RAPORTTI: Kirvelevä tappio kotinurmella: JIPPO-PK-35 0-1 (0-1)

JIPPO pelasi ”alkusarjan” viimeisen kotiottelunsa Joensuun Keskuskentällä keskiviikkona. Vastassa oli pykälän ylempänä sarjataulukossa ollut PK-35. Voitto olisi nostanut JIPPO:n tasapisteisiin PK:n kanssa. Toisin kuitenkin kävi: jälleen ottelun alussa syntynyt vastustajan maali koitui JIPPO:n kohtaloksi.

Vieraat saivat varhaisen johtomaalin jo ottelun viidennellä minuutilla. Punaisten epäonnistuneen hyökkäyspään vapaapotkun jälkeen vieraat hyökkäsivät nopeasti. Pallo vasemmalle laidalle Yassin Adamille, jonka matala ja tarkka laukaus painui etualakulmaan. JIPPO otti tämän jälkeen pelivälineen hallinnan itselleen, mutta hyökkäyskolmanneksen viimeiset ratkaisut olivat ajoittain hermostuneita. PK kyttäsi vastahyökkäyspaikkoja, ja saikin niistä tilanteita luotua. JIPPO:n ensimmäinen kunnon maalipaikka tuli vastahyökkäyksestä. Jere Hiltunen laittoi loistavan syötön boksissa tyhjään tilaan juosseelle Tommi Tainiolle, mutta tämän laukaus epäonnistui ja PK-puolustajalla oli helppo työ siivota pallo maaliviivalta pois. 20 minuutin kohdalla Jere Hiltunen asettui laukomaan vapaapotkua 20 metristä. Sijoitus oikeaan yläkulmaan jäi kuitenkin hieman voimattomaksi, joten tämä oli helppo pala poimittavaksi Atte Pauniolle. Hetkeä myöhemmin Wilterlynd Inalienin nousun päätteeksi Joona Hiltunen pääsi tälläämään 16 metristä, mutta kova laukaus meni metrin ohi maalin. Tästä minuutti ja Jonathan Muzinga oli lisätä vastaiskusta vieraiden johtoa, mutta sijoitus vähän ohi maalin. Jakson viimeinen vartti oli tasaista puurtamista puolin ja toisin, mutta vaarallisia maalipaikkoja ei nähty.

Toisen puoliajan tapahtumat jatkuivat siitä, mihin ensimmäisen lopussa jäätiin. Huolimattomuus leimasi molempien peliä. 56 minuutin kohdalla Jere Hiltusen löysi velipojan pään boksista, mutta pusku jäi aavistuksen vaisuksi ja meni lisäksi hieman ohi maalin. Reilun tunnin pelin jälkeen JIPPO:n harhasyötön jälkeen vieraiden pelaaja pääsi lataamaan vajaasta paristakympistä, mutta Jirko Sorsa heittäytyi laukauksen tielle komeasti. JIPPO haki kovasti tasoitusta koko loppujakson ajan, mutta PK-puolustus ja maalivahti Paunio blokkasi, siivosi ja torjui ne pallot mitä tarvitsi. Muun muassa Jere Hiltusella oli hyvä paikka tasoittaa, mutta Jaakko Lepola sai juuri ja juuri jalkansa ensimmäisenä väliin Nuutti Tykkyläisen keskitykseen. Lisäajalla 90 minuutin jälkeen digitaalit Keskuskentällä olivat siis 0-1.

”Tosi kirvelevä tappio, mielestäni oltiin hyvällä peli-ilmeellä tänään liikkeellä ja joka jätkä antoi varmasti kaikkensa. PK puolusti tänään matalammassa blokissa ja antoi meille pallonhallintaa enemmän, pystyttiin jokunen paikka luomaan. Meidän olisi silti pitänyt vielä systemaattisemmin pystyä rakentelemaan omalta puolelta hyökkäyksiä PK:n päätyyn. Kyllä sattuu, kun häviää varsinkin 0-1. Pitää vaan parantaa tekemistä treenikentällä ja kääntää seuraavat pelit voitoiksi” kapteeni Topi Pasi jutteli Ruutu +:n lähetyksessä ottelun päätyttyä.

JIPPO päättää runkosarjaurakkansa tämän viikon sunnuntaina Gnistania vastaan vierasottelussa. Matsi alkaa Oulunkylässä 19.9. kello 16.00 ja sitä voi seurata tuttuun tapaan Ruutu +:n kautta.