fbpx

JIPPO on solminut kauden 2024 kattavan sopimuksen tammikuussa 22 vuotta täyttävän laitapuolustajan Lassi Forssin kanssa. Kausina 2019–2021 yhteensä 17 Veikkausliigaottelua FC Lahden paidassa pelannut Forss on kuulunut viime kausina joensuulaisille tutuksi tulleen Lahden Reippaan avainpelaajiin. Hän kävi joulukuussa JIPPOn testattavana ja teki vaikutuksen päävalmentaja Mikko Hallikaiseen.

– Hyvät fiilikset sopimuksesta, tämä on mahtava mahdollisuus minulle. Mikko pisti viestiä, ja kysyi, olisinko kiinnostunut. Muista seuroista ei ollut kuulunut vielä mitään, joten tämä oli luonnollisesti ykkösvaihtoehtoni, Forss kertoo.

FC Kuusysin junioripolun läpi käynyt Forss on toisen polven jalkapalloilija, joka solmi jo 16-vuotiaana liigasopimuksen FC Lahden kanssa. Ikäluokkansa maajoukkueissa kymmeniä otteluita pelannut puolustaja keräsi kuitenkin enemmän peliminuutteja Kakkosessa FC Lahden farmijoukkueen Reippaan paidassa sekä kaudella 2020 myös Ykkösessä MyPassa lainasopimuksen turvin.

Kaksi viime kautta Forss on edustanut Reipasta. Viime kaudella hän missasi yhden ottelun pelikiellon vuoksi, mutta oli avauskokoonpanossa kaikissa muissa joukkueensa otteluissa, mukaan lukien molemmat lahtelaisten voittoihin päättyneet JIPPO-kohtaamiset. Forss onnistui maalinteossa kahteen otteeseen Kakkosessa ja kertaalleen Ykkösen nousukarsinnoissa. Hänelle tuli kauden aikana tutuksi uusi pelipaikka, kun Tommi Kautonen peluutti häntä useaan otteeseen myös keskikentällä. Nähtäväksi jää, mille tontille Forss Joensuussa asettuu.

– Keskikentän pohjalla tuli pelattua, ja sekin rooli tuntui kuin kodilta. Ensi kaudella haluan pelata hyvän ehjän kauden ja olla Ykkösliigan kärkinimiä, kertoo Forss tavoitteistaan.

Mikko Hallikainen kertoo Forssin jääneen hänen mieleensä viime kauden keskinäisistä kohtaamisista Reippaan kanssa.

– Olin Lassiin yhteydessä kauden jälkeen, ja onneksemme saimme houkuteltua miehen Joensuuhun. Lassi oli mukanamme viikon, ja viimeistään sen jälkeen oli selvää, että hän olisi meille hyvä pelaaja, onpa sarjatasomme sitten Ykkönen tai Ykkösliiga. Lassi on monikäyttöinen, edelleen nuori pelaaja, jolla on edellytyksiä ottaa kehitysaskeleita takaisin sille tielle, jolla hän on jo ollut. Hän on päässyt jo debytoimaan Veikkausliigassa sekä pelannut tukun nuorten maaotteluita, mutta viime kaudet ovat menneet Reippaan riveissä.

– Hänellä on liigapelaajan työkaluja. Lassi lukee peliä hyvin, pystyy kamppailemaan ja osoitti oikeanlaista asennetta ollessaan täällä joulukuussa. Hän pystyy pelaamaan laitapakkina, jopa wing backina, tai keskiakselilla joko keskikentällä tai topparina kolmen linjassa. Uskon, että löydämme hänelle hyvän roolin. Hienoa että pääsimme sopimukseen hänen kanssaan, Hallikainen myhäilee.

Tervetuloa, Lassi! Pääset tarkastelemaan Lassinkin otteita kätevimmin Mehtimäen lehtereillä, kun ostat kausikortin verkkokaupastamme!

 

Sopimustilanne 2024

 

Päävalmentaja: Mikko Hallikainen

Pelaajat (20): Anton Eerola, Erol Erguner, Lassi Forss, Niklas Haataja, Matias Juurikainen, Topi Kela, Yoshiaki Kikuchi, Joona Malinen, Niko Niemeläinen, Atte Nuutinen, Erkka Oikarinen (mv), Janne Partanen, Oskar Pihlaja, Pyry Piirainen (mv), Terrence Smith, Eemil Tanninen, Nuutti Tykkyläinen, Verneri Vainikainen (mv), Junnosuke Watanabe, Eetu Viitaniemi

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen