintaan. Tämä on ensimmäinen täysi kausi yhdistyksenä, joten kaikki edut eivät vielä ole tiedossa ja niistä neuvotellaan. Eiköhän jokin erityinen kannattajatapahtumakin saada järjestymään kauden mittaan.

Yhdistyksen toimintaa on mahdollista tukea pienemmälläkin summalla liittymättä varsinaiseksi jäseneksi. Tärkein tukimuoto, eli kannattajakatsomoon uskaltautuminen, on kuitenkin ilmaista. Vaikka kannattajaryhmä saattaa toisinaan vaikuttaa ulospäin tiiviiltä kaveriporukalta, ovat useimmat sen jäsenistä tutustuneet toisiinsa katsomossa. Varsinainen kannattajakatsomo sijainnee alkavallakin kaudella Mehtimäen anniskelualueella (K-18), mutta viime kaudella nähtiin, että alaikäistenkin osallistuminen kannattamiseen saadaan tarvittaessa järjestymään.

– Mikäli joku haluaa tukea kannattajatoimintaa, mutta on jo hankkinut kausikortin, on mahdollisuus hankkia Rednecksin kannatusjäsenyys. Maksettava summa voi olla mikä vain. Kannatusjäsenellä ei ole mahdollisuutta vaikuttaa yhdistyksessä, mutta kannattajakatsomoon on tervetullut jokainen, joka on JIPPOn puolella, Akujärvi paaluttaa.

Kannattajaryhmän lauluissa ja huudoissa kuullaan toisinaan karkeaa kieltä, mutta vähemmistöihin kohdistuvaa syrjintää se ei hyväksy. JNS Rednecks ry on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton yhdistys, jonka hallitukseen kuuluu viisi jäsentä ja kaksi varajäsentä. Toiminnan tarkoitus ei ole taloudellisen ansion tai voiton hankkiminen siihen osallistuville.

– Todennäköisesti lähinnä jäsenmaksuista kertyvien varojen käytöstä päättää Rednecksin hallitus. Joka tapauksessa ne menevät lyhentämättömänä kannattajatoimintaan. Yhdistyksen sääntöjen mahdollistamalla tavalla niitä voidaan käyttää esimerkiksi vieraspelimatkan järjestämiseen, kannattajatuotteiden hankkimiseen ja Rednecksin saunailtaan. Mikäli varoja kertyy erityisen paljon, aloitetaan neuvottelut kannattajien ja edustusjoukkueen pelaajien yhteisestä saunaillasta seuran entisen puheenjohtajan Jorma Karttusen kesämökillä.

Rednecks on viettänyt hallikaudella vielä pitkälti hiljaiseloa, vaikkakin sen jäseniä kävi helmikuussa Kotkassa kannattamassa JIPPOa Ykkösliigacupin avauskierroksella. Jalkapallo on ulkolaji ja tosipelien koittaessa aktiivista ääneen kannattamista on taatusti luvassa. JIPPO pelaa Ykkösliigan avauskierroksen ottelunsa 13. huhtikuuta SalPaa vastaan vieraskentällä, ja ainakin Rednecksin ns. eteläjaostoa on lähdössä Saloon omatoimimatkalle. Kotiavaus 20.4. KTP:tä vastaan on sekin piirrettynä kannattajien kalenteriin isolla punaisella tussilla.

 

Tärkeitä linkkejä

 

Voit liittyä JNS Rednecks ry:n jäseneksi liittymislomakkeen (sis. hintatiedot, maksuohjeet yms.) kautta: http://forms.gle/m4PxyuujU7Mmzan18
Voit seurata kannattajaryhmän toimintaa yhdistyksen Instagram-tilin kautta: https://www.instagram.com/rednecksjns/
Voit olla yhdistyksen hallitukseen yhteydessä myös sähköpostitse, laittamalla viestiä osoitteeseen rednecksjns@gmail.com

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen