fbpx

JIPPO on solminut sopimukset neljän viime kaudella seuran B-junioreita edustaneen pelaajan kanssa. Edustusjoukkueeseen nousevat puolustaja Joona Malinen (18), hyökkääjä/laitapelaaja Atte Nuutinen (17), keskikenttä Sami Aho (17) sekä keskikenttä/hyökkääjä Eeli Kinnunen (17). Malisen ja Nuutisen sopimukset ovat kaksivuotisia, Ahon ja Kinnusen sopimukset kattavat kauden 2023.

Joona Malinen on alkujaan Ylämyllyn Yllätyksen kasvatti, joka vaihtoi JIPPO-junioreihin kaudeksi 2019. Hän pelasi JIPPOssa B-junioreiden SM-sarjaa kausina 2020–2021 ja SM-karsintaa sekä Ykköstä viime kaudella yli-ikäisyysluvalla joukkueen kapteenina.

– Olen erittäin kilpailuhenkinen pelaaja, ja pidän hyökkäävästä jalkapallosta. Olen voitonjanoinen, ja pyrin aina pelaamaan joukkueelle. Viime kaudet olen pelannut pääosin laitapakkina sekä keskikentällä. Vahvuuksiani ovat tekniset ja fyysiset ominaisuuteni, Malinen kertoo.

Atte Nuutinen on myös alkujaan Ylämyllyn Yllätyksen kasvatti, joka vaihtoi JIPPO-junioreihin kaudeksi 2020. Hän pelasi B-junioreiden SM-sarjajoukkueessa jo kaudella 2021, mutta löi kunnolla läpi viime kaudella maalattuaan kevään SM-karsinnassa viidesti ja Ykkösessä kuudesti ollen joukkueensa maalitilaston ykkösnimi.

– Olen omistautunut ja työteliäs joukkuepelaaja. Kentällä operoin lähinnä laidalla, joko puolustuksessa tai hyökkäyksessä, mutta pystyn pelaamaan myös keskushyökkääjää. Vahvuuksiani on juoksuvoimaisuus ja pelinlukutaito, Nuutinen kertoo.

Sami Aho on alkujaan LehPan kasvatti, joka vaihtoi JIPPO-junioreihin kaudeksi 2020. Hän nousi JIPPOn B-junioreiden luottopelaajaksi SM-sarjakaudella 2021, ja jatkoi samaan malliin myös viime kaudella pelaten täydet minuutit lähes kaikissa joukkueen otteluissa.

– Kuvailisin itseäni tekniseksi ja kentällä paljon juoksevaksi pelaajaksi. Pelipaikaltani olen keskikenttäpelaaja. Vahvuuksiani ovat väsymättömyys kentällä ja syöttötaitoni, Aho kertoo.

Eeli Kinnunen on JIPPOn oma kasvatti, joka debytoi kaudella 2021 seuran B-junioreissa, jossa hän nousi isoon rooliin viime kaudella tehden SM-karsintasarjassa sekä Ykkösessä yhteensä kuusi maalia.

– Olen älykäs ja voitontahtoinen, ja haluan kehittyä pelaajana. Yritän pelata joka pelin aina paremmin kuin edellisen. Pystyn pelaamaan hyökkääjää sekä keskikenttää tarpeen vaatien. Olen monipuolinen sekä fyysisesti vahva pelaaja, Kinnunen kertoo.

Viime talvena kaudet 2022 ja 2023 kattaneen sopimuksen JIPPOn kanssa tehneen maalivahti Remu Koikkalaisen (18) pelaajasopimus on purettu yhteisymmärryksessä Koikkalaisen muuttaessa toiselle paikkakunnalle. Seura kiittää Remua ajastaan JIPPOssa ja toivottaa miehelle onnea ja menestystä uusissa haasteissa!

Tervetuloa miesten peleihin, Joona, Atte, Sami ja Eeli! Näiden nuorten pohjoiskarjalaisten lupausten otteita pääset seuraamaan säännöllisesti Mehtimäellä ostettuasi kausikortin verkkokaupastamme!

 

Sopimustilanne 2023

 

Pelaajat (17): Sami Aho, Jens Harju, Jere Juurinen, Topi Kela, Eeli Kinnunen, Joona Malinen, Niko Niemeläinen, Atte Nuutinen, Erkka Oikarinen (mv), Janne Partanen, Pyry Piirainen (mv), Terrence Smith, Niklas Sottinen, Eemil Tanninen, Nuutti Tykkyläinen, Miika Vainikainen, Eetu Viitaniemi


Koe koko kausi ostamalla kausikortti – klikkaa tästä.

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen