fbpx

JIPPO on tehnyt jatkosopimuksen elokuun lopussa joukkueeseen liittyneen puolustajan Niklas Haatajan (23) kanssa. Haatajalla oli optio ensi kaudesta, mutta sen käyttämisen sijaan osapuolet päätyivät tekemään uuden sopimuksen.

– Todella hyvä fiilis, että seura halusi mun jatkavan myös seuraavalla tasolla. Innostunut ja odottava fiilis päästä mittaamaan itseäni napsua kovempia vastustajia vastaan ja päästä jätkien kanssa laittamaan työrukkaset käteen. Mulle henkilökohtaisesti tärkeä kausi, mutta samalla myös nautinnon paikka, kun pääsee poimimaan pitkäjänteisen työn hedelmiä, Haataja toteaa.

Oululaislähtöinen Haataja edusti ennen JIPPOon siirtymistään JS Herculesta, jossa mies pelasi vajaan kolmen kauden aikana C-lohkossa 45 Kakkosen ottelua, joissa hän teki kaksi maalia. Päättyneellä kaudella 191-senttinen toppari kantoi oululaisjoukkueessa kapteeninnauhaa, kunnes opiskelupaikka Itä-Suomen yliopistossa toi hänet Joensuuhun ja JIPPOon.

– Elämä Joensuussa on pyörinyt opintojen ja jalkapallon ehdoilla, mutta olen nauttinut siitä erittäin paljon. Tätä tulinkin hakemaan. Opintojen ja jalkapallon yhdistäminen on ollut sujuvaa, ja siihen on täällä hyvät olosuhteet, kun on koulu, treenit ja asunto lähellä toisiaan. Pelikavereille myös paljon kiitosta, että ottivat hyvin vastaan, ja olen saanut kavereita sitä kautta myös tänne.

JIPPOn valmennustiimi Mikko Hallikaisen johdolla ajoi Oulussa viikosta toiseen 90-minuuttisia kellottaneen keskuspuolustajan kaikessa rauhassa sisään uuteen joukkueeseen, ja tämä pääsi syksyn aikana kentälle Kakkosessa vain kertaalleen tultuaan vaihdosta sisään vierasottelussa TiPS:iä vastaan. Odotus peliajasta palkittiin kuitenkin kovimmassa mahdollisessa paikassa, kun Hallikainen heitti Haatajan askiin Ykkösliigan karsintojen ensimmäisessä finaalissa, jossa tämä pelasi täydet minuutit, kun JIPPO nollasi Helsingissä PK-35:n. Haataja ylsi avauskokoonpanoon myös toisessa finaalissa, jossa hän pelasi ensimmäisen jakson.

– Ykkösliigan karsintojen kokeminen menee heittämällä hienoimmaksi asiaksi, mitä olen fudiksen kautta päässyt elämään. Vastuu tuli vähän puskista, kun jätkät suorittivat niin hyvin kentällä, ja olin itse ollut huomattavasti vähemmän aikaa joukkueen mukana kuin muut. Mulla oli kuitenkin koko syksyn hyvä fiilis omasta tekemisestä treeneissä, ja koin, että olen valmiina, jos vastuuta tulee. Kentälle menoa helpotti myös se tuki, mitä sain otteluiden alla niin joukkuekavereilta kuin läheisiltä. Musta tuntui, että saan itsestäni vielä vähän enemmän irti silloin kun kaikki marmorit on pöydällä, ja pystyin nauttimaan siitä, että panokset olivat tapissa. Fiilis Mehtimäellä viimeisessä pelissä oli priimaa, ja yleisöstä pystyi ammentamaan energiaa, vaikka muuten väsytti jo pitkä kausi. Molemmissa peleissä oli tilanteita, mitkä olisi voinut henkilökohtaisesti klaarata paremmin ja antaa sitä kautta enemmän etua omalle joukkueelle. Olen tyytyväinen siitä, että pää kesti, mutta jäi nälkää tuoda parempaa pöytään ensi kaudella, Haataja kertoo.

Mikko Hallikainen kehuu eritoten Haatajan mentaalipuolen ominaisuuksia.

– Niklas osoitti kesken kauden mukaan tultuaan omalla tekemisellään, että on ehdottomasti pelaaja, jonka kanssa haluaisimme jatkaa yhteistyötä myös tulevalla kaudella. Nöyrä, kovan työmoraalin ja asenteen omaava nuori, joka kehittyi jo parissa kuukaudessa niin, että ansaitsi peliaikansa kauden loppupuolella. Niklas tuo etenkin tarvittavaa pääpelivoimaa sekä kamppailuvoimaa joukkueeseemme, mutta nuoresta iästään huolimatta myös johtajuutta! Odotan mielenkiinnolla millainen kehityskaari saadaan jo talven aikana aikaan.

 

Sopimustilanne 2024

 

Päävalmentaja: Mikko Hallikainen

Pelaajat (12): Erol Erguner, Niklas Haataja, Matias Juurikainen, Topi Kela, Joona Malinen, Atte Nuutinen, Erkka Oikarinen (mv), Janne Partanen, Pyry Piirainen (mv), Eemil Tanninen, Verneri Vainikainen (mv), Eetu Viitaniemi

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen