fbpx

JIPPO vahvistuu ensi kaudelle mieluisalla paluumuuttajalla, sillä seura on päässyt yksivuotiseen sopimukseen Nuutti Tykkyläisen (23) kanssa. Vikkeläjalkainen laitapelaaja pelasi viime kaudella Ykköstä helsinkiläisessä PK-35:ssä, mutta palaa nyt vuoden tauon jälkeen Joensuuhun.

– On kiva palata kotiin ja kasvattajaseuraani. Minulla oli vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia jatkaa ensi kaudellakin Ykkösessä, mutta pitkän pohdiskelun jälkeen ja nykyisen elämäntilanteeni vuoksi JIPPO oli minulle järkevin vaihtoehto tällä hetkellä, Tykkyläinen kertoo.

JIPPOn lisäksi LehPassa juniorivuosinaan pelannut Tykkyläinen debytoi JIPPOn edustusjoukkueessa jo 15-vuotiaana Kakkosen kaudella 2015 ja pelasi seuraavat vuodet KuPS:n organisaatiossa, jossa hänelle kertyi aikuisten tasolla 56 Kakkosen ottelua SC KuFu-98:ssa sekä yksi Veikkausliigaottelu sekä yksi Suomen Cupin ottelu KuPS:ssa. Tykkyläinen palasi JIPPOon lainasopimuksella Kuopiosta syksyksi 2019 ja jatkoi Joensuussa seuraavat kaksi kautta pysyvällä sopimuksella isossa roolissa.

Tykkyläinen viimeisteli Ykkösen kaudella 2021 wing backina ja laitapuolustajana pelaten JIPPOlle viisi maalia ja oli joukkueen paras maalintekijä yhdessä hyökkäyspään Joona Hiltusen ja Wilterlynd Inalienin kanssa. Joensuulaisten pudottua kauden päätteeksi sarjaporrasta alemmas Tykkyläinen siirtyi Ykkösessä säilyneeseen PK-35:een. Alkukaudesta hän sai reippaasti peliaikaa, mutta vastuu väheni loppukautta kohden, ja lopulta helsinkiläisten kausi päättyi sarjasta putoamiseen. Tykkyläinen teki kauden aikana kaksi maalia.

– Viime kausi oli haastava niin henkilökohtaisesti kuin joukkueellekin. Alkukauden jälkeen en päässyt pelaamaan omilla vahvuuksillani, ja sen vuoksi en saanut annettua itsestäni parasta joukkueelle, Tykkyläinen näkee.

Tykkyläinen on tehnyt uraansa kentän vasenta laitaa sahaten, mutta hänet on nähty ryhmityksessä niin puolustajana kuin ylempänäkin, ja vähän joka välissä. Vaikka pelejä lienee eniten takana puolustajana, näkee nopea ja taitava laitapelaaja itsensä mieluiten ylempänä. Tykkyläinen on ikäisekseen kokenut pelaaja, sillä hän on 23-vuotiaana pelannut jo 93 ottelua Kakkosessa sekä 52 ottelua Ykkösessä, plus yhden liigassa. Maaleja hän on tehnyt Kakkosessa yhdeksän ja Ykkösessä seitsemän.

– Omat vahvuuteni ovat hyökkäyspäässä, joten pelaan mieluiten laiturina tai wing backina. Tavoitteenani ensi kaudelle on tuoda nuoresta iästäni huolimatta kokemusta kentälle ja sen ulkopuolelle sekä auttaa seuraa ja joukkuetta menestymään omien vahvuuksieni kautta!

Tervetuloa kotiin, Nuutti!

 

Sopimustilanne 2023

 

Pelaajat (10): Jens Harju, Topi Kela, Remu Koikkalainen (mv), Niko Niemeläinen, Janne Partanen, Pyry Piirainen (mv), Niklas Sottinen, Eemil Tanninen, Nuutti Tykkyläinen, Eetu Viitaniemi


Koe koko kausi ostamalla kausikortti – klikkaa tästä.

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen