fbpx

Jalkapallo olisi ainakin 50 prosenttia tylsempi peli ilman kentän toiselle puoliskolle asettuvaa vastustajaa. JIPPOn lisäksi kauden 2023 Kakkosen A-lohkossa pelaa yksitoista eri lähtökohdista sarjaan ponnistavaa joukkuetta. Osa Mehtimäen tulevan kauden vierailijoista pelasi viime kaudella yhtä sarjatasoa ylempänä tai alempana, kun taas osa joukkueista on tutumpia jo useamman viime sesongin ajalta. 

Tässä A-lohkon vastustajia kartoittavan juttusarjan ensimmäisessä osassa tutustutaan lyhyesti neljään alkamaisillaan olevan kauden haastajajoukkueeseen. Nämä kaikki joukkueet ovat lyhyemmän aikaa Kakkosessa viihtyneitä joukkueita, joilla kaikilla riittää varmasti virtaa painia sarjassa pitempään olleita vastaan  Esitimme neljä kysymystä kaikkien näiden joukkueiden pelaajille. 

Atlantis FC/Akatemia yllätti varmasti aivan kaikki viime kaudella. Nousu Kolmosesta Kakkoseen tapahtui lopulta suvereenisti, sillä NoPS kaatui Kolmosen B-lohkon voittajan käsittelyssä nousukarsinnassa. Ensin akatemialaiset vyöryttivät voiton kotona luvuin 6-0 ja sen jälkeen vuorossa oli vierasvoitto numeroin 2-5. Viime kaudella A-lohkossa JIPPOn kohtaama varsinainen emoseura Atlantis FC teki tilaa yllätysnousijalle siirtymällä B-lohkoon. Palloliiton säännöt eivät luonnollisesti mahdollista saman organisaation kahden seuran pelaamista samassa lohkossa. Ensimmäistä kertaa Kakkosta pelaavan Atlantis FC/Akatemian osalta kysymyksiin vastasi pitkään Atlantista edustanut ja seuran A-junioreita viime kaudella kipparoinut Adonis Sfishta. 

Toinen lohkon Kolmosesta viime kauden päätteeksi Palloliiton sarjoihin noussut joukkue on Tikkurilan Palloseura. TiPS voitti eteläisen Kolmosen lohkon C  kolmen pisteen erolla HPS:aan. Tappiota Tikkurilassa maistettiin kauden 22 Kolmosen pelin aikana vain kerran. Viimeksi Kakkosta on pelattu Tikkurilan Urheilupuistossa vuonna 2011. TiPSissa useamman kauden kapteenina toiminut Teemu Pyhämäki toimitti vastaukset kysymyksiin. 

FC Futuralla on vyöllään viime kaudelta Kakkosen A-lohkon kymmenes sija. Yhdenneksitoista sijoittuneeseen PeKaan oli sarjan lopussa eroa lopulta huojentavat kolme pistettä, ja porvoolaiset onnistuivat uusimaan sarjapaikkansa kauden 2021 päätteeksi tapahtuneen Kolmosesta nousemisen jälkeen. Viime kaudella JIPPO voitti valkoisessa kotipaidassa pelaavan Futuran kahdesti luvuin 3-1. Nico Eerola pelasi täydet minuutit jälkimmäisessä tappio-ottelussa. Nyt hän vastasi kysymyksiin porvoolaisjoukkueen näkövinkkelistä. 

Viimeinen sarjan haastajajoukkue on PPJ. Pallo-Pojat pelasivat vielä kaudella 2021 Kolmosta, mutta viime kaudella seuran ensimmäisellä Kakkosen visiitillä sarjataulukosta lohkesi sopuisa kahdeksas sija. JIPPO oli PPJ:ta parempi kauden molemmissa kohtaamisissa. Ensin vieraista haettiin 0-2 voitto ja Mehtimäen jälleennäkeminen päättyi Niko Niemeläisen tekemän maalin ansiosta 1-0 voittoon. Etelä-Helsingissä on vuosien saatossa tehty ansiokasta työtä juniorijalkapallossa, ja nyt tämä tehty duuni näyttää kantavan hedelmää myös jalkapallon miesten sarjojen kolmanneksi kirkkaimmalla näyttämöllä. Vaan onko edessä se kuuluisa vaikea toinen kausi? Tähän osaa parhaiten vastata 14 kertaa vastustajan verkkoja viime kaudella myrkyttänyt suomalaisen divarifutiksen grand old man, PPJ:n kapteeni Tuomas Mustonen. 

JIPPO kiittää kaikkia neljää kysymyksiin vastannutta pelaajaa ja heidän seurojaan!  


 

1. Miten joukkueesi kauteen valmistautuminen on sujunut?

2. Mitä mieltä olet täksi kaudeksi uudistuvasta Kakkosen sarjajärjestelmästä? 

3. Ketä pelaajaa/pelaajia joukkueestasi yleisön kannattaa seurata, kun saavut vierasotteluun Mehtimäelle?

4. Millainen vastustaja JIPPO on aiempien pelien tai joukkueesta saamiesi mielikuvien perusteella?

 

Adonis Sfishta, Atlantis FC/Akatemia  

 

1. Meidän kauteen valmistautuminen on lähtenyt hyvin käyntiin. Joukkueeseen on tullut monia uusia kasvoja, jotka ovat tulleet hyvällä energialla sisään. Treenit ovat myös sujuneet erittäin hyvin!

2. Minulla ei ole paljoa sanottavaa uudesta sarjajärjestelmästä, mutta mielestäni “vanha” järjestelmä oli parempi. 

3. Mohamed Lassoued, Chidera Ajunwoko sekä Joao Pedro Costa, siinä muutama.. mutta ehdottomasti jokaista pelaajaa kannattaa pitää silmällä!

4. JIPPO vastustajana on ehdottomasti yksi Kakkosen hankalimmista vastustajista, mutta se on vaan loistavaa, että saadaan kovia pelejä kaudelle!

 

Teemu Pyhämäki, Tikkurilan Palloseura 

 

1. Nousun jälkeen on ollut iso työ koittaa kasata joukkuetta Kakkoseen. Joukkueen on vahvistuttava ja runkoa on saatava leveämmäksi. Tämän johdosta joukkue on muuttunut suht paljon. Talven treenipelit ovat sujuneet nousujohteisesti ja toivotaan suunnan pysyvän sellaisena. 

2. En ole juurikaan perehtynyt miten sarjat muuttuvat, joten en pysty sitä tarkemmin kommentoimaan.

3. Viime kaudella JäPSissä kauden aloittanut, mutta loukkaantumisen jälkeen kotiin TiPSiin palannut Adel Jrad sekä muut nuoret tulokkaat. Joukkueessa on monta TiPS-kasvattia, mikä on hienoa. Joukkueemme tulee olemaan ensisijaisesti tiivis joukkue ja se tulee olemaan seuraamisen arvoista.

4. JIPPOsta ei ole tiedossa muuta kuin tulokset, joten eiköhän viime kauden perusteella JIPPO siellä kärkikahinoissa tule olemaan. Haastamaan lähdetään ja yllätystä hakemaan.

 

Nico Eerola, FC Futura 

 

1. Valmistautuminen kauteen aloitettiin vuodenvaihteessa. Treeneissä on ollut hyvä vipinä ja vauhti. Treenipelejä saadaan alle sopiva määrä ja ollaan valmiina tappelemaan pisteistä, kun sarja alkaa.

2. Vaikea sanoa, miten sarjajärjestelmän uudistus vaikuttaa suomifutikseen. Aika näyttää.

3. Yksittäistä pelaajaa en halua nostaa esiin, sillä meillä on taas hyvä nippu omia junioreita ringissä, jotka varmasti haluaa näyttää joka pelissä parastaan.

4. JIPPO oli omasta mielestä viime vuonna ennakkosuosikkeja ja varmasti on sitä tänäkin vuonna. Kovaa ja vauhdikasta futista pelaava taitava joukkue.

 

Tuomas Mustonen, PPJ 

 

1. Kiitoksia kysymästä. Treenikausi on sujunut hyvin. Meillä on upeat olosuhteet Jätkäsaaressa ja pelit ovat sujuneet tuloksellisesti vähän turhankin hyvin. Ollaan saatu lisää vähän nuorempaa verta ja sitä kautta vauhtia treeneihin ja peleihin. Täytyy kuitenkin muistaa, että treenipelit ja sarjapelit ovat aina vähän eri asia.

2. En ole rehellisesti hirveästi ehtinyt perehtymään asiaan. Uskon kuitenkin, että eteenpäin ollaan menty. Varmasti asiaa on mietitty niiden toimesta, jotka enemmän tietää. 

3. Varmaan ainakin Joensuun omaa poikaa Kahelinia. Meidän kaikilla nuorilla on iso vuosi näyttää osaamistaan ja sitten on vielä se, kuinka kokeneemmat pysyvät vielä vauhdissa.

4. No tietty Korpelan vuosista on jo aikaa. Ei enää ehkä nähdä ihan niin hyvin 0-1 kulmasta voittavaa JIPPOa. Vauhdikas ja aggressiivinen vastustaja on ollut silti viime vuosina.

 


 

Sarjan haastajista ensimmäisenä Mehtimäelle saapuu Mustosen ja Risto Kahelinin edustama PPJ. Pallo-Pojat koittavat välttyä päästämästä maalia kulmasta lauantaina 10. kesäkuuta pelattavassa ottelussa. TiPSin vierailu on vuorossa lauantaina 8. heinäkuuta. Elokuun pelirupeama alkaa JIPPOn osalta FC Futuraa vastaan pelatulla kotipelillä (la 5.8.) ja kuukausi saatetaan päätökseen isännöimällä viimeistä haastajajoukkue Atlantis FC/ Akatemiaa lauantaina 26. elokuuta. 

 

Kaikki nämä neljä joukkuetta sekä seitsemän muuta A-lohkon vastustajaa näet Mehtimäen tekonurmella helpoiten ostamalla kausikortin verkkokaupastamme. Kaudella luvassa kymmenen lauantaipeliä!